Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2022

Πανδημία: Συγκρίσεις που σοκάρουν! - Οι απαντήσεις Reggeborgh στην ΕΚ και η μετακόμιση της Πίτσος

Πανδημία: Συγκρίσεις που σοκάρουν! - Οι απαντήσεις Reggeborgh στην ΕΚ και η μετακόμιση της Πίτσος

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Μια ματιά στα στοιχεία της αντίστοιχης (χθεσινής) ημέρας το 2021 και φέτος, προκαλεί θλίψη. Τότε 337 οι διασωληνωμένοι σε μέσο όρο επτά ημερών, χθες 670. Στο ήμισυ τότε και οι νεκροί, με μέσο όρο επτά ημερών στο 39, φέτος στο 78.

Πολλά έχουν αλλάξει βεβαίως από τότε, πιο ανοικτή η κοινωνία και εμβολιασμένο το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ωστόσο η σύγκριση είναι τραγική από πλευράς ανθρώπινων απωλειών, κάτι που σίγουρα συσχετίζεται και με τη συνεχή πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, επί περίπου τρεις μήνες.

Μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχουν οι ανεμβολίαστοι, ιδίως οι άνω των 50-60, τους οποίους και μόνο μια απλή σύγκριση των θανάτων με την πολύ υψηλά εμβολιασμένη Δανία ή την Πορτογαλία (με τεράστιο αριθμό κρουσμάτων σε κάθε μία, αλλά ελάχιστους θανάτους) θα έπρεπε να τους κάνει να… τρέξουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Τούτο δεν αναιρεί όμως και την ευθύνη της πολιτείας, που, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να έχει διασφαλίσει, με βάση τις πραγματικές συνθήκες, ότι το ΕΣΥ δεν θα λειτουργεί στα όριά του και πέρα από αυτά, λαμβάνοντας εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα.

Συγκριτικά υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων, όχι όμως όσο η χώρα μας (με μια διαφορά της τάξεως του 5-7% στους άνω των 60, σύμφωνα με τον ECDC), έχουν κι άλλες δυτικές χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία. Ωστόσο, σε αναλογία με τους πληθυσμούς, καταγράφουν λιγότερους από τους μισούς θανάτους, σε σύγκριση με την Ελλάδα, ολόκληρο το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις (Ιταλία) έως και υποπενταπλάσιους θανάτους.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, μέσα στο 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του Worldometers.org, οι θάνατοι ανά εκατομμύριο στην Ελλάδα την κατατάσσουν στην 5η χειρότερη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 27, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Ουγγαρία και την Πολωνία, με 49 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Όταν η Ιταλία, για παράδειγμα, καταγράφει 24, η Γαλλία 23, η Γερμανία 21 και η Αυστρία 10!

Σε αυτά, μάλλον δεν «ανήκομεν εις την Δύση»!

ΥΓ: Τα χθεσινά στοιχεία για τους σκληρούς δείκτες, νοσηλείες, διασωληνώσεις, απώλειες, δείχνουν πλέον σαφή ανοδική τάση, ιδίως σε ό,τι αφορά τους δύο τελευταίους. Πολύ πιθανό να δούμε και χειρότερα…

 

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Τα βέλη του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο εξαπέλυσε με επιστολή του το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, «χρεώνοντάς» του ουσιαστικά την καθυστέρηση υπογραφής του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων, το οποίο κατατέθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ernst & Young στους πιστωτές.

Σε μία κρίσιμη για την πορεία της εξυγίανσης των Ναυπηγείων καμπή, οι εργαζόμενοι ρίχνουν τα πυρά τους σε «διαπλεκόμενους», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, και τίθενται υπέρ της επίσπευσης της διαδικασίας εξυγίανσης, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την… ειρηνική απόβασή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας την επόμενη εβδομάδα!

 

ΠΙΤΣΟΣ: Άρχισε η μετακόμιση από το Ρέντη στα Οινόφυτα. Το νέο εργοστάσιο θα παράγει σε πρώτη φάση εστίες κουζίνας. Σήμερα γίνονται ποιοτικές δοκιμές στα νέα προϊόντα, που θα αρχίσουν να παράγονται από την άνοιξη. Μέχρι τον Μάρτιο προβλέπεται να έχουν εγκατασταθεί τα μηχανήματα και να έχει ολοκληρωθεί η πιλοτική φάση λειτουργίας της μονάδας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Pyramis του Νίκου Μπακατσέλου, που απέκτησε μέρος του εξοπλισμού της «Πίτσος» από τη γερμανική BSH, η οποία έβαλε λουκέτο στις εγκαταστάσεις της.

Εάν ο επιχειρηματίας ακολουθήσει τις πρακτικές του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, που είναι από τις μεγαλύτερες μονάδες νεροχυτών στον κόσμο, θα πρέπει να αναμένονται και νέες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον.

Ίδωμεν…

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χωρίς να εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο παράτασης παρουσίασε τις θέσεις και τα στοιχεία της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Reggeborgh Invest (μέτοχος του 30% στην εισηγμένη Ελλάκτωρ), ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσον αφορά τη διερεύνηση πιθανής συντονισμένης πρακτικής με το επενδυτικό κεφάλαιο Atlas (μέτοχος του 10% της εισηγμένης).

Είχαν προηγηθεί πάντως εξώδικα και οργισμένες ανακοινώσεις εκ μέρους των Ολλανδών περί ολιγωρίας της Ε.Κ. να ενημερώσει αμέσως και θεσμικά τον μέτοχο, πως διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Οι πηγές κοντά στη Reggeborgh δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν, αν το ίδιο έπραξαν και οι εκπρόσωποι της Atlas ασκώντας το «δικαίωμα ακρόασης» εντός του σχετικού περιθωρίου, ωστόσο, φαίνεται πως η μπάλα βρίσκεται πλέον στην πλευρά της Ε.Κ.

Υπενθυμίζεται πως βασικό αντικείμενο της έρευνας αφορά το αν οι δύο πλευρές λειτούργησαν συντονισμένα, ώστε να αποκτήσουν το «πάνω χέρι» στη διοίκηση και τις αποφάσεις που αφορούν τον όμιλο, κόντρα στο μπλοκ των επίσης μεγαλομετόχων εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v