Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2022

ΡCR: Το… Βατερλό του Αδωνι - Ενα Costa Navarino για την Αθήνα - Ο Μασούτης, το CVC και τα σενάρια

ΡCR: Το… Βατερλό του Αδωνι - Ενα Costa Navarino για την Αθήνα - Ο Μασούτης, το CVC και τα σενάρια

PCR: Σε επικοινωνιακό «Βατερλό» για τον Άδωνι Γεωργιάδη προσωπικά, αλλά με παρενέργειες και για την κυβέρνηση συνολικά, εξελίσσεται η υπόθεση με το όριο τιμής των μοριακών τεστ, στα 47 ευρώ.

Μετά το κωμικοτραγικό επεισόδιο με την Κύπρο, ήρθαν οι αποκαλύψεις δημάρχων αλλά και… συλλόγου γονέων (!) ότι αγοράζουν PCR σε τιμές πολύ χαμηλότερες, της τάξεως των… 25-28 ευρώ. Τιμή που όλως τυχαίως είναι περίπου ίδια με αυτή που γίνονται PCR στην Κύπρο, από μεγάλη ελληνική εταιρεία!

Τα σχετικά ρεπορτάζ άλλωστε έφτασαν να παίξουν και στον Skai, που είχε προσκεκλημένους τους δημάρχους!

Δεδομένου ότι γίνονται έως και πάνω από 60.000 PCR την ημέρα (πολλά εξ αυτών βέβαια σε δημόσιες δομές), γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα είναι σοβαρό. Κι όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους, που υποχρεωτικά πρέπει να κάνουν μοριακό έλεγχο για να αποκτήσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Τις τελευταίες ημέρες, συνεργάτες της στήλης έχουν γίνει μάρτυρες πολυάριθμων περιστατικών, στα οποία οι πολίτες, έχοντας αντικρουόμενες διαγνώσεις από self test και rapid test, αλλά και μεταξύ των rapid test, καταφεύγουν στον έλεγχο με PCR για να βγάλουν άκρη, αν κόλλησαν ή όχι.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έως πρότινος, κάθε κρούσμα έπρεπε να επιβεβαιώνεται με μοριακό έλεγχο, διότι όπως λεγόταν, ήταν η πιο αξιόπιστη μέθοδος. Καλώς ή κακώς, αυτό δεν το έχουν ξεχάσει οι πολίτες!

Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να το ξαναδεί το θέμα;

 

HILTON: Μία μικρή… Costa Navarino αναμένεται να αναπτυχθεί στη θέση του εμβληματικού Hilton, το οποίο στα 58 χρόνια λειτουργίας του έχει αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν της ελληνικής πρωτεύουσας.

Στόχος της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, της Ιονικής Ξενοδοχειακής Α.Ε. -μέτοχοι της οποίας είναι η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και ο όμιλος Olayan- είναι η δημιουργία ενός πολυδιάστατου προορισμού, ο οποίος θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, αναβαθμίζοντας το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της πόλης.

Για να επιτευχθεί, ωστόσο, κάτι τέτοιο, το ξενοδοχείο θα βάλει μία… άνω τελεία στο τέλος του μήνα και θα… επανασυστηθεί στους επισκέπτες του στο τέλος του 2024 ριζικά ανακαινισμένο. Οσο για το ειδικό πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που έχει επεξεργαστεί η εταιρεία για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, αυτό λέγεται ότι θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ο Mr ΤΕΜΕΣ, εκτός από το project της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, έχει ήδη στα σκαριά επενδύσεις στην Costa Navarino στην Πύλο της Μεσσηνίας και στη Β' Πλαζ Βούλας, ενώ έχει υπογράψει και στρατηγική συμφωνία με τη Lamda Development για την από κοινού ανάπτυξη δύο πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Φούντωσαν, το τελευταίο διάστημα, εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την αλυσίδα Μασούτης να πρωταγωνιστεί σε μεγάλο deal στο λιανεμπόριο.

Η φήμη επιμένει ότι η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα βρίσκεται στο στόχαστρο γνωστού fund με μεγάλη επενδυτική κινητικότητα στη χώρα. Τα σενάρια έχουν διαψευστεί στο παρελθόν από τη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα, αλλά και από πηγές του CVC. Η πρώτη, κατά δήλωση στελεχών της, αλλά και του ιδιοκτήτη της, είναι ότι εξαγοράζει και δεν εξαγοράζεται.

Όσο για τη CVC, η αγορά θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση, δηλαδή να εξαγοράσει αλυσίδα σούπερ μάρκετ, θα ζημιώσει τις άλλες του επενδύσεις όπως είναι η Vivartia. Διότι αυτομάτως θα βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους παίκτες του κλάδου.

Βέβαια τίποτε δεν είναι γραμμένο στην πέτρα. Και όπως έχει αποδείξει η ζωή, όλα μπορούν να γίνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση της Carrefour. Ποιος θα το έλεγε το 2017, όταν κατέβαιναν οι ταμπέλες της στην Ελλάδα, ότι θα ερχόταν η ώρα που αυτές θα ανέβουν ξανά.

 

ΒΟΥΛΗ: Στα «σκληρά» μέτρα προστασίας που είχαν επιβληθεί στις αρχές του δεύτερου πανδημικού κύματος αναμένεται να επιστρέψει η Βουλή λόγω της μεγάλης διασποράς της Όμικρον, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις ακόμα και για πιο «γενναίες» αποφάσεις.

Το βέβαιο είναι ότι η Βουλή υπολειτουργεί, παρότι χθες έκλεισε η εορταστική ραστώνη (σ.σ. αναβλήθηκε και η σημερινή Ολομέλεια για απάντηση επίκαιρων ερωτήσεων), ενώ από τα rapid test που διενεργούνται αυτό το τριήμερο (χθες-σήμερα-αύριο) για τους υπαλλήλους, προέκυψαν αρκετές περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν να μετέχουν στις συνεδριάσεις δια ζώσης μόνο 60 βουλευτές (από όλα τα κόμματα) και οι υπόλοιποι 240 να εργάζονται με τηλεδιάσκεψη. Αυξημένο ήταν το ποσοστό τηλεργασίας και για τους υπαλλήλους της Βουλής.

Στο δεύτερο κύμα, ο αριθμός των δια ζώσης αυξήθηκε αρχικά στους 100 και έφτασε στους 200 το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα εφαρμόσθηκε η επιστολική ψήφος για τις ονομαστικές ψηφοφορίες, με τρόπο όμως που κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση ως «καπέλωμα» των βουλευτών: η ηλεκτρονική τους ψήφος κατευθυνόταν στις γραμματείες των κοινοβουλευτικών τους ομάδων και από κει γινόταν η ενημέρωση του Προεδρείου, αντί να «στέλνουν» οι βουλευτές την ψήφο τους απευθείας στο Προεδρείο.

Η απόφαση για την επιλογή των μέτρων που θα επανέλθουν, θα ληφθεί αύριο από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Οι περισσότεροι θεωρούν πιθανή την εκδοχή 100 δια ζώσης - 200 με τηλεδιάσκεψη, ενώ υπάρχουν φωνές που εισηγούνται και την αρχική αναλογία 60/240.

Σε κάθε περίπτωση, μένει να φανεί εάν θα υπάρξουν αντιδράσεις, δεδομένου πως ούτε για τα σχολεία άλλαξε η βασική αναλογία μαθητών ανά τάξη, ούτε το ποσοστό τηλεργασίας αυξήθηκε για τους λοιπούς εργαζόμενους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v