Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2022

Η Carrefour, οι προμηθευτές και η φάκα - Γιατί ανεβαίνει η AS Company - Καλή εποχή για... μεταγραφές στο Σίτι

Η Carrefour, οι προμηθευτές και η φάκα - Γιατί ανεβαίνει η AS Company - Καλή εποχή για... μεταγραφές στο Σίτι

AS COMPANY: Ασυνήθιστα υψηλοί όγκοι συναλλαγών που συνοδεύονται από αύξηση της μετοχής της AS Company παρατηρούνται κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις στο ταμπλό του ΧΑ.

Χρηματιστηριακοί κύκλοι πιθανολογούν ότι πωλητής είναι το γαλλικό fund Sycomore, που κατέχει εδώ και πολλά χρόνια το 4,28% της εισηγμένης και αναζητούσε αγοραστή, όπως έγκαιρα σας είχε ενημερώσει το Euro2day.gr.

Πολλοί είχαν συνδέσει την αδύναμη εικόνα της μετοχής (τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 30,4 εκατ. ευρώ με καθαρό ταμείο 30/6/2021 στα 17,15 εκατ. και προ φόρων κέρδη εννεαμήνου στα 2,67 εκατ. ευρώ, έστω βοηθούμενα και από θετικά αποτελέσματα χαρτοφυλακίου), με το πακέτο των Γάλλων που έψαχνε ευκαιρία να πουλήσει (κίνδυνος υπερπροσφοράς).

Αν τελικά επαληθευτούν στην πράξη οι πιθανολογήσεις των παραγόντων της αγοράς, ενδεχομένως να ευνοηθεί περαιτέρω και η τιμή του τίτλου στο ταμπλό του ΧΑ.

 

CARREFOUR: Κλίμα ευφορίας δημιούργησε η είδηση της επιστροφής της Carrefour στην Ελλάδα, όπως άλλωστε συνηθίζεται όταν πρόκειται για ένα μεγάλο όνομα της διεθνούς σκηνής. Πόσο μάλλον στις τάξεις των προμηθευτών, που προσδοκούν σε ένα νέο πελάτη. 

Υπάρχει όμως ένα στοιχείο που πέρασε στα ψιλά. Η Retail & More, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Carrefour στην Ελλάδα, θα έχει το δικαίωμα να ανεβάσει την ταμπέλα του γαλλικού ομίλου -κάτι που θα γίνει από την ερχόμενη Άνοιξη- και να παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της Carrefour. 

Τα προϊόντα αυτά, όμως, θα είναι εισαγόμενα. Η Carrefour (και η κάθε Carrefour) μέσω κεντρικών συμφωνιών με μεγάλα εργοστάσια πετυχαίνει καλύτερες τιμές και αυτό είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για την ίδια και για τα συνεργαζόμενα δίκτυά της. 

Πιθανότατα και για τους καταναλωτές της. Όχι όμως και για την εγχώρια παραγωγή, είτε κάνει η εταιρεία υψηλούς τζίρους είτε όχι.

 

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: Καλή είναι η εποχή για μεταγραφές στο City του Λονδίνου. Παρά τους φόβους που δημιούργησε το Brexit για τον κλάδο, οι δουλειές ανθούν και οι εταιρείες βάζουν το χέρι στην τσέπη για να προσελκύσουν ικανά στελέχη.

Ερευνα έδειξε ότι όσοι πήραν «μεταγραφή» το τελευταίο τρίμηνο του 2021, κατά μέσο όρο εξασφάλισαν αυξήσεις μισθών 19%.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διαθέσιμες θέσεις την περασμένη χρονιά ξεπέρασαν τις 31 χιλιάδες, επιστρέφοντας σε μεγέθη 2019.

Με τέτοιες αυξήσεις, την παλεύεις και με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v