Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2022

Οι μνηστήρες της Δωδώνη και το… λιωμένο παγωτό - Μαξιλάρι Ι.Χ. απέκτησε το ΥΠΟΙΚ - Πήρε τα… βουνά το ΥΠΕΝ

Οι μνηστήρες της Δωδώνη και το… λιωμένο παγωτό - Μαξιλάρι Ι.Χ. απέκτησε το ΥΠΟΙΚ - Πήρε τα… βουνά το ΥΠΕΝ

ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ: Επτά είναι οι μνηστήρες, όπως μαθαίνει η στήλη, που «φλερτάρουν» την Παγωτά Δωδώνη. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι o Δημήτρης Βιντζηλαίος, που έχει αποκτήσει την Creta Farm, και η Switz Group του Ινδού επιχειρηματία Taizoon Khorakiwala.

Ποιοι δύο θα περάσουν στην τελική φάση θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, είναι το ότι αυτός που θα την πάρει, δεν αναμένεται από την αγορά να αναλάβει υποχρεώσεις πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από αυτό που είχαν ρίξει στο τραπέζι οι επίδοξοι διεκδικητές την προηγούμενη φορά που είχε βγει προς πώληση η εταιρεία και τελικά έμεινε στο ράφι.

Το μεγάλο discount που αναμένει η αγορά σχετίζεται με την απαξίωση της εταιρείας στο διάστημα που μεσολάβησε. Οι πωλήσεις… έλιωσαν καθώς είναι μόλις 4,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

 

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 500 εκατομμύρια μπήκαν στα «βερεσέδια» της εφορίας τον Δεκέμβριο, από τέλη κυκλοφορίας οχημάτων τα οποία δεν πληρώθηκαν από φορολογούμενους που εκμεταλλεύτηκαν τη δίμηνη παράταση του ΥΠΟΙΚ.

Τόσα περίπου, όμως, αναμένεται να εισπραχθούν έως τέλος Φεβρουαρίου (διότι υπάρχουν και οι καταθέσεις πινακίδων), οπότε εκπνέει η προθεσμία μετά τη δίμηνη παράταση.

Επειδή αυτά τα ποσά είναι βεβαιωμένοι φόροι του 2021 που θα εισπραχθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2022, η υπέρβαση των 743 εκατ. ευρώ που έγραψε ήδη ο προϋπολογισμός για τα φορολογικά έσοδα πηγαίνει με ασφάλεια πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Καλό το μαξιλάρι…

 

ΑΠΕ: Εδώ ο κόσμος καίγεται και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ασχολείται με τα… απάτητα βουνά. Να ενισχυθεί η προστασία τους, δεν λέμε, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα που απασχολεί την αγορά των ΑΠΕ. Από πέρυσι περιμένει δύο κρίσιμα νομοθετήματα, το χωροταξικό και το νέο αδειοδοτικό, από τα οποία προσδοκάται να ξεκαθαρίσουν το πού, το πώς και το πόσο γρήγορα θα υλοποιούνται οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Γιατί είναι πολλά τα σχέδια που λιμνάζουν, άλλα δεν προχωράνε λόγω τοπικών αντιδράσεων (τα γράφαμε χθες), ενώ ενθαρρύνονται και διάφοροι αεριτζήδες που απλώς μαζεύουν άδειες για να μπορέσουν να τις πουλήσουν μαζικά, με το αζημίωτο.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έχει η στήλη αναφέρουν ότι το χωροταξικό πάει για τον Απρίλιο και το νέο αδειοδοτικό πιθανόν Φεβρουάριο με Μάρτιο. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι.

Και στο μεταξύ, το υπουργείο επιδεικνύει… έργο με μερικά απάτητα βουνά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v