Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 8 2003

Ο ALFA ALFA ... ”ρούμπος” και οι ... ”καλύψεις”

Διπλός... ”ρούμπος” χθες για τον όμιλο Alfa-Alfa. Ειδικώς για την ΑΛΤΕ το μεγάλο ”νέο” είναι οτι όχι μόνον πήρε το πτυχίο της νέας Ζ τάξης, αλλά κατετάγει και δεύτερη, ως αναφέρουν οι πληροφορίες, ( με πρωτη την ΑΚΤΩΡ για να μην... ξεχνιόμαστε κιόλας) μπροστά από όλες τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εταιρίες σε οτι αφορά το περίφημα ”μόρια”.

Μάλλον πιο σημαντικό όμως για τον όμιλο στο σύνολο του, είναι το γεγονός οτι επετεύχθει επιτέλους η ρύθμιση των δανείων όχι μόνο με την Αγροτική ( εξέλιξη που ήταν εν πολλοίς γνωστή και... αναμενόμενη από την αγορά, για διάφορους λόγους) αλλά και με τις λοιπές τράπεζες, πλην... μίας, με την οποία συνεχίζονται οι σχετικές συζητήσεις!!!

Αξιον σημείωσης το γεγονός οτι η ρύθμιση των δανείων του ομίλου με τις λοιπές πλην Αγροτικής, τράπεζες δεν πήρε τελικά τη μορφή του ”κοινοπρακτικού”, ως αρχικά είχε σχεδιαστεί λόγω του οτι μία τράπεζα, που είχε τις καλύτερες ”καλύψεις”, δεν δεχόταν να τις... ”μοιραστεί” κατα τρόπον τινά, με τις άλλες στο πλαίσιο ενός κοινοπρακτικού.

Ετσι, οι ρυθμίσεις έγιναν με τις υπόλοιπες, μια πρός μία (!) και απομένει πλέον η ρύθμιση των ”σχέσεων” με εκείνη που έχει και τις περισσότερες ”καλύψεις”.

Θα μου πείτε γιατί ο Χαμαιλέων ασχολείται τόσο με το συγκεκριμένο θέμα. Διότι αγαπητοί φίλοι, σε πολλές περιπτώσεις, στις οποίες σκόνταψε μια προσπάθεια ρύθμισης υποχρεώσεων, το ”εμπόδιο” ήταν ακριβώς αυτό. Ο... ”καβγάς” μεταξύ των τραπεζών για το πώς θα ”μοιραστούν” τις υφιστάμενες καλύψεις, μεταξύ τους!!!

Ευτυχώς ( για τους μετόχους του ομίλου, μικρούς τε και μεγάλους) στη προκειμένη περίπτωση, το ”εμπόδιο” αυτό, ξεπεράστηκε.

Υ.Γ. Πολλά και διάφορα μπορούν να ειπωθούν για τους χειρισμούς του Απόστολου Αλλαμανή στο πρόσφατο -και στο όχι τόσο πρόσφατο- παρελθόν. Αλλωστε έντονη κριτική έχει υποστεί και από τη συγκεκριμένη στήλη.

Για να αποδώσουμε όμως ”τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”, πρέπει να ειπωθεί οτι η αγορά του αναγνωρίζει τη μαχητικότητα και την άρνηση του να καταθέσει τα όπλα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v