Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2022

ALLIANZ-ΕΥΠΙΚ: Πρώτα μηνύματα των Γερμανών - Εκλεισε η πώληση κυπριακών NPEs από Alpha - Ο Κυριάκος και τα… ντολμαδάκια

ALLIANZ-ΕΥΠΙΚ: Πρώτα μηνύματα των Γερμανών - Εκλεισε η πώληση κυπριακών NPEs από Alpha - Ο Κυριάκος και τα… ντολμαδάκια

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: Το συντριπτικό μέρος των θέσεων σε κρατικά ελληνικά ομόλογα των εγχώριων τραπεζών είναι ταξινομημένα σε χαρτοφυλάκια διακράτησης ως τη λήξη. Επομένως, δεν υπάρχει επίπτωση από την πίεση στις τιμές και την άνοδο των αποδόσεων.

Για τις μικρές θέσεις στα χαρτοφυλάκια Διαθεσίμων προς Πώληση, υπάρχει η ευχέρεια να εγγραφεί λογιστικά το 60% της ζημιάς, την οποία παρείχε ο SSM ως μέρος των μέτρων ελάφρυνσης από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στην έκθεση HORECA εντόπισε η στήλη τον πρωθυπουργό. Όπως μάλιστα είδαμε, το πρώτο περίπτερο που στάθηκε ήταν αυτό της Παλίρροια - Σουλιώτης, με τα ντολμαδάκια. Και ξέρουμε όλοι την αδυναμία του για τα ντολμαδάκια, που ήταν και από τις πλέον γνωστές συνταγές της μητέρας του Μαρίκας.

Η στήλη δεν κατάφερε να ακούσει, λόγω του συνοδείας του πρωθυπουργού, τον διάλογο Κ. Μητσοτάκη - Κ. Σουλιώτη. Έμαθε όμως πολλά και ενδιαφέροντα για τη βιομηχανία από τα Ψαχνά Ευβοίας που έχει παραγωγική παρουσία σε τρεις ηπείρους, με εργοστάσια σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Κίνα και Ιορδανία.

Η βιομηχανία, στην οποία έχει επενδύσει ο Βασίλης και η Νέλλυ Κάτσου μέσω της VNK Capital -ελέγχουν το 36% της Παλίρροιας-, παράγει 2 εκατομμύρια ντολμαδάκια την ημέρα. Για τα πιο ζουμερά νέα επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε.

 

ΝΙΚΑΣ: Είδηση έβγαλε και η αλλαντοβιομηχανία που ποντάρει στο brand για να διευρύνει τη διείσδυση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering.

Στη λιανική, η γνωστή αλλαντοβιομηχανία συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου, όπως μαθαίνει η στήλη, έχει στείλει νέους τιμοκαταλόγους που περιλαμβάνουν ανατιμήσεις 5-6%.

Τις νέες τιμές θα τις δούμε στο ράφι μέχρι το τέλος του μήνα.

 

ALLIANZ-ΕΥΠΙΚ: Ενδιαφέροντα στοιχεία για το τι θα ακολουθήσει την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz προκύπτουν από το περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε η διοίκηση της δεύτερης προς τους συνεργάτες της μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τι αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην επιστολή αυτή;

Πρώτον, η ολοκλήρωση της συναλλαγής εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Δεύτερον, σημαντικά κίνητρα για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης αποτέλεσαν για την Allianz η αύξηση του δικτύου πωλήσεων και η απόκτηση τεχνογνωσίας.

Τρίτον, η γερμανική εταιρεία μιλά για βαθιά δέσμευση προς τους διαμεσολαβητές και για ύπαρξη «ουσιώδους αξίας παραγόμενη από την προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην πλατφόρμα της Allianz».

Τέταρτον, δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στις σχέσεις συνεργασίας της Allianz με το δίκτυό της, εξαιτίας του deal.

Πέμπτο, το σήμα της Allianz θα είναι αυτό που θα παραμείνει σε βάθος χρόνου, ενώ «η εναρμόνιση των δύο εμπορικών σημάτων θα συμβεί κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η αναγνώριση, η εμπιστοσύνη και η αξία τους».

ΥΓ: Η σημερινή CEO της Allianz Ελλάδος Φιλίππα Μιχάλη θα παραμείνει στη θέση της μέχρι την ολοκλήρωση του deal και διαφαίνεται (με βάση και τα θερμά σχόλια των Γερμανών) ότι στη συνέχεια θα της προταθεί άλλη «καλή θέση» στον όμιλο.

 

ALPHA BANK-SKY: Επιτυχώς ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Alpha Bank-Cerberus για το χαρτοφυλάκιο Sky, που περιλαμβάνει «κόκκινα» κυπριακά δάνεια 2,2 δισ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές ακούγεται ότι έφθασαν σε συμφωνία και οι ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα…

Υ.Γ.: Ποιο άμεσα δεν γινόταν, σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε το ντιλ... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v