Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 15 2022

Αναβρασμού συνέχεια στην ΑΒ, γκρίνιες συνεταιριστών στην Κρήτη, γαλάζιους βουλευτές πληγώνει η… Αριάδνη

Αναβρασμού συνέχεια στην ΑΒ, γκρίνιες συνεταιριστών στην Κρήτη, γαλάζιους βουλευτές πληγώνει η… Αριάδνη

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Μέρα που είναι σήμερα (ανακοίνωση πληθωρισμού για τον Ιανουάριο), μήπως θα πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός που έγινε με παραδοχή το… 0,8% για τον ετήσιο πληθωρισμό;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά εκείνοι που υπερασπίζονται την άποψη περί «περιστασιακού» πληθωρισμού εξελίσσονται πλέον σε σπάνιο είδος.

Ασε που έτσι θα σταματήσει να κάνει και πλάκα εις βάρος του επιτελικού κράτους, ο... Κύρτσος.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Συνεχίζονται τα «αθόρυβα» deals στον χώρο των συμβούλων, που συμπράττουν για να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στο νέο περιβάλλον (βλ. Ταμείο Ανάκαμψης κ.λπ.). Έτσι, πληροφορίες θέλουν την ομάδα της Global Sustain να μετακομίζει στο Π. Φάληρο, στα γραφεία της Generation Y, στο πλαίσιο στρατηγικής συμμαχίας των δύο εταιρειών.

Στόχος η ανάπτυξη υπηρεσιών και ψηφιακών εργαλείων για επιχειρήσεις που θέλουν να μετρήσουν και να διαχειριστούν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον και στην κοινωνία.



ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αναβρασμός, όπως μαθαίνει η στήλη, επικρατεί στα κεντρικά της αλυσίδας.
Εντός της εβδομάδας καταφθάνει ο εκ Δανίας αντικαταστάτης του Βασίλη Σταύρου. Ως γνωστόν ο τελευταίος… κούνησε μαντίλι πριν από λίγες ημέρες από την εν Ελλάδι θυγατρική του ολλανδο-βελγικού ομίλου Ahold - Delhaize, σε μια αποχώρηση που έκανε πολύ θόρυβο.

Τα απόνερα αυτής της αποχώρησης κινδυνεύουν να γίνουν τσουνάμι στην αλυσίδα. Πηγές κοντά στην ΑΒ Βασιλόπουλος μεταφέρουν στη στήλη ότι αρκετά στελέχη της αλυσίδας βρίσκονται υπ’ ατμόν. Όπως μάλιστα ακούγεται στους διαδρόμους της, ο Βασίλης Σταύρου οδηγήθηκε στην έξοδο μετά από 72 ώρες διαπραγματεύσεων και πιέσεων, γιατί δεν συναινούσε να αντικαταστήσει στελέχη με πολύχρονη εμπειρία στην αλυσίδα.

Κοινός τόπος δεν βρέθηκε και αυτό δεν είναι άσχετο με την πορεία της ΑΒ, που δείχνει να έχει χάσει τον ρυθμό της.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Η ΑΒ, όμως, δεν είναι η μόνη αλυσίδα από την οποία ακούγονται γκρίνιες. Ο Μασούτης ήρθε σε συμφωνία με την κρητική συνεταιριστική αλυσίδα ΣΥΝΚΑ, αλλά όπως ακούει η στήλη, υπάρχει αρκετή δυσαρέσκεια στα Χανιά.

Κάποιοι συνεταιριστές δεν συμφωνούν με τις επιλογές που έγιναν από τη διοίκηση.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ: Μεγάλη «μουρμούρα» εκδηλώνεται από βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές, για το χαρτοφυλάκιο δανείων που έχει βγάλει προς πώληση η PQH, με την κωδική ονομασία «Project Αριάδνη».

Παρότι στο προς πώληση χαρτοφυλάκιο, με δάνεια 5,2 δισ. ευρώ, δεν περιλαμβάνονται δάνεια αγροτών, υπάρχει υπολογίσιμος αριθμός δανείων με εξασφαλίσεις επί κατοικιών, αγρών και βιομηχανοστασίων στις αγροτικές περιοχές της χώρας.

Οι βουλευτές «γκρινιάζουν» για τον χρόνο της κίνησης, σημειώνοντας ότι εντείνει την ανασφάλεια σε μια περίοδο που οι αγρότες έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, εξαιτίας της εκτίναξης των τιμών λιπασμάτων και αγροεφοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι μη δεσμευτικές προσφορές για το project Αριάδνη είναι προγραμματισμένες να υποβληθούν στις 28 Φεβρουαρίου. Λόγω του μεγέθους του χαρτοφυλακίου, ήταν εξαρχής γνωστό ότι το ενδιαφέρον θα είναι περιορισμένο σε αριθμό.

Αν δοθεί τιμή εντός του εύρους δίκαιης αξίας που έχει βγάλει η EY και έχει αποδεχθεί η ΕΠΕΙΔΕΚΑ, ο διαγωνισμός «κλειδώνει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v