Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2022

Ο ΑΔΜΗΕ τα … μεγάλα παιδιά και η απάντηση της IMERYS

Ο ΑΔΜΗΕ τα … μεγάλα παιδιά και η απάντηση της IMERYS

IMERYS: Απάντηση μας έστειλε ο γαλλικός όμιλος για το σχόλιο που δημοσίευσε η στήλη προ ημερών, σε σχέση με τα όσα ακούγονται στην αγορά περί ετεροχρονισμένων εμπλοκών και αψιμαχιών, στο σύνθετο πλέγμα μεταβιβάσεων που οδήγησαν τη δραστηριότητα της S&B στους βωξίτες, στα χέρια του.

Τη δημοσιεύουμε αυτολεξεί, σχολιάζοντας ωστόσο, ότι δεν επιλέγει να αναφερθεί και στα όσα ακούγονται (και γράψαμε) περί της φερόμενης διαμάχης της με τους τότε πωλητές, παρά μόνο στο σκέλος των φορολογικών εκκρεμοτήτων:

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται πως η Imerys εμπλέκεται σε υπόθεση φοροδιαφυγής και για την αποκατάσταση της αλήθειας, η εταιρεία ενημερώνει ότι η υπόθεση που περιγράφεται στα άρθρα αφορά ιδιωτική διαμάχη μεταξύ πρώην μετόχων ενός σχήματος που κατείχε μετοχές στην ΕΛΜΙΝ SA, και δηλώνει ότι ουδέποτε η Imerys ή στελέχη της, ενεπλάκησαν σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

Η ιδιωτική διαμάχη χρονολογείται αρκετά χρόνια πριν η Imerys εξαγοράσει τον όμιλο KERNEOS το 2017 και, έμμεσα μέσω αυτής της εξαγοράς, τη δραστηριότητα βωξίτη στην Ελλάδα.

Η Imerys εκπροσωπείται στη σχετική διαδικασία, αποκλειστικά ως διάδοχος στην μετοχική σύνθεση, έχοντας εμπιστοσύνη στο έργο των ελληνικών αρχών και του δικαστικού συστήματος».

Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε επίσης είναι για ποιο λόγο η εταιρία, που όπως η ίδια αναφέρει, εκπροσωπείται στη σχετική διαδικασία «αποκλειστικά ως διάδοχος στην μετοχική σύνθεση», εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Για θέμα δηλαδή το οποίο, σύμφωνα και πάλι με τα όσα λέει, ουδόλως την αφορά.

 

ΑΔΜΗΕ: Τρικυμία σε… ποτήρι προσπαθούν (πάλι) να δημιουργήσουν, με μηδενικής αξιοπιστίας δημοσιεύματα, κάποιοι περιορισμένης εμβέλειας κομματικοί κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας συνεπικουρούμενοι από τους ελάχιστους συνεργάτες τους.

Αδιαφορώντας βέβαια για το γεγονός ότι έτσι εκ των πραγμάτων, προσπαθούν να σαμποτάρουν τη διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης να επανέλθει χωρίς περαιτέρω προστριβές, το συναινετικό κλίμα στη σχέση με τους κινέζους μετόχους μειοψηφίας.

Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί ωστόσο είναι ότι τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι για μεγάλα παιδιά και μεγάλα… «σπίτια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v