Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2022

Εφοδο στην αγορά ετοιμάζει ο ΑΒ - Δύο συνεταιρισμοί ψάχνουν σωτηρία - Νέο ντιλ στα τρόφιμα;

Εφοδο στην αγορά ετοιμάζει ο ΑΒ - Δύο συνεταιρισμοί ψάχνουν σωτηρία - Νέο ντιλ στα τρόφιμα;

ALFA PASTRY: Στο επιχειρείν, το σύνηθες είναι «και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν». Στην περίπτωση της Alfa Pastry, όμως, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Η μία, η Alfa Pastry, «σπάει» στα δύο. Ή περίπου…

Ας το εξηγήσουμε. Μέλη της οικογένειας και συγκεκριμένα η τρίτη γενιά των μετόχων της βιομηχανίας από την Κοζάνη που είναι γνωστή για τις κατεψυγμένες πίτες της, αποφάσισαν να φτιάξουν μια νέα εταιρεία. Έτσι δημιουργήθηκε η Bakeshack Α.Ε. ή Healthy Habits με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 250.000, πέντε μετόχους και «προίκα» το ξηρό φορτίο (πιτάκια κ.λπ.) και όλα τα healthy νέα προϊόντα που ετοιμάζει η κοζανίτικη βιομηχανία.

Και μια μικρή λεπτομέρεια: στον σκοπό της νέας εταιρείας περιλαμβάνεται και η δραστηριότητα στον κλάδο των ξενοδοχείων.

 

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ολλανδο-βελγικός όμιλος Ahold-Delhaize είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα στην Ελλάδα. Όπως μεταφέρει έγκυρη πηγή στη στήλη, δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση αν τις επόμενες εβδομάδες δούμε μεγάλες προσφορές στα ράφια της αλυσίδας.

Βλέπετε, με κάποιο τρόπο, η ΑΒ πρέπει να μαζέψει πίσω στο «μαντρί» τους καταναλωτές που έφυγαν. Λόγω της συγκυρίας, ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος, σίγουρα όχι ο πιο φθηνός, είναι να τινάξει την μπάνκα στον αέρα με προσφορές.

Το ερώτημα είναι αν οι υπόλοιποι παίκτες θα ακολουθήσουν στα ίδια βήματα και (κυρίως) πόσοι εξ αυτών αντέχουν.

Γιατί δεν έχουμε όλοι ξένο μέτοχο με φουσκωμένο ταμείο που δεν του αρέσει να χάνει.

 

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ: Αποτέλεσε, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, το success story του ελληνικού κτηνοτροφικού κλάδου που έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Αλλά πριν καλά καλά βρει ο συνεταιρισμός τα πατήματά του, τα μεγάλα δανειακά ανοίγματα τον έφεραν προ της δικαιοσύνης με αίτημα εξυγίανσης. Οπερ και εγένετο προ διετίας.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Ο συνεταιρισμός, που εν τω μεταξύ έχει μπει στα ράφια σούπερ μάρκετ, σχεδιάζει να καταθέσει νέα αίτηση εξυγίανσης. Ήδη, όπως πληροφορούμαστε από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), έχει κάνει αίτηση προληπτικών μέτρων.

Και τα «κακά νέα» δεν σταματούν εδώ. Ενας ακόμα συνεταιρισμός, από την Κρήτη αυτή τη φορά, το σχέδιο εξυγίανσης του οποίου είχε εγκριθεί προ τριετίας, ετοιμάζεται για νέα προσπάθεια.

Αν και κάποιοι από την αγορά τον έχουν ξεγράψει.

 

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ: Η στήλη μαθαίνει ότι γνωστή βιομηχανία με δραστηριότητα στον κλάδο των σνακ, όπως είναι τα κρουασάν, βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική οντότητα τζιράρει ετησίως περί τα 7 εκατ. ευρώ και έχει κέρδη περί τις 250.000 ευρώ.

 

BLUEGROUND: H ελληνική startup που βρίσκεται ένα βήμα πριν κατακτήσει τον τίτλο του μονόκερου, με αξία πάνω από 1 δισ. δολάρια, δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό της και χρησιμοποιεί τα διαμερίσματά της για τη φιλοξενία οικογενειών από την εμπόλεμη Ουκρανία.

«Αποφασίσαμε να προσφέρουμε 50 μήνες δωρεάν διαμονή στα πλήρως επιπλωμένα σπίτια μας με το κλειδί στο χέρι σε οικογένειες της Ουκρανίας που χρειάζονται επείγουσα διαμονή. Κάθε διαμονή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες. Μια σταγόνα στον ωκεανό ίσως, αλλά αν όλοι κάνουμε το μικρό μας κομμάτι, θα πάει πολύ. Εάν γνωρίζετε κάποιον που επηρεάστηκε από την κρίση στην Ουκρανία και έχει ανάγκη, ζητήστε του να στείλει email στο [email protected], με μια σύντομη περιγραφή της κατάστασής του, από πού κατάγονται στην Ουκρανία, πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή και τυχόν πρόσθετες σχετικές πληροφορίες» αναφέρει η ανάρτηση της Blueground, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του ελληνικού νεοφυούς οικοσυστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v