Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2022

Το νέο στοίχημα της Jumbo - Μάστορες ψάχνουν για δουλειές - Έρχεται νέα μεταγραφή στον χώρο των τροφίμων

Το νέο στοίχημα της Jumbo - Μάστορες ψάχνουν για δουλειές - Έρχεται νέα μεταγραφή στον χώρο των τροφίμων

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τον δρόμο της… διαβούλευσης έχει πάρει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στο Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για το project που έχει στα σκαριά η εταιρεία ΝΕΡΟ Α.Ε. στην Ίο.

Το έργο, που προβλέπει την ανάπτυξη ενός boutique ξενοδοχείου 5 αστέρων και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή Πικρί Νερό στο κυκλαδίτικο νησί, έχει υπαχθεί από τον Ιούλιο του 2020 στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων και πλέον προχωρούν τα βήματα για το πολυπόθητο «πράσινο» φως που θα σημάνει την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης.

Με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, θα προστεθούν 498 κλίνες στις 5.502 που διαθέτει στο δυναμικό της η Ίος.

 

ΤΡΟΦΙΜΑ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Στάση αναμονής για τη δρομολόγηση νέων επενδύσεων υιοθέτησαν, μετά τη ρωσική εισβολή και τις πρωτόγνωρες κυρώσεις της Δύσης εις βάρος της Ρωσίας, κάποιες βιομηχανίες τροφίμων.

Με το κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας να εκτινάσσεται, περιμένουν να δουν τη διάρκεια των επιπτώσεων, προκειμένου να εκτιμήσουν αν και πώς θα επηρεάσουν τη ζήτηση.

 

JUMBO: Έπαιξε άμυνα στην πανδημία και πέτυχε αύξηση περιθωρίου κέρδους και συγκράτηση λειτουργικού κόστους. Έπαιξε και τον… Σκρουτζ και κράτησε 549 εκατ. ευρώ στο ταμείο.

Πρόκειται για τον Απόστολο Βακάκη του ομίλου Jumbo, που δηλώνει ότι συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο κόντρα στην κρίση, ενώ από θέση χρηματοοικονομικής ισχύος βάζει στοίχημα να ενισχύσει το μερίδιό του στην αγορά.

Με τέτοιο ταμείο, όσο κι αν τα μετρητά αποτυπώνουν τα μειωμένα stock το 2021, μπορεί να κρατήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα, την ώρα που ο ανταγωνισμός -τα supermarket κυρίως και δευτερευόντως τα καταστήματα παιχνιδιών και ειδών χαρτοπωλείου- αντιμετωπίζουν μπαράζ αυξήσεων από τους προμηθευτές τους.

Εν τω μεταξύ, το επιτελείο της εταιρείας φέρεται να έχει βρει εναλλακτικούς προμηθευτές, παρακάμπτοντας δυσχέρειες και αυξημένα κόστη στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων από ασιατικές αγορές.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ: Αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές μεταγραφές στον επιχειρηματικό στίβο το 2020. Από την Coca Cola HBC μεταπήδησε στην Chipita του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και παρέμεινε στη νέα Chipita υπό τη Mondelez.

Όπως όμως πληροφορείται η στήλη, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για νέες επαγγελματικές περιπέτειες που συνδέονται με τη μεταγραφή του 2020. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που φέρεται να κούνησε το μαντίλι από μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ECR Hellas (σ.σ. οργανισμός που εστιάζει στην προώθηση της εθελοντικής συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ταχέως κινούμενων καταναλωτικών προϊόντων).

Η στήλη άκουσε να λέει στα μέλη του ECR πως από την καινούργια του θέση δεν μπορεί να παραμείνει στον οργανισμό.

 

ΜΑΣΤΟΡΕΣ: Εκεί που τους έψαχνες, τώρα σε ψάχνουν. Οι ανατροπές από το απίστευτο ράλι στις τιμές των πρώτων υλών είναι μεγάλες. Ακούμε ότι συνεργεία που είχαν κλείσει δουλειές για ανακαινίσεις κατοικιών έως το καλοκαίρι ψάχνουν τώρα να βρουν τους πελάτες.

Το κόστος στις πρώτες ύλες ανέβηκε κατακόρυφα και όσοι δεν προνόησαν να αγοράσουν τα υλικά για να «κλειδώσουν» τις χαμηλότερες τιμές μέχρι να έρθουν τα συνεργεία, τώρα το ξανασκέφτονται και ακυρώνουν τις εργασίες.

Δεν είναι και λίγο να βλέπεις τα κοστολόγια να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα, αλουμίνια και σίδερα να κάνουν διαρκώς ρεκόρ και να έχεις και στο μυαλό σου το ενεργειακό τσουνάμι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v