Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2022

Εμφύλιος στον ΕΛΟΜΑΣ και τριπλό άνοιγμα Μασούτη *«Ψήνονται» κινήσεις στην αγορά καφέ *E-fresh και στα ρούχα

Εμφύλιος στον ΕΛΟΜΑΣ και τριπλό άνοιγμα Μασούτη *«Ψήνονται» κινήσεις στην αγορά καφέ *E-fresh και στα ρούχα

ΕΛΟΜΑΣ: Ο εμφύλιος που ξέσπασε στους κόλπους του oμίλου αγορών θα έχει συνέχεια. Η αποπομπή, την περασμένη Παρασκευή, εταιρείας-μέλους του ομίλου από τις τάξεις του φέρνει στην επιφάνεια τα εγγενή προβλήματα.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε στη στήλη ότι οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν θρυαλλίδα. Οπότε μην παραξενευτείτε αν αυτή η εσωτερική κόντρα μεταφερθεί και στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η συνέχεια επί της οθόνης λίαν συντόμως…

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ: Και μιας και είμαστε στον ΕΛΟΜΑΣ, η στήλη μαθαίνει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου αγορών που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα έκανε πρόταση στα μέλη για συνεργασία με τη Μασούτης. Προβλέπει η τελευταία να κλείνει συμφωνίες με τους προμηθευτές για λογαριασμό μελών του ΕΛΟΜΑΣ.

Τώρα ποιο από τα δύο μέρη θα έχει το μεγαλύτερο όφελος είναι προφανές.

 

ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΙΙ: Η στήλη μαθαίνει πως μετά το deal με την κρητική ΣΥΝΚΑ, έχει προσεγγίσει τρεις ακόμη περιφερειακές αλυσίδες, που δραστηριοποιούνται σε Σπάρτη, Πάτρα και Δράμα. Οι συζητήσεις αφορούν την είσοδο του Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία με μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό τους κεφάλαιο.

Αν αυτές οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν, ο Μασούτης θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη έναντι των προμηθευτών, ενώ οι μικροί ελπίζουν να πάρουν καλύτερες εκπτώσεις.

 

ΚΑΦΕΣ: Κινητικότητα υπάρχει και στην αγορά του καφέ. Νέα πρόσωπα εισέρχονται στον κλάδο και κάποια άλλα αναζητούν την έξοδο. Η πρώτη περίπτωση, όπως λένε στελέχη του κλάδου στη στήλη, αφορά γνωστή εταιρεία του χώρου, όπου το 50% πέρασε στα χέρια εταιρείας, εταίρος και διαχειρίστρια της οποίας είναι γιατρός -σύζυγος γνωστού βουλευτή- και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ.

Στον σκοπό της εταιρείας, που ιδρύθηκε το 2018, είναι και η εκμετάλλευση ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής, η παροχή τουριστικών και ξενοδοχειακών υπηρεσιών, κ.ά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά πολύ πιο γνωστό brand καφέ το οποίο φέρεται να περνά στα χέρια εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ποτών. Ο επικεφαλής της διαψεύδει ότι έχει πουλήσει το σήμα, οι φήμες πάντως επιμένουν…

 

ΤΣΙΓΑΡΑ: Με τον καφέ πάει, για τους καπνιστές, και το τσιγάρο. Όσοι συνεχίζουν να καπνίζουν, θα κληθούν να πληρώσουν λίγο παραπάνω την εξάρτησή τους. Τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί κατά 11,1% η τιμή του Camel, που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις με βάση τα μερίδια αγοράς.

 

E-FRESH: Το μοναδικό «καθαρόαιμο» online σούπερ μάρκετ της χώρας που στην πανδημία πιέστηκε και λόγω της εισόδου των παραδοσιακών παικτών σε ηλεκτρονικό κανάλι, επεκτάθηκε στα είδη ένδυσης με μια διεθνή συνεργασία. Εδώ και λίγες ημέρες στα ηλεκτρονικά του ράφια μπορεί κανείς να βρει προϊόντα της Marks & Spencer, όπως είδη ένδυσης, κυρίως εσώρουχα, κάλτσες, παντόφλες κ.ά.

Το γνωστό βρετανικό brand δραστηριοποιείται και με φυσικό δίκτυο στη χώρα. Στη Marks & Spencer Μαρινόπουλος Ελλάδος, μέτοχος με 80% είναι η Marks & Spencer Plc και με 20% η Marinopoulos Holding Sarl.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v