Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 14 2022

Χρήμα στην αγορά ρίχνει η Εθνική - Ανάσα ρευστότητας για Ακτωρ - Παγκρήτια: Βελτιωμένο τίμημα από HSBC

Χρήμα στην αγορά ρίχνει η Εθνική - Ανάσα ρευστότητας για Ακτωρ - Παγκρήτια: Βελτιωμένο τίμημα από HSBC

JUMBO: Ένα στέλεχος με πολλά προσόντα στη διαχείριση σχέσεων με funds και θεσμικούς επενδυτές τοποθετήθηκε στην Jumbo, σε νέα θέση που δημιουργήθηκε με την αναθεώρηση του οργανογράμματος.

Πρόκειται για τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου, που επικουρεί ουσιαστικά τον πρόεδρο (Απόστολο Βακάκη), την οποία ανέλαβε ο Π. Πολυκάρπου, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει θητεύσει οικονομικός αναλυτής στη Citi Investment Research (2005-09) και αντιπρόεδρος της Deutsche Bank Global Markets.

Ουσιαστικά είναι μια θέση πάνω από τον Ιnvestor Relations Officer (ΙRO). Υπάρχει εξάλλου IRO στην εταιρεία, η Α. Καραμητσώλη, η οποία είναι επιφορτισμένη με σειρά άλλων καθηκόντων, πέραν των σχέσεων με επενδυτές.

Πλέον, απ' ότ,ι φαίνεται, με τους μεγαλοεπενδυτές θα μιλάει ο κ. Πολυκάρπου, πέρα από την κα Καραμητσώλη και φυσικά τον ίδιο τον Απόστολο Βακάκη.

 

CERBERUS-ALTAMIRA: Στην Altamira θα αναθέσει, όπως όλα δείχνουν, η Cerberus τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου Sky με «κόκκινα» κυπριακά δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 2,2 δισ. ευρώ, συν ανακτηθέντα ακίνητα αξίας 200 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο που αγοράζει η Cerberus από την Alpha με τίμημα άνω των 700 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ-HSBC: Βελτιωμένη προσφορά κατέθεσε η HSBC, για τη συζητούμενη πώληση της εν Ελλάδι δραστηριότητάς της στην Παγκρήτια, η οποία φαίνεται να άρει τις επιφυλάξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι Άγγλοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα από όσα προέβλεπε η αρχική συμφωνία (85 εκατ. ευρώ), για να φύγουν από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπερβάλλον ποσό καλύπτει το κόστος ενδεχόμενης εθελουσίας για μεγάλο μέρος του προς μεταφορά προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η HSBC συμφώνησε επί της αρχής με την Παγκρήτια για τη μεταβίβαση καταθέσεων 1,7 δισ. ευρώ, χαρτοφυλακίου δανείων (στεγαστικά και επιχειρηματικά) της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και χαρτοφυλακίου επενδυτικών τοποθετήσεων 500 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Παγκρήτια θα πάρει το εν Ελλάδι δίκτυο (15 καταστήματα) καθώς και περίπου 350 εργαζόμενους.

 

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Επιθετική στρατηγική δείχνει να υιοθετεί η Εθνική, όσον αφορά στη χρηματοδότηση συναλλαγών στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και ανακτηθέντων ακινήτων.

Η τράπεζα έχει ήδη συμφωνήσει να δανειοδοτήσει το REOCO του Frontier, ώστε το τελευταίο να βγαίνει έσχατος αγοραστής στους πλειστηριασμούς που επισπεύδει. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται να χορηγήσει δάνειο στην Brook Lane, που συμφώνησε να αγοράσει από SPV της τιτλοποίησης Galaxy «φέτα» στεγαστικών δανείων μικτής λογιστικής αξίας 150 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη συναλλαγή στη δευτερογενή αγορά, που θα χρηματοδοτηθεί από εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα.

Τέλος, όπως αποκάλυψε η στήλη, έχει συμφωνήσει να χρηματοδοτήσει μέρος του τιμήματος αγοράς του χαρτοφυλακίου Αριάδνη, εφόσον προτιμητέος επενδυτής αναδειχθεί η κοινοπραξία Bain-Fortress-DK και λοιπές επενδυτικές δυνάμεις.

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ -ΑΚΤΩΡ: Ρευστότητα 14,5 εκατ. ευρώ χορηγούν στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, μέσω κάλυψης τριών Κοινών Ομολογιακών Δανείων (7+5+2,5 εκατ. ευρώ) διάρκειας ενός μηνός.

Πρόκειται, πρακτικά, για βραχυπρόθεσμο δανεισμό, που λήγει στα τέλη του μήνα, ο οποίος παρέχεται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης της ΑΚΤΩΡ.

Υπάρχει άλλο ένα ΚΟΔ, ύψους 4,34 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτεται από την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, με αποπληρωμή τον Αύγουστο του 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v