Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2022

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Δύο συν ένας σταθμοί προ εξυγίανσης - Εξαγορές, εξαγωγές και… brain gain στην πολύπαθη Εύβοια

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Δύο συν ένας σταθμοί προ εξυγίανσης - Εξαγορές, εξαγωγές και… brain gain στην πολύπαθη Εύβοια

Q-COMMERCE: Άρχισαν τα όργανα στις υπερταχείες παραδόσεις προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, μια μόδα που άνθισε στην πανδημία. Η τουρκική Getir, μια από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους παίκτες στο γρήγορο delivery, προχωρά σε 4.500 απολύσεις.

Η γερμανική Gorillas κόβει προσωπικό από τα κεντρικά της γραφεία, ενώ η βρετανική Zapp καταργεί μία στις δέκα θέσεις εργασίας.

 

PIERCE: Με υπογραφή της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωής Μακρή άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία νηπιαγωγείου και δημοτικού στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος.

Πλέον το γνωστό ιδιωτικό σχολείο έχει άδεια λειτουργίας Δημοτικού για 26 αίθουσες διδασκαλίας και 8 εργαστήρια και 15 αίθουσες για το Νηπιαγωγείο. Τόσο το δημοτικό όσο και το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου στα Σπάτα.

Σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα ξεκινούν από τις 9.000 ευρώ χωρίς τη σίτιση, η οποία κοστίζει 1.000 ευρώ για τα παιδιά του δημοτικού, ενώ για τους μαθητές νηπιαγωγείου, μαζί με τη σίτιση, είναι 9.800 ευρώ.

Βέβαια για να φτάσει κανείς στα Σπάτα απαιτείται και μετακίνηση: το κόστος για τα σχολικά λεωφορεία ξεκινά από τα 1.050 ευρώ και φθάνει τα 1.850 ευρώ.

 

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: «Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα» λέει η γνωστή παροιμία, η οποία κουμπώνει γάντι με την περίπτωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση για την εξυγίανσή τους, με βάση δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, θα έπρεπε να είχε κατατεθεί στη Βουλή ήδη από τα μέσα Μαΐου. Η προθεσμία παρήλθε και πλέον η κατάθεση στη Βουλή τοποθετείται πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο, υποστηρίζει κυβερνητικός αξιωματούχος στη στήλη.

Το Νομοσχέδιο πάντως παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπουργικό συμβούλιο και αυτό από μόνο του, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, «είναι μια θετική εξέλιξη. Γιατί αναγνωρίζουμε ότι θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία και θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Βέβαια για να βγει λευκός καπνός και να ολοκληρωθεί το σχέδιο, σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτείται να διευθετηθούν κάποιες «λεπτομέρειες» από το υπουργείο Οικονομικών και -πρωτίστως- από το Εθνικής Άμυνας. Εκτός από τον σκόπελο της κατάθεσης στη Βουλή, επιπροσθέτως απαιτούνται οι εγκρίσεις από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το αρμόδιο δικαστήριο βάσει του πτωχευτικού νόμου.

Κοινώς έχουμε δρόμο…

 

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ: Ελληνικό κοτόπουλο από τον Πούρνο Ευβοίας τρώνε οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τα προϊόντα της ελληνικής πτηνοτροφικής εταιρείας, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια ενδιαφέρουσα εξαγορά, εξάγονται μέχρι το Χονγκ Κονγκ.

Συνολικά από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει, σε απόλυτα νούμερα, οι συνολικές πωλήσεις στις διεθνείς αγορές να πιάσουν τις επιδόσεις του 2021.

 

ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ: Και μιας και είμαστε στην περιοχή, μαθαίνουμε ότι οι εξαγορές που «μαγειρεύει» η εταιρεία θα καθυστερήσουν λίγο. Είμαστε σε διευρευνητικό στάδιο, λέει στη στήλη στέλεχος της διοίκησης. Πάντως η βιομηχανία από τα Πολιτικά Ευβοίας, που έχει αλλάξει τρεις CEO μέσα σε λιγότερο από 8 μήνες, ετοιμάζει νέα επένδυση 8-10 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας.

Τα κεφάλαια θα πάνε στη δημιουργία νέας μονάδας και σε νέο εξοπλισμό.

 

SABO: Και επειδή τα καύσιμα έχουν πετάξει, η στήλη θα παραμείνει για λίγο ακόμη στην περιοχή. Εκεί στο Βασιλικό Ευβοίας βρίσκεται η επιχείρηση, μια βιομηχανία με πολυσχιδή δραστηριότητα που εκτείνεται από την ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων, τη βαριά βιομηχανία, τις ρομποτικές εφαρμογές, την κατασκευή έργων υποδομής, μέχρι τη ναυτιλία, κ.ά.

Η βιομηχανία κατάφερε τους τελευταίους έξι μήνες να κάνει πράξη το brain gain και να προσελκύσει τρεις Ελληνες που είχαν φύγει στο εξωτερικό.

«Αυτό είναι ένα αρκετά θετικό βήμα, γιατί ήρθαν στον όμιλό μας άνθρωποι που έχουν οργανώσει μεγαλύτερα projects και αυτό έχει προστιθέμενη αξία», λένε στη στήλη στελέχη της εταιρείας.

Ο επαναπατρισμός των τριών Ελλήνων έγινε μέσω της διαδικασίας του Head Hunting από το HR με την υποστήριξη εξωτερικού συνεργάτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v