Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2022

Νέα κίνηση του Σπ. Θεοδωρόπουλου - Καρέ επενδύσεων από νερό μέχρι… κάνναβη - Γύρισε ο διακόπτης για εκλογές

Νέα κίνηση του Σπ. Θεοδωρόπουλου - Καρέ επενδύσεων από νερό μέχρι… κάνναβη - Γύρισε ο διακόπτης για εκλογές

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ενας από τους έμπειρους παίκτες της ενεργειακής αγοράς είχε αποφανθεί πριν από καιρό, «αν δείτε την κυβέρνηση να ανακοινώνει επίσημα το πλαφόν στη χονδρεμπορική, να ξέρετε θα είναι το σήμα για τις πρόωρες εκλογές».

Παρασκευή και Σάββατο υπήρξε μπαράζ αποφάσεων και ρυθμίσεων της κυβέρνησης, με έναν και μόνο στόχο: τη στήριξη και ανακούφιση των καταναλωτών από την ενεργειακή κρίση. Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το power pass, την επιπλέον αποζημίωση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος, «έσκασε» η νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν μέσα στο σχέδιο νόμου για την αδειοδότηση των ΑΠΕ και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών. Σήμερα, μάλιστα, για το τελευταίο θα γίνουν δηλώσεις από το ΥΠΕΝ και το υπ. Ανάπτυξης.

Η στήλη δεν γνωρίζει τι λέει τώρα ο «παλιός» της αγοράς βλέποντας αυτό το μπαράζ. Το σίγουρο είναι ότι η εκλογολογία βρίσκεται στα ύψη…

 

ΝΕΡΟ: Συνεχίζονται οι επενδύσεις και η κινητικότητα στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού. Πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο του επενδυτικού σχεδίου της υπό σύσταση εταιρείας «ΚΛΕΙΝΟΣ Ι.Κ.Ε».

Ο σχεδιασμός προβλέπει την απόκτηση μέρους των στοιχείων ενεργητικού επιχειρηματικής μονάδας που έχει κλείσει και δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, δυναμικότητας 48.000 κυβικών μέτρων/έτος στον Δήμο Καλαμπάκας.

Η επένδυση, για την οποία η στήλη δεσμεύεται να δώσει περαιτέρω στοιχεία λίαν συντόμως, είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους 5,45 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου ενισχυόμενου κόστους.

 

ΚΑΝΝΑΒΗ: «Πράσινο φως» πήρε και μια ακόμη επένδυση για τη δημιουργία νέας μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης. Αφορά το σχέδιο της CANNILIA A.E., ύψους άνω των 13 εκατ. ευρώ.

Προβλέπει τη δημιουργία μονάδας στη Γαστούνη, δυναμικότητας 59.535 τεμαχίων φαρμακευτικής κάνναβης των 100 ml.

 

RONTIS: Νέα παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα ετοιμάζουν και οι Ελβετοί της γνωστής ιατροφαρμακευτικής εταιρείας που διαθέτει ήδη δύο εργοστάσια στη χώρα.

Η νέα επένδυση άνω των 16 εκατ. ευρώ αφορά στην επέκταση παραγωγικής δυναμικότητας εργοστασίου φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων στη Λάρισα, με κτηριακή επέκταση και προσθήκη νέου μηχανολογικού εξοπλισμού.

 

Ε. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Η στήλη σάς έχει ενημερώσει εδώ και καιρό ότι η η γνωστή, αιωνόβια πλέον, βιομηχανία δεν μένει στάσιμη.

Πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε το επενδυτικό σχέδιό της που αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ψωμιού στα Οινόφυτα.

Η επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους 35,228 εκατ. ευρώ και αντίστοιχου ενισχυόμενου κόστους.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Και από την απόλυτη Ελληνίδα βιομήχανο, την Ιωάννα Παπαδοπούλου, στον αεικίνητο γνωστό επιχειρηματία που ετοιμάζει, όπως πληροφορήθηκε η στήλη, κάτι νέο. Αυτό το νέο αφορά σε νέα δραστηριότητα που θα υλοποιήσει η Larisa Face Cover.

Η LFC, για όσους δεν θυμούνται, είναι η εταιρεία που ίδρυσαν ο Γιάννης Τσερέπας της Lariplast και ο Αχιλλέας Νταβέλης, στην οποία ο κ. Θεοδωρόπουλος συμμετέχει με μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Η LFC, που παράγει τις γνωστές μάσκες προστασίας, όπως πληροφορείται η στήλη, σκοπεύει να επεκταθεί σε νέα δραστηριότητα, στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο.

Συντόμως περισσότερα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v