Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 17 2022

Πώς η Aegean καθαρίζει ισολογισμό - Στην ΕΚ τα ενημερωτικά Dimand & Παγκρήτιας - Real Estate: Και Ούγγροι στο παιχνίδι

Πώς η Aegean καθαρίζει ισολογισμό - Στην ΕΚ τα ενημερωτικά Dimand & Παγκρήτιας - Real Estate: Και Ούγγροι στο παιχνίδι

REAL ESTATE: Μετά την απόκτηση του ξενοδοχείου Oscar στον Σταθμό Λαρίσης, η ουγγρική Indotek έχει στρέψει το ραντάρ της στην εξαγορά κι άλλων assets.

H εταιρεία, που έχει παρουσία σε 14 χώρες, εξετάζει την εξαγορά ξενοδοχείων και επαγγελματικών ακινήτων, με αιχμή, εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και νησιά που έχουν καλή αεροπορική σύνδεση. Ενδεχομένως, μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι να κλείσει και δεύτερο deal επί ελληνικού εδάφους.

Οσον αφορά τώρα το πλάνο της εταιρείας για το Oscar, αυτό προβλέπει την ανακαίνιση του 3 αστέρων ξενοδοχείου και την επανατοποθέτησή του στην αγορά μέχρι το τέλος του 2023. Το συνολικό κόστος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 10 εκατ. ευρώ.

Αυτή την περίοδο, μάλιστα, οι επικεφαλής της ουγγρικής εταιρείας πραγματοποιούν ζυμώσεις με operators, τόσο για τη διαχείριση του ξενοδοχείου όσο και για το brand με το οποίο θα επανασυστηθεί στους επισκέπτες της ελληνικής πρωτεύουσας.

 

AEGEAN: Η εταιρεία αποτελεί την πρώτη εισηγμένη που προτίθεται να κάνει χρήση της πρόσφατης κυβερνητικής ρύθμισης, με την οποία επιτρέπεται ο απευθείας συμψηφισμός ποσών από το υπέρ το άρτιο με ζημιές παρελθουσών χρήσεων.

Η τροπολογία πέρασε κατόπιν πίεσης των τραπεζών που επιδιώκουν να εξυγιάνουν και τυπικά τους ισολογισμούς τους αλλά αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις, απαλλάσσοντάς τες από την υποχρέωση πρώτα να κεφαλαιοποιήσουν τα σχετικά ποσά, καταβάλλοντας φόρο συγκέντρωσης ύψους 5% και εν συνεχεία να τα συμψηφίσουν με ζημιές.

Στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης της Aegean περιλαμβάνεται ο συμψηφισμός ποσού 42,14 εκατ. ευρώ από το υπέρ το άρτιο με ζημιές παρελθουσών χρήσεων. Θα συμψηφιστούν, επίσης, με μείωση ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής και μετοχικού κεφαλαίου πρόσθετες ζημιές 13,5 εκατ. ευρώ.

Έτσι, θα αποσβέσει πλήρως τις ζημιές εις νέον.

 

DIMAND: Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή στο Χ.Α αναμένει η εταιρεία και οι ανάδοχοι (Alpha και Eurobank).

Εφόσον δοθεί η έγκριση, το… κουμπί θα πατηθεί όταν οι ανάδοχοι κρίνουν ότι η συγκυρία έχει βελτιωθεί και επιτρέπει ένα IPO της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. Ακόμη και αν απευθυνθούν σε επαγγελματίες επενδυτές, οι τρέχουσες συνθήκες που επικρατούν διεθνώς στα χρηματιστήρια είναι τουλάχιστον δύσκολες.

Η εταιρεία έχει λάβει απόφαση να εκδώσει και να διαθέσει 6.538.100 νέες κοινές μετοχές, ενώ αν υπάρξει αυξημένη ζήτηση (σ.σ. σημαντική υπερκάλυψη) ίσως διατεθεί επιπρόσθετα 1 εκατ. μετοχές.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ: Στην τελική ευθεία και η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Το ενημερωτικό έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αναμένεται τώρα η έγκρισή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v