Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2022

Eurobank: Ηχηρές παρουσίες και prive πάρτι - Πανδημία: Καμπανάκια από ΠΟΥ… καντρίλιες από ΕΟΔΥ - Φουντώνουν οι γαλάζιες κόντρες

Eurobank: Ηχηρές παρουσίες και prive πάρτι - Πανδημία: Καμπανάκια από ΠΟΥ… καντρίλιες από ΕΟΔΥ - Φουντώνουν οι γαλάζιες κόντρες

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει δραματική προειδοποίηση ότι η αύξηση κρουσμάτων φέρνει αύξηση θανάτων, ζητώντας επαναφορά μέτρων προστασίας όπως η χρήση μάσκας, ο ελληνικός ΕΟΔΥ χορεύει... καντρίλιες με τα στατιστικά στοιχεία για τον κορωνοϊό.

Όταν ανακοίνωσε την -αμφιλεγόμενη- απόφασή του εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, να σταματήσει την ημερήσια ενημέρωση και να την αντικαταστήσει με εβδομαδιαία, υποσχέθηκε πληρέστερα στοιχεία. Όμως η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες περιείχε μάλλον δυσάρεστες εκπλήξεις.

Δεν μάθαμε πόσα ήταν τα κρούσματα αλλά ότι αντιστοιχούν σε 13.623 ανά εκατομμύριο πληθυσμού (χωρίς να αναφέρεται ο πληθυσμός που ελήφθη υπόψη) και ότι αυξήθηκαν 18% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μάθαμε πόσοι ακριβώς έχασαν τη μάχη της ζωής, αλλά ότι είναι «16 ανά εκατομμύριο πληθυσμού» και ότι ο αριθμός είναι 33% υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Για το τι εξυπηρετεί αυτή η τακτική, θα σας γελάσουμε και δεν το θέλουμε. Το σίγουρο είναι ότι μεταβάλλει δραματικά τα δεδομένα για όσους κρατούν όλο αυτό το διάστημα στατιστικά στοιχεία. Ότι μπερδεύει αντί να απλουστεύει. Γι' αυτό και οι κακές γλώσσες λένε ήδη ότι εξυπηρετεί επικοινωνιακούς σκοπούς, «θολώνοντας» το μήνυμα, τουλάχιστον για όσους μένουν σε τίτλους ειδήσεων και επικεφαλίδες...

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μπορεί τελικά -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- οι εθνικές κάλπες να μη στηθούν το φθινόπωρο, όμως άπαντες (και) στη Νέα Δημοκρατία κινούνται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς.

Αναπόφευκτα έχουν εμφανιστεί μικροί και μεγάλοι «εμφύλιοι», με έπαθλο την είσοδο στην επόμενη Βουλή. Το παιχνίδι κάποιες φορές εκτροχιάζεται και τα εσωκομματικά χτυπήματα κάτω από τη… ζώνη δεν λείπουν.

Όπως μαθαίνουμε, σχετικές καταγγελίες έχουν ήδη γίνει σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς, προερχόμενες από νυν και υποψήφιους βουλευτές διαφόρων εκλογικών περιφερειών (βόρεια Ελλάδα, Στερεά και λεκανοπέδιο της Αττικής μεταξύ αυτών) και αφορούν «ανίερες συμμαχίες» και παρασκηνιακές επιθέσεις σε «ανεπιθύμητες» υποψηφιότητες.

Δεδομένου μάλιστα ότι η γαλάζια παράταξη -λόγω απλής αναλογικής- θα έχει αρκετά λιγότερους βουλευτές στις αμέσως επόμενες εκλογές, η πίεση εύλογα αυξάνεται και τα εσωκομματικά μέτωπα (που δεν είναι πάντως πρωτόγνωρο φαινόμενο, ούτε αφορούν μόνο τη ΝΔ) κάνουν όλο και πιο διακριτή την παρουσία τους.

Περισσότερα προσεχώς…

 

EUROBANK: Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έγινε η εκδήλωση της Eurobank για τα 30 χρόνια λειτουργίας της, στην οποία παρουσιάστηκε το βιβλίο «Eurobank 1989-2008» του καθηγητή Οικονομικών Χρήστου Γκόρτσου.

Ήταν, όμως, όλοι εκεί. Όπως διακρίναμε, ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας (σ.σ. έχει εργασθεί στο παρελθόν στην τράπεζα), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Νίκος Γκαργκάνας, ο Τάκης Θωμόπουλος (πρώην υποδιοικητής της ΤτΕ και πρώην πρόεδρος της ΕΤΕ), ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου και ο επιχειρηματίας Θ. Φέσσας. Παρευρέθηκε και ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το παρών έδωσαν πολλά πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας, ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλός της Νίκος Νανόπουλος και σαφώς η σημερινή διοίκησή της, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Φωκίωνα Καραβία να δίνει τον τόνο.

Από τον ανταγωνισμό ήταν παρόντες οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Tράπεζας Πειραιώς και της Αlpha Bank, Χρήστος Μεγάλου και Βασίλης Ψάλτης, αλλά και οι πρόεδροι Γ. Χαντζηνικολάου και Βασίλης Ράπανος, ενώ εκεί ήταν και ο πρώην CEO της Αlpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος Φωκίων Καραβίας τόνισε: «Τα καλύτερα κεφάλαια να είναι τα επόμενα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιτυχίες αλλά και στα λάθη των 30 χρόνων.

 

EUROBANK II: Η στήλη πληροφορείται ότι το βράδυ της Δευτέρας έγινε, στον ίδιο χώρο, ένα πιο prive πάρτι στο οποίο έδωσαν το παρών όλα τα στελέχη της νυν διοίκησης, αλλά και εκείνα που εργάσθηκαν επί σειρά ετών στην τράπεζα όπως ο Νίκος Νανόπουλος, ο Νίκος Καραμούζης κ.ά.

Σε αυτό το μίνι πάρτι ήταν και οι εργαζόμενοι στις κεντρικές διοικήσεις της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v