Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2022

Δυο αδέλφια στα… μαχαίρια - Διαζύγιο ΙΟΝ με NuCrema - Σφηνάκια για Alpha, Εθνική και Σπ. Θεοδωρόπουλο

Δυο αδέλφια στα… μαχαίρια - Διαζύγιο ΙΟΝ με NuCrema - Σφηνάκια για Alpha, Εθνική και Σπ. Θεοδωρόπουλο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Γράφαμε πριν λίγες ημέρες για τις εισηγμένες ΕΛΒE Ενδυμάτων και Μύλοι Κεπενού που έχουν προγραμματίσει τις ετήσιες τακτικές τους γενικές συνελεύσεις για τις 4 και 5 Αυγούστου σε Πάτρα και Καβάλα αντίστοιχα, αλλά υπάρχει μια άλλη εταιρεία που το… τερμάτισε.

Πρόκειται για την Προοδευτική, η οποία έχει προγραμματίσει την τακτική της γενική συνέλευση για την 11η Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, περίοδο δηλαδή που η Αθήνα μοιάζει με… έρημο.

Τα σενάρια που ακούγονται πως η ΓΣ γίνεται τέτοια μέρα για να μην πατήσει κανένας «ανεπιθύμητος» το πόδι του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αντίθετα, η πιθανότερη εξήγηση είναι ότι τα μέλη του Δ.Σ. της Προοδευτικής, με τα τόσο «βαριά» βιογραφικά τους, δεν έβρισκαν άλλη κοινή ημερομηνία για τη γενική συνέλευση, καθώς τον υπόλοιπο καιρό γυρίζουν τη Γη από άκρη σε άκρη για να κλείνουν δουλειές και επιχειρηματικές συμφωνίες…

 

ALPHA-ΑΝΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΑ: Ολοκληρώνεται το πρώτο deal του φετινού προγράμματος μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha. Η τράπεζα, αφού έλαβε ανταγωνιστικές προσφορές, αποφάσισε να πωλήσει μικρό χαρτοφυλάκιο ανεξασφάλιστων απαιτήσεων, ονομαστικής αξίας 250-300 εκατ. ευρώ, στη Hoist, ως παρακολούθημα του χαρτοφυλακίου Orbit.

 

ETE-PRONTO: Παράταση για τις 18 Ιουλίου έλαβε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το project Pronto, που τρέχει η Εθνική, με κάποιους εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών να ζητούν μεγαλύτερο… τράτο.

Πρόκειται για την πώληση μικρού χαρτοφυλακίου με απαιτήσεις από χρηματοδοτικές μισθώσεις σε καθυστέρηση. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα από χρηματοδοτικές μισθώσεις των FBB, NBG Leasing και Probank Leasing, ενώ προς πώληση δίνεται και η Probank Leasing Α.Ε. μαζί με την άδεια, ώστε να μπορέσει ο αγοραστής να έχει σχήμα εκκαθάρισης.

Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την Hellas Capital, που αγόρασε η Bain από την Credit Agricole. Η Bain είναι ένας εκ των ενδιαφερομένων για το Pronto.

 

ΙΟΝ: Όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day.gr, η παραγωγή της NuCrema σταμάτησε στην Ελλάδα και μεταφέρεται στη μέχρι σήμερα βουλγαρική θυγατρική της σοκολατοβιομηχανίας. Και λέμε μέχρι σήμερα, διότι την 1η Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο της ΙΟΝ αποφάσισε την πώληση της βουλγαρικής εταιρείας Interion AD στους σημερινούς μετόχους της ΙΟΝ. Δηλαδή στους κ.κ. Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου, Βασίλειο Βυτογιάννη, Ευστάθιο Λοΐζο και Νικόλαο Καρκαζή, έναντι 7 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τη βουλγαρική εταιρεία υπάρχει και η ΙΝΤΕΡΙΟΝ Ελλάς, με μοναδικό εταίρο τον γενικό διευθυντή της Interion SA στη Βουλγαρία Εμμανουήλ Σκαραμαγκά, πρώην στέλεχος της ΔΕΛΤΑ. Η τελευταία θα αναλάβει από τις αρχές του 2023 τη διανομή της NuCrema.

Σήμερα τη διανομή της NuCrema -σ.σ. επί εποχής του κ. Θεοδωρόπουλου η Chipita δημιούργησε το προϊόν επάλειψης σοκολάτας Finetti που πέρασε στη Mondelez και ίσως αυτός είναι και ο βασικός λόγος απεμπλοκής της ΙΟΝ από το αντικείμενο- έχει η Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι, που περνά στον έλεγχο της Bespoke του Σπύρου Θεδοωρόπουλου.

 

ΙΟΝ ΙΙ: Και επειδή βρισκόμαστε στη γνωστή σοκολατοβιομηχανία, η στήλη μαθαίνει ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει καμία επαφή με το προσωπικό. Οι φήμες περί πώλησης διαψεύδονταν και η επιβεβαίωσή της γνωστοποιήθηκε στα ανώτερα στελέχη μετά την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε.

 

ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί ο γνωστός επιχειρηματίας να κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα λεφτά που δίνει για τις εξαγορές που κάνει -η στήλη θα συμπληρώσει πως δεν είναι ο μοναδικός-, όμως να είναι καλά το ΓΕΜΗ. Στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο λοιπόν διαβάσαμε ότι για την απόκτηση της εταιρείας Αμβροσία έδωσε 12 εκατ. ευρώ.

Το σχετικό συμφωνητικό μεταξύ αγοραστή και πωλητών υπογράφηκε στις 19 Μαΐου, ενώ το καπάρο για να κλείσει η δουλειά ήταν 742.269 ευρώ.

 

PET: Λένε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος. Για κάποιους είναι η γάτα. Για τους επενδυτές, η «βιομηχανία» προϊόντων για τα ζώα συντροφιάς. Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις εισόδους γνωστών funds σε εταιρείες του κλάδου, όπως η εξαγορά της PET City από τον Νίκο Σταθόπουλο της BC Partners.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που ακόμη δεν έχουν πουλήσει τη δραστηριότητά τους και συνεχίζουν τις επενδύσεις. Ο λόγος για την Τanko Petfood, που δρομολογεί επένδυση άνω των 9 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέας εγκατάστασης παραγωγής παρασκευασμένων τροφών για ζώα συντροφιάς στην Κόρινθο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και στη χρήση του 2020 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 6,279 εκατ. ευρώ από 4,285 εκατ. ευρώ και ζημιές 388.291 ευρώ από ζημιές 1,054 εκατ. ευρώ.

Πρόεδρός της είναι ο Κ. Παναγιωτόπουλος της ομώνυμης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και διευθύνων σύμβουλος ο Φώτης Κωνσταντακόπουλος. Ο τελευταίος κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες αγωγή κατά της εταιρείας ΩΜΕΓΑ (Οριζόμυλοι Μεσσηνίας).

 

ΑΓΩΓΗ: Ο επιχειρηματίας Φώτης Κωνσταντακόπουλος, λοιπόν, κατέθεσε στις 2 Ιουνίου αγωγή κατά της εταιρείας ΩΜΕΓΑ (Οριζόμυλοι Μεσσηνίας) στην οποία είναι μέτοχος με 50%. Η ΩΜΕΓΑ αποτελεί συνέχεια της εταιρείας «Κωνσταντακόπουλοι Αφοί ΟΕΒΕ» που ίδρυσαν το 1995 τα αδέλφια Φώτης και Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος. Όμως η συνύπαρξη των δύο αδελφών στην εταιρεία δεν ήταν αβρόχοις ποσί.

Ο Φώτης Κωνσταντακόπουλος, πριν από την αγωγή, είχε αποστείλει στις 8 Απριλίου εξώδικο κατά του αδελφού του Γιώργου με αίτημα την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ενώ στις 26 Οκτωβρίου κατέθεσε αίτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας με την οποία ζητούσε να διοριστεί με απόφαση του Δικαστηρίου προσωρινή διοίκηση.

Με απλά λόγια, ο Φώτης Κωνσταντακόπουλος ζητά με την αγωγή του να αναγνωριστεί μεταξύ άλλων η ακυρότητα των αποφάσεων που πάρθηκαν κατά τη γενική συνέλευση της 16ης Απριλίου και το πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της 7ης Μαΐου. Στην αγωγή του ο κ. Φώτης Κωνσταντακόπουλος κάνει σειρά καταγγελιών για κινήσεις που έγιναν, όπως η μεταφορά μέρους της δραστηριότητας της εταιρείας σε σχήμα συμφερόντων του αδελφού του ενώ αφήνει αιχμές και για τους ελεγκτές της εταιρείας.

Η ενδοοικογενειακή κόντρα φέρνει στο νου τα έργα και τις ημέρες των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms.

Το εξώδικο

Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο της στήλης το Euro2day.gr έλαβε εξώδικη Διαμαρτυρία από την «ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ» και τον κ. Γεώργιο Κωνσταντακόπουλο.

Στο εξώδικο υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο τίτλος όπως και το λοιπό περιεχόμενο του δημοσιευθέντος «είναι παραπλανητικός και κατάφωρα προσβλητικός και δυσφημιστικός για αμφότερους εξ ημών».

Υποστηρίζεται «ότι από μια απλή ανάγνωση του περιεχομένου του καταδεικνύεται πλήρως η μεροληπτική διάθεσή σας, καθώς και η προσπάθειά σας να διαστρεβλώσετε τα πραγματικά περιστατικά, με μοναδικό σκοπό την παραπλάνηση του αναγνωστικού σας κοινού και τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων προκειμένου να βλάψετε τόσο την φήμη και την αξιοπιστία της πρώτης εξ ημών όσο και τον δεύτερο εξ ημών σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο».

«Συγκεκριμένα, όλως τεχνηέντως επιλέγετε να αναφερθείτε μόνο σε δικαστικές ενέργειες του έτερου μετόχου της πρώτης εξ ημών, κ. Φώτιου Κωνσταντακόπουλου κατά ημών, αποκρύπτοντας τις δικαστικές μας ενέργειες κατά αυτού αναφορικά με πράξεις του που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου της πρώτης εξ ημών».

«Περαιτέρω, στην προσπάθειά σας αυτή, δεν διστάζετε να προβείτε στην μεμονωμένη παράθεση ανυπόστατων κρίσεων και γεγονότων, με την ταυτόχρονη απόκρυψη ουσιωδών στοιχείων και γεγονότων, καθώς ο συντάκτης αυτού ισχυρίζεται ότι στην αγωγή του «ο κ. Φώτης Κωνσταντακόπουλος κάνει σειρά καταγγελιών για κινήσεις που έγιναν, όπως η μεταφορά μέρους της δραστηριότητας της εταιρείας σε σχήμα συμφερόντων του αδελφού του», αφήνοντας να υπαινιχθεί ότι ο δεύτερος εξ ημών προβαίνω σε πράξεις κακοδιαχείρισης και πράξεις παράνομες αλλά και αντίθετες προς το εταιρικό συμφέρον της πρώτης εξ ημών.

Σημειώνεται «ότι ουδείς από την εταιρεία σας ή και τους συντάκτες σας προσπάθησε, ως όφειλε, να επικοινωνήσει μαζί μας με οποιονδήποτε τρόπο πριν την σύνταξη του δημοσιεύματος», ενώ καταλήγει πως «οι λόγοι και τα κίνητρά σας δε για την ως άνω προσβλητική και αήθη συμπεριφορά σας είναι προφανή, όμως «άγνωστα» παραμένουν τα πρόσωπα, από τα οποία αντλείτε τις πληροφορίες σας καθώς και τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετείτε».

Απάντηση Euro2day.gr

Το δημοσίευμα του Euro2day.gr, ως προς το σκέλος που θίγει το εξώδικο, δεν άντλησε πληροφόρηση από «άγνωστα πρόσωπα» όπως αναφέρεται σε αυτό, αλλά από δημοσιευμένα έγγραφα στο ΓΕΜΗ τα οποία έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της εταιρείας «Ωμέγα». Ως εκ τούτου δεν χρήζουν επιβεβαίωσης ως προς το περιεχόμενό τους.

Πρόκειται για αναρτήσεις της εταιρείας στο ΓΕΜΗ όπως:

1. Έγγραφο με τίτλο: “Αγωγή κατά ακυρωσίας αποφάσεων Γ.Σ. 16/4/2022 και δ.σ. 7/5/2022” που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 9 Ιουνίου του 2022 και φέρει ημερομηνία απόφασης οργάνου 2/6/2022.

2. Έγγραφο με τίτλο: “Προσωρινή Διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας (8-11-2021) για διορισμό ΔΣ” που φέρει ημερομηνία κατάθεσης 24/11/2021 και ημερομηνία απόφασης οργάνου 8/11/2021.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το δημοσίευμα της στήλης και ως προς το περιεχόμενο της αγωγής του ενός αδελφού εναντίον του άλλου, στηρίχθηκε σε δημοσιευμένα στοιχεία (σ.σ. την αγωγή) που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ και βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, χωρίς προφανώς να υιοθετεί το περιεχόμενό τους.

Από την άλλη πλευρά, στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο ΓΕΜΗ η στήλη δεν εντόπισε κάποια νομική ενέργεια από την πλευρά του Γεωργίου Κωνσταντακόπουλου κατά του Φώτιου Κωνσταντακόπουλου, όπως αναφέρεται στο εξώδικο, πέραν αιτήματος για διορισμό προσωρινής διοίκησης και χορήγηση προσωρινής διαταγής. Όπως αναφέρει, όμως, το εξώδικο έχουν γίνει δικαστικές ενέργειες εναντίον του αδελφού του Φώτη «αναφορικά με πράξεις του που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και μετόχου της πρώτης εξ ημών».

Σε καμία περίπτωση στα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν υπήρξε πρόθεση διαστρέβλωσης των γεγονότων, καθώς αναφορά γίνεται μόνο σε δημοσιευμένα στοιχεία στο ΓΕΜΗ. Επιπρόσθετα, δεν γίνεται καμία κρίση επί της ουσίας των όσων αναφέρονται στην αγωγή του Φ. Κωνσταντακόπουλου. Αλλωστε μοναδική αρμόδια προς τούτο είναι η Δικαιοσύνη.

Καθίσταται σαφές ότι τα δυο αδέλφια βρίσκονται -και σε δικαστική- αντιδικία, γεγονός που δικαιολογεί και τον τίτλο του δημοσιεύματος «Δυο αδέλφια στα μαχαίρια». Το ποιος έχει δίκιο υποθέτουμε θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v