Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 26 2022

Επιστροφή στο ταμπλό για την οικογένεια Ρόκα - «Μαύρισαν» οθόνες σε αγώνα του Ολυμπιακού! - Νέο λουκέτο για Nike στην Ελλάδα

Επιστροφή στο ταμπλό για την οικογένεια Ρόκα - «Μαύρισαν» οθόνες σε αγώνα του Ολυμπιακού! - Νέο λουκέτο για Nike στην Ελλάδα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Μεγάλη επιτυχία, η οποία δεν είναι ούτε η πρώτη -και όπως υπόσχονται οι πάροχοι συνδρομητικής τηλεόρασης- ούτε η τελευταία, αποτέλεσε η πρόσφατη «επιχείρηση» παρόχων και αρμόδιων αρχών που οδήγησε στο να ρίξουν «μαύρο» σε όσους παρακολουθούσαν παράνομα την προηγούμενη εβδομάδα τον Ολυμπιακό.

Το «σαφάρι» κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, με τους παρόχους να συνεργάζονται μεταξύ τους για να μην αφήσουν τις επενδύσεις τους σε αθλητικό αλλά και οικογενειακό περιεχόμενο να πέσουν στο… κενό!

Στόχος να ρίχνουν «μαύρο» σε όλες τις πειρατικές συνδέσεις της συνδρομητικής τηλεόρασης στο σύνολο των μεγάλων γεγονότων και να υποχρεώσουν τους παράνομους συνδρομητές να φύγουν από τις συνδέσεις που έχουν κάνει μέσα από παράνομα site.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει καθώς έρχονται σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Ίδωμεν…. 

 

ΡΟΚΑΣ: Ενας παλιός… γνώριμος, τουλάχιστον ως επώνυμο, επιστρέφει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου. 

Πρόκειται για την R Energy 1, εταιρεία που δραστηριοποιείται στα φωτοβολταϊκά, η οποία εισέρχεται στο ταμπλό με διαπραγματεύσιμο ομόλογο. 

Στις 29 Ιουλίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση στην κατηγορία ομολόγων της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. των 4.075 ομολογιών της εταιρείας, ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών θα είναι το 100% της ονομαστικής αξίας της κάθε ομολογίας, ήτοι 1.000 ευρώ και ο κωδικός διαπραγμάτευσης με ελληνική γραμματοσειρά θα είναι ΡΟΕΝΟ1.

Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Γιώργος Ρόκας, ανιψιός του Χρ. Ρόκα, ιδρυτή της φερώνυμης επιχείρησης, η οποία είχε αποχωρήσει περιπετειωδώς από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου το 2009. Είχε προηγηθεί δημόσια πρόταση από την Iberdrola, που είχε ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, στην τιμή των 16 ευρώ ανά κοινή μετοχή και στην τιμή των 11 ευρώ ανά προνομιούχο μετοχή.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι η Iberdrola είχε υποβάλει την υποχρεωτική δημόσια πρόταση από την 1η Ιουλίου 2008, αλλά σημειώθηκε καθυστέρηση 5 μηνών μέχρι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να δώσει το «πράσινο φως» ενώ είχε ρίξει και «καμπάνες» καθώς είχε διαπιστωθεί ότι τον Μάρτιο του 2007 η ισπανική εταιρεία είχε αποκτήσει έμμεσα, μέσω συμφωνιών ανταλλαγής (swaps) με τράπεζες του εξωτερικού, μετοχές της Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ, οι οποίες υπερέβαιναν το 3% του συνόλου των μετοχών αυτής, χωρίς να υποβάλει την προβλεπόμενη από το Νόμο υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

Σημειώνεται ότι η Μετοχή της R Energy 1 διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου στη Δευτερογενή Αγορά με τον διακριτικό τίτλο “ΡΟΕΝ” ενώ η εταιρεία έχει εκδώσει ομόλογο το οποίο επίσης διαπραγματεύεται στο ΧΑΚ. Ακούγεται δε ότι εκφράζει ενδιαφέρον και για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας… 

 

ΝΙΚΕ: Στο κλείσιμο ενός ακόμη καταστήματος του δικτύου της προχώρησε πρόσφατα η Nike Retail Ελλάς ΜΕΠΕ, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της που επικεντρώνεται στα ψηφιακά κανάλια, τα δικά της καταστήματα και σε μερικούς στρατηγικούς συνεργάτες λιανικής.

Η εταιρεία αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Ξάνθη, με ισχύ εδώ και λίγες εβδομάδες (30.6.2022). Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2022 είχε κατεβάσει ρολά και το κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Mare West, στην Κόρινθο.

Σχετική απόφαση είχε λάβει η γενική συνέλευση (με ισχύ από 28.2.2022). Εντωμεταξύ, η εταιρεία εγκαινίασε το ανανεωμένο store concept Nike Live πριν από δέκα ημέρες περίπου, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Πρόκειται για το νέο concept λιανικής που δίνει έμφαση στις premium ψηφιακές και εξατομικευμένες υπηρεσίες.

 

COSMOS ALUMINIUM: Με απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και ΑΞΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης, εγκρίθηκε η υπαγωγή στον αναπτυξιακό μιας ακόμη επένδυσης της Cosmos Aluminium. Η νέα επένδυση αναφέρεται στην επέκταση υφιστάμενης μονάδας διέλασης αλουμινίου, τελικής δυναμικότητας 54.000.000 κιλά/έτος προφίλ αλουμινίου.

Η επένδυση θα γίνει σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο 8ο χλμ Ε.Ο. Λάρισας-Αθηνών και θα ξεπεράσει τα 28 εκατ. ευρώ.

 

3PL: Βέβαια τον Αναπτυξιακό νόμο μονοπωλούν τουριστικές επενδύσεις και logistics. Όπως αυτή της υπό σύσταση εταιρείας «Βιριράκη Κωνσταντίνα Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», που αναφέρεται στη δημιουργία νέας μονάδας παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής (Third Party Logistics 3PL) προς τρίτους, με κύριες δραστηριότητες τη μεταφορά, τη διαμεταφορά και την αποθήκευση και ψύξη αγροτικών και άλλων. 

Η μονάδα θα κατασκευαστεί στη θέση Λούτσα Παππά Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων και θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v