Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2022

Πότε αναμένεται το placement στην Prodea -Αυτόματοι πωλητές και στα mini market -To πλούσιο «πρωινό» της Nestle

Πότε αναμένεται το placement στην Prodea -Αυτόματοι πωλητές και στα mini market -To πλούσιο «πρωινό» της Nestle

ΑΤΜ: Τα ΑΤΜ πώλησης προϊόντων τα γνωρίσαμε από τον ΘΕΣγάλα. Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια ναυάγησε, αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για “νέους φερέλπιδες” να επενδύσουν στους αυτόματους πωλητές.

Έτσι πριν από λίγες εβδομάδες άνοιξε στη Νέα Σμύρνη το i-mall Micro Market, ένα mini market που βασίζεται αρκετά στην τεχνολογία.

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο τέτοιου τύπου mini market που υπάρχει στην Ελλάδα καθώς η ιδέα προϋπήρχε. Η στήλη εντόπισε στα Χανιά το Pick me 24h, που λειτουργεί non stop ήδη από το 2021, η πώληση των προϊόντων γίνεται μέσω αυτόματων πωλητών, δεν έχει προσωπικό εξυπηρέτησης και δέχεται και κάρτες. 

 

PRODEA: Από Σεπτέμβριο αναμένεται να τεθεί εκ νέου σε κίνηση το εγχείρημα διάθεσης μετοχών Prodea, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, από την Castlelake (σ.σ. απώτερος μέτοχος της Invel), προκειμένου να ενισχυθεί το free float.

Το σχέδιο προέβλεπε διάθεση ποσοστού της τάξης του 10% σε 15 με 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα εντός Ιουλίου. Διενεργήθηκαν παρουσιάσεις, έγιναν επαφές με θεσμικά χαρτοφυλάκια και family offices αλλά τελικώς αποφασίστηκε η διάθεση να μετατεθεί.

Δεν βοήθησε και το αποτέλεσμα του Skyline.

Αν η κοινοπραξία Invel/Prodea κέρδιζε το διαγωνισμό θα προχωρούσε σε ΑΜΚ, προκειμένου να διατεθούν οι νέες μετοχές, ως μέρος του ανταλλάγματος, στην Alpha Bank.

 

NESTLE: Παρά τα προβλήματα, το… «πρωινό» του γνωστού πολυεθνικού ομίλου στην Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα πλούσιο. Το μέρισμα τη CPW Ελλάς Δημητριακού Πρωινού προς τους μετόχους της για τη χρήση του 2021 είναι 3,2 εκατ. ευρώ.

Στο ύψος των 3,18 εκατ. ευρώ από 2,85 εκατ. ευρώ που ήταν το 2020 ανήλθαν πέρυσι τα καθαρά της κέρδη, με τις πωλήσεις της να κινούνται λίγο πάνω από τα 39 εκατ. ευρώ από 38,388 εκατ. ευρώ το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v