Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2022

Κοσμοσυρροή για τον Φορέα Ακινήτων-Ρήτρα αναπροσαρμογής στα Airbnb-Γιατί γέμισε ρολόγια η αγορά

Κοσμοσυρροή για τον Φορέα Ακινήτων-Ρήτρα αναπροσαρμογής στα Airbnb-Γιατί γέμισε ρολόγια η αγορά

ΦΟΡΕΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Κόσμος και ντουνιάς εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Φορέα Ακινήτων, ο οποίος θα αγοράζει, κατά προτεραιότητα, τα ακίνητα των ευάλωτων οικονομικά δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και εν συνεχεία θα τους τα εκμισθώνει με μακροχρόνια σύμβαση.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας, μέσω της οποίας θα αναδειχθεί ο ιδιώτης ιδιοκτήτης και διαχειριστής του Φορέα Ακινήτων.

Παρόντες στην έναρξη της διαδικασίας όλοι σχεδόν οι servicers (doValue, Intrum, Cepal, Quant) και τα περισσότερα από τα funds που έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια ή «φέτες» mezzanine ομολογιών τιτλοποιήσεων.

 

CRYPTO. Μια απρόβλεπτη συνέπεια είχε η βουτιά στα μεγάλα κρυπτονομίσματα, η οποία οδήγησε το Bitcoin έως και κάτω και από τις 20.000 δολάρια.

Λόγω της ξαφνικής και μεγάλης απώλειας περιουσίας για πολλούς επενδυτές που είχαν ποντάρει στα κρυπτονομίσματα, η αγορά πλημμύρισε από μεταχειρισμένα ακριβά ρολόγια - τρόπαια, όπως κατέγραψε το Bloomberg.

Η προσφορά πανάκριβων ρολογιών όπως το Rolex Daytona ή το Patek Nautilus 5711 «είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη», όπως αναφέρει η online πλατφόρμα συναλλαγών Chrono24.

«Η πρόσφατη βουτιά στις αποτιμήσεις των κρυπτονομισμάτων επηρέασε άμεσα την αποτίμηση ρολογιών πολυτελείας από μάρκες όπως Rolex και Patek Philippe», αναφέρει η εταιρία.

Το ζήτημα είναι να πέσουν και οι τιμές τους…

 

ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ. Δύσκολοι καιροί, δεν λέμε, και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνονται μέσα από πλατφόρμες τύπου AirBnB.

Τα λειτουργικά κόστη έχουν πάρει την ανιούσα, οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι «φωτιά», «τρώγοντας» το εισόδημα που αποκομίζει τελικά ο ιδιοκτήτης.

Ετσι, πολλοί, από ότι ακούμε, έχουν ξεκινήσει να χρεώνουν… έξτρα το ρεύμα που καταναλώνεται κατά τη διάρκεια της διαμονής. Οπως μας λένε, τσεκάρουν το ρολόι της ΔΕΗ στην έναρξη της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης και στο τέλος, κάνουν την πράξη και χρεώνουν τιμή κιλοβατώρας. Ομορφα και… μπακαλίστικα.

Πάλι καλά που δεν ζητάνε και ρήτρα αναπροσαρμογής!

Η άλλη πληροφορία που έφτασε στα αυτιά της στήλης είναι ότι ξενοδόχοι χρεώνουν έξτρα το wi-fi για τους διαμένοντες. Υποθέτουμε ότι στον καιρό του internet ως ζωτικού αγαθού, θα τους πετάξει έξω η ίδια η αγορά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v