Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2022

Απορροφά τη Hellenic Post Credit η Eurobank -Ντομάτες το νέο... Ελ Ντοράντο των επενδυτών -Νέες επενδύσεις για ΤΡΑΤΑ

Απορροφά τη Hellenic Post Credit η Eurobank -Ντομάτες το νέο... Ελ Ντοράντο των επενδυτών -Νέες επενδύσεις για ΤΡΑΤΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ: Στην υδροπονία αναζητούν το νέο Ελ Ντοράντο οι Έλληνες επενδυτές. Η στήλη μόνο την περασμένη εβδομάδα εντόπισε 10 νέες επενδύσεις που εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο. Μεταξύ αυτών είναι οι επενδύσεις των: ΕΝ.ΥΔΡΟ., GREENLAB, COGEN POWER HELLAS, GREEN ORAMA, κ.ά.  

Από τους γνωστούς επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει εδώ και πάνω από μια δεκαετία στη συγκεκριμένη παραγωγή είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Και όπως έχει πει ο ίδιος, οι μονάδες της υδροπονίας, έχουν δεκαπενταπλάσια απόδοση ανά στρέμμα, συγκριτικά με τις καλλιέργειες στο χωράφι, μειώνουν το κόστος παραγωγής και προστατεύουν το προϊόν από τις αλλαγές του καιρού. 

Όμως όσοι θέλουν να επενδύσουν στην υδροπονία, θα πρέπει να έχουν υπομονή. Οι κατασκευαστές θερμοκηπίων σε όλο τον κόσμο παραδίδουν ένα καινούργιο θερμοκήπιο μετά από 2 με 2,5 χρόνια. Ο λόγος, για αυτή την καθυστέρηση είναι η αύξηση της ζήτησης ανά τον κόσμο...

 

EUROBΑNK: Στην απορρόφηση της Hellenic Post Credit μετά την απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, προχωρά η Eurobank.

H Hellenic Post Credit αποτελεί συνέχεια της Best Line Cards συμφερόντων Κοντομηνά (DEMCO), στην οποία εισήλθε το 2008, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αποκτώντας το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι αποτίμησης, που εν συνεχεία βρέθηκε στο μικροσκόπιο Τράπεζας της Ελλάδος και Δικαιοσύνης.

Το 50% της Hellenic Post Credit μεταβιβάστηκε πλήρως απομειωμένο στο νέο T.T. και κατέληξε μαζί με αυτό στη Eurobank. Το υπόλοιπο 50% είχε μείνει στη DEMCO.

Προ μερικών μηνών το απέκτησε η Eurobank, όπως αποκάλυψε η στήλη.

 

TRATA: Η βιομηχανία ΚΟΝΒΑ στο Κιλκίς που με το brand ΤΡΑΤΑ απορροφά το 40% της ετήσιας ελληνικής αλιείας σε σαρδέλα και γαύρο, κατάφερε πέρυσι να συγκρατήσει τον τζίρο της πάνω από τα 30,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι πέτυχε να αυξήσει το μικτό κέρδος της στο 35% από 33% που ήταν το 2020, την πρώτη χρονιά της πανδημίας.

Ομως αυτά αποτελούν παρελθόν. Το επόμενο στοίχημα της εταιρείας είναι η υλοποίηση του νέου επιχειρηματικού πλάνου για την επόμενη 5ετία που προβλέπει τη διατήρηση της κερδοφορίας της και τη διερεύνηση των εργασιών της. Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της και εξετάζει νέα επενδυτικά προγράμματα προκειμένου να βελτιώσει τα κόστη λειτουργίας της και να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v