Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2022

Εύσημα από ΡΑΕ για Protergia-ΟΤΕ: Το χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης και η νέα θυγατρική-Ποιος αναβαθμίζεται στη Lamda

Εύσημα από ΡΑΕ για Protergia-ΟΤΕ: Το χρήμα από το Ταμείο Ανάκαμψης και η νέα θυγατρική-Ποιος αναβαθμίζεται στη Lamda

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν χθες στη νέα προειδοποίηση της ΡΑΕ ότι θα βγάλει στη σέντρα επιχειρήσεις που παραπλανούν το κοινό «πουλώντας» ως δικές τους εκπτώσεις που παρέχει στους καταναλωτές το κράτος.

Υπήρξε όμως και μια ακόμα ανακοίνωση που απέδιδε «εύσημα» και αφορούσε την υιοθέτηση του σωστού προτύπου στους λογαριασμούς ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή έχει δημιουργήσει πρότυπο «Λογαριασμού Κατανάλωσης ΧΤ» προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια, της ευχερή κατανόηση και την συγκρισιμότητα.

Για να δώσει κίνητρο, μάλιστα, έθεσε σε εφαρμογή την πρωτοβουλία «Θετική Αναφορά». Ανακοινώνει δηλαδή σε μηνιαία βάση τα στοιχεία των προμηθευτών που έχουν υιοθετήσει πλήρως τα πρότυπα έγγραφα.

Ετσι έπραξε και χθες για τον μήνα Ιούνιο. Πόσοι το υιοθέτησαν; Ο εξής… ένας: Η Mytilineos/Protergia.

 

OTE- TAA. Μια από τις πρώτες επιχειρήσεις, οι οποίες εκταμίευσαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ο ΟΤΕ.

Ο Οργανισμός υπέγραψε στις 7 Ιουλίου δανειακή σύμβαση με την EBRD για το ποσό των 150 εκατ. ευρώ και το ποσό εκταμιεύτηκε στις 13 Ιουλίου. Από τα 150 εκατ. ευρώ, τα 93,8 εκατ. ευρώ αποτελούν εκταμίευση από το σκέλος των χαμηλότοκων δανείων του ΤΑΑ, ενώ τα υπόλοιπα 56,2 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν από την EBRD.

Το συνολικό, συνδυαστικό, επιτόκιο για τα 150 εκατ. ευρώ ανέρχεται σε 1,561% ετησίως και είναι σταθερό για οκτώ έτη, με αποπληρωμή στη λήξη.

Υ. Γ.: Τα 150 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούν το επενδυτικό σχέδιο για ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών ως το σπίτι του ΟΤΕ συνολικού ύψους 187,5 εκατ. ευρώ. Η ίδια συμμετοχή του ΟΤΕ ανέρχεται σε 37,5 εκατ. ευρώ.

 

OTE- UltrafastOTE. Με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ ξεκίνησε τη λειτουργία της η UltrafastOTE ΜΑΕ, νέα θυγατρική του ΟΤΕ.

Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη υποδομών δικτύου και η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών χονδρικής στο πλαίσιο της σύμβασης σύμπραξης, μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση του έργου «Υποδομές υπερυψηλής ευρυζωνικότητας».

 

ΟΤE. Συνεχίστηκαν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου στον όμιλο. Καλύπτουν μεταξύ άλλων τη μητρική, την Cosmote και την Telekom Romania Mobile. Το συνολικό κόστος για το πρώτο εξάμηνο ήταν 32,7 εκατ. για τον όμιλο και 9,8 εκατ. για την εταιρεία.

Τα ποσά που πληρώθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα ήταν 2,4 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 0,9 εκατ. για την εταιρεία.

 

LAMDA. Διευθύνουσα σύμβουλος των Lamda Vouliagmenis Mall και Lamda Riviera ανέλαβε η Μελίνα-Σωτηρία Παϊζη, chief development and Investment portfolio officer της Lamda Development.

Ακούμε ότι έπεται και άλλη αναβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v