Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2022

Διακοπές αγκαλιά με το κινητό για τους Ελληνες - Θα χαλάσει τη… «σούπα» ο Ερντογάν; -Ηedge funds χωρίς… ομπρέλα

Διακοπές αγκαλιά με το κινητό για τους Ελληνες - Θα χαλάσει τη… «σούπα» ο Ερντογάν; -Ηedge funds χωρίς… ομπρέλα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την προσέλευση τουριστών η Αγκυρα, με τον υπουργό τουρισμού να αναμένει πλέον 47 εκατ. επισκέπτες από 42 εκατ. μέχρι σήμερα, πολύ περισσότερους από ότι στην Ελλάδα.

Η χώρα, λόγω και της φθηνής λίρας που καθιστούν πιο εφικτό το όνειρο των διακοπών για χιλιάδες Ευρωπαίους και μη, έχει πλημμυρίσει από τουρίστες με τους ιθύνοντες να αναμένουν έσοδα 35-37 δισ. ευρώ, που θα δώσουν πολύτιμες ανάσες στον κλάδο, αλλά και στα κρατικά ταμεία, που έχουν... λιώσει από τη στήριξη της λίρας.

Και το ερώτημα είναι: Θα χαλάσει τη «σούπα» ο Ερντογάν, κλιμακώνοντας τις εντάσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο κατακαλόκαιρο όπως γράφεται κατά κόρον, διακινδυνεύοντας έτσι να γίνει στόχος ταξιδιωτικών οδηγιών και συστάσεων από τις χώρες προσέλευσης;

 

TELECOMS: Βαλίτσα, αντηλιακό και κινητό ή ακόμα και tablet. Kαι στις διακοπές, η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο… αξεσουάρ για τους Έλληνες, με οκτώ στους δέκα να υποστηρίζουν ότι βελτιώνει την εμπειρία του ταξιδιού τους.

Έξι στους δέκα μάλιστα τονίζουν ότι έχοντας κοντά τους το κινητό τους ή το tablet τους δεν θα χάσουν τίποτα όσο διαρκούν οι διακοπές τους ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να κρατήσουν επαφή με τους ανθρώπους που αγαπούν και δεν είναι μαζί τους.

Το 59% των Ελλήνων δηλώνουν ότι στις διακοπές δεν μπορούν να αποχωριστούν το τηλέφωνό τους και μόλις το 19% συμφωνεί ότι η τεχνολογία τον εμποδίζει να απολαύσει τις διακοπές του.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι την περίοδο του καλοκαιριού οι εταιρείες προχωρούν σε σημαντικές προσφορές σε δεδομένα ώστε να εξυπηρετούν τους συνδρομητές τους.

Όπως φαίνεται οι Έλληνες σερφάρουν ασύστολα και όχι στην θάλασσα…

 

ΗΕDGE FUNDS: Εντείνεται η «οργή» των πελατών για τα hedge funds, τα οποία όπως αποδείχθηκε, δεν προσέφεραν και μεγάλη προστασία από την καταιγίδα σε μετοχές και ομόλογα το πρώτο εξάμηνο. 

Μεγάλες απώλειες άνω του 30% κατέγραψαν και τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου όπως το Tiger Cub της Maverick Capital, το Skye Global και το Third Point του γνωστού μας Ντάνιελ Λεμπ.  

«Κάποια funds θα έπρεπε να έχουν εγκαταλείψει την προσθήκη hedge πριν από πολύ καιρό», δήλωσε στους Financial Times οργισμένος επενδυτής.

Καθώς οι συντηρητικότεροι επενδυτές φεύγουν «λαβωμένοι» από τον τομέα, τα funds είναι αντιμέτωπα με εκροές ρεκόρ μήνα με το μήνα, καθώς ξεπέρασαν τα 10 δισ. δολάρια μόνο τον Ιούνιο, με το ερώτημα να είναι πόσο θα αντέξουν χωρίς να… «σκάσουν».  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v