Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2022

Βουλευτές και πολιτευτές για τα… πανηγύρια-Στο εξωτερικό συνεχίζουν να τα σπάνε-Ισπανική υποχώρηση στο ελαιόλαδο

Βουλευτές και πολιτευτές για τα… πανηγύρια-Στο εξωτερικό συνεχίζουν να τα σπάνε-Ισπανική υποχώρηση στο ελαιόλαδο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πανηγύρι για πανηγύρι δεν έχουν αφήσει οι βουλευτές και οι πολιτευτές όλων των κομμάτων στην Περιφέρεια.

Είναι η περίοδος που ο κόσμος επιστρέφει στα χωριά για ολιγοήμερες διακοπές, οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται και πάλι μετά από δύο καλοκαίρια πανδημίας και οι πολιτικοί μας, λίγους μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές υπενθυμίζουν την παρουσία τους ενώπιον των δυνάμει ψηφοφόρων τους.

Όπως μας εκμυστηρεύτηκε μάλιστα βουλευτής της ηπειρωτικής Ελλάδος, είναι τέτοιος ο… ζήλος, που ακόμα και προβλήματα υγείας να αντιμετωπίζουν, δεν απουσιάζουν με τίποτα.

«Δεν γίνεται να είναι οι υπόλοιποι (βουλευτές) και εγώ να λείπω. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου και όποιος έχει τις περισσότερες αντοχές, θα επικρατήσει στο τέλος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Να η ευκαιρία για τους υποψήφιους…

 

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. Μια βροχή θα μας σώσει. Κάπως έτσι καταγράφει την κατάσταση η ισπανική κυβέρνηση που προειδοποιεί ότι αν δεν μειωθούν οι θερμοκρασίες ή δεν βρέξει τις επόμενες εβδομάδες η παραγωγή θα είναι από τις χειρότερες των τελευταίων ετών.

Ο μεγαλύτερος παραγωγός του κόσμου, πλήττεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και οι τιμές έχουν ήδη πάρει την ανηφόρα. Τον περασμένο μήνα ήταν 8,3% υψηλότερες έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2021.

Σε παγκόσμια κλίμακα η παραγωγή αναμένεται να είναι φέτος 11% χαμηλότερη και αυτό σε μια περίοδο που οι ελλείψεις σε άλλα έλαια είναι μεγάλες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ: Το σπάσιμο πιάτων, μια συνήθεια των Ελλήνων στις νυχτερινές λαϊκές πίστες, υποχώρησε με τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών. Εξάλλου, οι Έλληνες πληρώνουν... άλλα σπασμένα.

Το εφέ πάντως παραμένει ζωντανό σε ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, κυρίως μπουζουξίδικα, από την Κύπρο μέχρι τη Γερμανία, τη Σουηδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης από την Πρεσβεία μας στη Μαδρίτη λίστας επιχειρήσεων ελληνικής κουζίνας επιβεβαιώνεται ότι και η Ισπανία προσφέρεται για γλέντια. Εκτός από ταχυφαγεία, σουβλακερί, μοντέρνες νεοταβέρνες και καφέ-μπαρ υπάρχει και η Taberna Griega (Μαδρίτη) που διοργανώνει ελληνικούς χορούς με σπάσιμο πιάτων κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v