Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2022

Κόστος Ενέργειας: Το ιβηρικό παράδειγμα-Ποιο είναι το μέγα ζητούμενο για την Alpha Bank-Τουρκικός σεβντάς με τα εταιρικά ομόλογα

Κόστος Ενέργειας: Το ιβηρικό παράδειγμα-Ποιο είναι το μέγα ζητούμενο για την Alpha Bank-Τουρκικός σεβντάς με τα εταιρικά ομόλογα

ALPHA BANK. Βροχή από ερωτήσεις δέχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης από τους αναλυτές στη διάρκεια της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Πέραν της καλής πορείας της πιστωτικής επέκτασης, του χρονοδιαγράμματος για τη διανομή μερίσματος, ο CEO της τράπεζας έθεσε έναν από τους βασικότερους στόχους: αυτόν της μείωσης του δείκτη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στο ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πρόκειται για μέγα ζητούμενο από τους επόπτες, τους επενδυτές αλλά και από τους οίκους αξιολόγησης.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Με το που μπήκε ο Αύγουστος δεν λέει να φύγει το 4 μπροστά από τις χονδρεμπορικές τιμές ρεύματος στην Ελλάδα. Σήμερα το κόστος ανέρχεται στα 412 ευρώ η Μεγαβατώρα οριακά αυξημένο έναντι της χθεσινής.

Και αν αισθάνεστε μια παρηγοριά βλέποντας τα 515 ευρώ στην Ιταλία ή τα 508 ευρώ στη Γαλλία, τις δυο ακριβότερες σήμερα χώρες, ίσως να το ξανασκεφτείτε κοιτώντας τα 188 ευρώ της Πολωνίας, που αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον λιγνίτη.

Για τις χώρες της Ιβηρικής, που εξασφάλισαν ειδικό καθεστώς από την ΕΕ ας μην κάνουμε πολύ λόγο: 147,85 ευρώ η μεγαβατώρα σε Ισπανία-Πορτογαλία…

 

ΤΟΥΡΚΙΑ. Κρύος ιδρώτας πρέπει να λούζει επιχειρηματίες της χώρας που καλούνται να αναχρηματοδοτήσουν ομόλογα αξίας 16 δισ. δολαρίων έως το 2024. Ο πληθωρισμός καλπάζει, η λίρα έχει χάσει 25% της αξίας της φέτος και πολλές μεγάλες εταιρείες αντλούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από την τοπική αγορά, αλλά έχουν δάνεια σε «σκληρό» νόμισμα.

Κάπως έτσι δύο ομόλογα της Turk Telekom βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα να βουτούν σε τιμές που παραπέμπουν σε επίπεδα «distress» με τους επενδυτές να ζητούν για να αγοράσουν premium πάνω από 1.000 μονάδες βάσης έναντι των αμερικανικών ομολόγων, παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι διαθέτει «ισχυρή» ρευστότητα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι φέτος μόλις μια εταιρεία (Coca Cola) βγήκε στις διεθνείς αγορές με ομόλογο, έναντι 14 το 2021…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v