Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 8 2022

Υπέρογκες χρεώσεις στα ΑΤΜ εξοργίζουν τους τουρίστες!-«Καμπανάκι» Ryanair για το 2023-Τα ΚΤΕΛ και το… καπέλο

Υπέρογκες χρεώσεις στα ΑΤΜ εξοργίζουν τους τουρίστες!-«Καμπανάκι» Ryanair για το 2023-Τα ΚΤΕΛ και το… καπέλο

HERMES. Το απόλυτο luxury brand, ευρέως γνωστό με τις τσάντες Birkin, επέστρεψε σε προ covid επίπεδα. Και επειδή η στήλη δεν θέλει να σας κρατά σε αγωνία, πέρυσι ο οίκος πούλησε στην Ελλάδα προϊόντα αξίας 11,039 εκατ. ευρώ δηλαδή 44,71% περισσότερα από το 2020 και 3,47% από το 2019.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον, στα αποτελέσματα της ελληνικής θυγατρικής, είναι ότι τα καθαρά κέρδη ύψους 1,913 εκατ. ευρώ αποτελούν το 17,34% των πωλήσεων από 5,7% το 2020 και 14,99% που ήταν το 2019.

Καθόλου άσχημα για τον διεθνή οίκο, μια τσάντα Birkin του οποίου κοστίζει από 8.500 δολάρια έως 300.000 δολάρια.

 

ΑΤΜ: Για υπέρογκες χρεώσεις στα ελληνικά ΑΤΜ, όταν ζητούν μετατροπή από λίρες κάνει λόγο βρετανός τουρίστας, μιλώντας για «κλοπή» στον Independent.

Και πώς να μην βγει στα «κάγκελα» βλέποντας χρέωση 14% που εμφανίζεται σε ΑΤΜ του δικτύου Euronet, για «δυναμική μετατροπή ισοτιμίας», όπως αναφέρει και η φωτό που ανήρτησε στα social media.

«14,15% πρόσθετη χρέωση στην ισοτιμία (καθώς και προμήθεια 3,95 ευρώ). Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω δει ποτέ μεγαλύτερη προμήθεια», τονίζει ο Donal Kane. Το ΑΤΜ που εξόργισε τον βρετανό και πρακτικά… εξισώνει το ευρώ με τη λίρα είναι στην Ουρανούπολη.

Για τη σύγκριση, αν ο τουρίστας είχε κάνει τη μετατροπή σε βρετανική τράπεζα, θα καλούνταν να καταβάλλει 204 λίρες για να λάβει 240 ευρώ.

 

RYANAIR: Αστραψε και βρόντηξε ο CEO της Ryanair για τις πολύωρες καθυστερήσεις και αναβολές πτήσεων στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Ο Eddie Wilson τόνισε ότι το βασικό πρόβλημα που προκαλεί καθυστερήσεις για μια στις πέντε πτήσεις της αερογραμμής χαμηλού κόστους είναι οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια και τον έλεγχο της αεροπορικής κίνησης.

«Εχουμε προγραμματίσει καλύτερα, έχουμε τον σωστό αριθμό προσωπικού και έχουμε καθυστερήσεις λόγω των αεροδρομίων. Και δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ», υπογράμμισε σε συνέντευξή του σε βρετανική εφημερίδα.

«Οι Γάλλοι και οι Γερμανοί πρέπει να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους για να βγάλουμε το καλοκαίρι», τόνισε, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα στα δυο αεροδρόμια προκαλούν καθυστερήσεις στο σύνολο των ευρωπαϊκών προορισμών.

Προέβλεψε δε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν και το καλοκαίρι του 2023 αν δεν επανδρωθούν επαρκώς τα αεροδρόμια Γαλλίας και Γερμανίας.

 

ΚΤΕΛ. Ο νομός έχει βουλιάξει από τουρίστες ωστόσο υπάρχει κάτι που προκαλεί εντύπωση. Για όποιον επιθυμεί να μετακινηθεί στην πόλη υπάρχουν τρεις επιλογές -εξαιρείται το περπάτημα. Είτε με δικό του μέσο, είτε να νοικιάσει αυτοκίνητο ή μηχανάκι, είτε να χρησιμοποιήσει το αστικό ΚΤΕΛ.

Οι δύο πρώτες λύσεις είναι από τη φύση τους κοστοβόρες. Οπότε η λύση του ΚΤΕΛ φαντάζει δελεαστική. Όμως και το συγκεκριμένο σπορ μπορεί να είναι ακριβό. Δεν υπάρχει κάρτα πολλαπλών διαδρομών για τους τουρίστες ή κάρτα 2-3 ημέρων που θα μπορούσε ο επισκέπτης να αξιοποιήσει, όπως συμβαίνει ήδη από τη δεκαετία του ’90 στο εξωτερικό.

Επιπλέον, όποιος κάνει το λάθος και δεν αγοράσει εισιτήριο εκτός του λεωφορείου, θα το πληρώσει ακριβά εντός αυτού: το «καπέλο» φθάνει στο 80% της αρχικής τιμής!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v