Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2022

Ραντεβού το Σεπτέμβριο για… ενεργειακό τουρισμό-Παλιός αναπτυξιακός με νέα πεντάστερα! - Ρέφαρε τις απώλειες η ΕΖΑ

Ραντεβού το Σεπτέμβριο για… ενεργειακό τουρισμό-Παλιός αναπτυξιακός με νέα πεντάστερα! - Ρέφαρε τις απώλειες η ΕΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πριν από δύο εβδομάδες εμφανίσθηκε στα social media ένα υποτιθέμενο έγγραφο του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές του κόμματός του, με το οποίο τους έδινε κατευθυντήριες γραμμές για το πώς πρέπει να προβάλλουν τις γυναικοκτονίες.

Στο έγγραφο υπήρχαν φαρδιά πλατιά η (υποτιθέμενη) υπογραφή του κ. Τσίπρα και ο αριθμός πρωτοκόλλου από την (δήθεν) κατάθεση του στη Βουλή.

Τόσο το περιεχόμενο αυτό καθ’ εαυτό όσο και η πρώτη φράση («αξιότιμοι…σύντροφοι») δεν άφησαν την παραμικρή αμφιβολία για την πλαστότητά του και χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ίδια η Βουλή μάλιστα γνωστοποίησε αμέσως ότι και ο «αριθμός πρωτοκόλλου» ήταν ψεύτικος.

Το ερώτημα όμως παραμένει: ποιοι έκαναν την πλαστογραφία;

Την απάντηση καλείται πλέον να δώσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς χθες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε τη σχετική μηνυτήρια αναφορά.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Ο αείμνηστος Ανδρέας επιβεβαιώνεται για τα μπάνια του λαού. Δεν χαλούν με τίποτα. Μπορεί να σηκώθηκε στην αγορά σκόνη με τις νέες τιμές προμήθειας ηλεκτρισμού τον Αύγουστο, αλλά φαίνεται ότι ελάχιστα επηρεάστηκαν οι καταναλωτές. Διακοπές γαρ. Προηγούνται, έστω και κουτσουρεμένες λόγω κρίσης. Σιγά μην καθίσουν να ασχοληθούν με συγκρίσεις, ποιος προμηθευτής έχει τη φθηνότερη τιμή, ποιος δίνει εκπτώσεις, ποιος έχει το μικρότερο πάγιο και πάει λέγοντας. «Να μην χαλάσουμε τα μπάνια του λαού», είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου και δικαιώνεται.

Ας περιμένει ο «ενεργειακός τουρισμός» που τόσο φοβούνται οι προμηθευτές και έχουν δίκιο. Από Σεπτέμβριο, που θα μπουν τα… κεφάλια μέσα, θα ανοίξουν τα τεφτέρια και θα γίνουν οι προσθαφαιρέσεις.

Θα έχουν έρθει και οι πρώτοι λογαριασμοί με τις νέες τιμές, οπότε θα ξεκινήσουν οι γκρίνιες και θα «σκάσει» το κύμα της μετακίνησης.

Ποιος ασχολείται τώρα!

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Η στήλη έχει χάσει το μέτρημα με το πόσες νέες επενδύσεις έχουν ενταχθεί στον παλαιό Αναπτυξιακό Νόμο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκαν τρεις ακόμη ύψους 34 εκατ. ευρώ στην Σαντορίνη, μια 5 εκατ. ευρώ στη Μάνη, μια 7 εκατ. ευρώ στη Ζάκυνθο, μια 8 εκατ. ευρώ στο Ηράκλειο, μια ακόμη 8 εκατ. ευρώ στο Λουτράκι, μια 20 εκατ. ευρώ στη Λευκάδα και πάει λέγοντας.

Οι περισσότερες εξ αυτών αφορούν πεντάστερα ξενοδοχεία. Τώρα αν το έργο θα βγει, μένει να φανεί. Διότι τουρίστες έρχονται είναι η αλήθεια. Το ερώτημα είναι πόσα αφήνουν και πόσοι εξ αυτών έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το τίμημα ενός πεντάστερου.

 

ΕΖΑ: Η εξ Αταλάντης ορμώμενη ζυθοποιία κατάφερε πέρυσι να «ρεφάρει» τις απώλειες της πρώτης χρονιάς πανδημίας. Ο τζίρος, σε επίπεδο ομίλου, ξεπέρασε τα 33,26 εκατ. ευρώ από 24,53 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ εμφάνισε οριακά κέρδη έναντι ζημιών 2,18 εκατ. ευρώ. «Ετρεξε», δηλαδή, με υψηλότερους ρυθμούς από το σύνολο της αγοράς, που πέρυσι σημείωσε ανάπτυξη 10%, τάση που εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί.

Φέτος, τόσο η αγορά, όσο και η εταιρεία ελπίζουν σε κάτι ακόμα καλύτερο χάρις στις ορδές τουριστών που έχουν κατακλύσει τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v