Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2022

Ο Πάνορμος και οι ξαπλώστρες που βλέπουν τους ελέγχους… να περνούν - Τελευταίο σπριντ εμπόρων για έσοδα

Ο Πάνορμος και οι ξαπλώστρες που βλέπουν τους ελέγχους… να περνούν - Τελευταίο σπριντ εμπόρων για έσοδα

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Αίσθηση προκάλεσε, αν κρίνουμε από τα σχόλια που εισέπραξε η στήλη, η προ ημερών αναφορά στην υπόθεση της γνωστής παραλίας της Μυκόνου, που αν και χαρακτηρισμένη ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους «Natura 2000» παραμένει πλημμυρισμένη με… ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση έρχεται από πολύ παλιά, από το μακρινό 2017, οπότε απασχόλησε για πρώτη φορά τη Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση βουλευτών. Τότε κλιμάκιο Επιθεωρητών Περιβάλλοντος μετά από επιτόπια επίσκεψη διαπίστωσε σωρεία παρανομιών και αυθαιρεσιών, όπως είχε γίνει γνωστό.

Η υπόθεση πήρε νέα τροπή το 2020, οπότε κατατέθηκε νέα ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Συρμαλένιος, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Σκουρολιάκος, Σωκράτης Φάμελλος), οι οποίοι κατήγγειλαν πέραν των άλλων «καταστροφή ενός τμήματος του οριοθετημένου ρέματος του Πανόρμου με εκσκαφέα και του μοναδικού υγροβιότοπου», που προστέθηκε στις υπόλοιπες αυθαιρεσίες όπως καταπάτηση και τσιμεντοποίηση τμήματος παραλίας, καταπάτηση αιγιαλού κ.ά.

Όπως γράψαμε, η τότε απάντηση του υπουργείου ήταν… περί διαγραμμάτων και το φετινό καλοκαίρι κύλησε πρακτικά με… μία από τα ίδια.

Μήπως θα έπρεπε να επανέλθουν οι βουλευτές, μπας και βγει καμιά άκρη και σταματήσει η καταγγελλόμενη αυθαιρεσία;

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές, ο Δήμος, η Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού που εποπτεύει τους παρακείμενους αρχαιολογικούς χώρους.

 

ΕΜΠΟΡΙΟ: Τα δίνουν όλα οι έμποροι το τελευταίο τριήμερο των εκπτώσεων, μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου και προαναγγέλλουν προσφορές για μία ακόμη εβδομάδα.

Ενδεικτικά, τα πολυκαταστήματα attica προσφέρουν εκπτώσεις μέχρι 80% σε συγκεκριμένα είδη, τα notos προσφέρουν 50 brands σε έκπτωση 50% ενώ ευρύτερα στην αγορά οι έμποροι προσφέρουν είδη ένδυσης και υπόδησης που ανταγωνίζονται τα οutlet, τα οποία με τη σειρά τους κλιμακώνουν τις εμπορικές τους πολιτικές.

Το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen προσφέρει επιπλέον 10% σε όσους εγγραφούν στο νέο McArthurGlen Club ενώ τα Factory Outlet προσφέρουν για πρώτη φορά τριπλούς πόντους στους πελάτες με την κάρτα προνομίων της εταιρείας.

Σπριντ στα τελευταία μέτρα για έξτρα έσοδα!

 

ΕΜΠΟΡΙΟ ΙΙ: Η επιστροφή των παραθεριστών στο κλεινόν άστυ καλλιεργεί προσδοκίες στους επαγγελματίες σε μεγάλες αγορές, εμπορικά κέντρα και καταστήματα σε αστικές περιοχές που είδαν πεσμένη κίνηση το καλοκαίρι, λόγω του ισχυρού κύματος εξόδου για διακοπές. Είναι περίπου 6 στα 10 σημεία πώλησης που δεν επηρεάζονται από τον τουρισμό, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εξαμηνιαίας έρευνας του ΕΣΑ σε συνεργασία με το ΟΠΑ.

Ενδεικτικά, οι συνοικιακές αγορές της Αθήνας καθώς και οι περιφερειακές αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 63,5% του δείγματος και δεν επηρεάζονται από τον τουρισμό, αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα, διότι... ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος Έλληνα καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v