Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2022

Κόσμος πάει κι... έρχεται στη Lamda Development - Πέφτουν υπογραφές για ΔΕΠΑ Υποδομών - Tips για τον τουρισμό

Κόσμος πάει κι... έρχεται στη Lamda Development - Πέφτουν υπογραφές για ΔΕΠΑ Υποδομών - Tips για τον τουρισμό

ΕΟΤ: Για τρία χρόνια ανανεώθηκε η θητεία του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Δημήτρη Φραγκάκη, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, η νέα θητεία του Δ. Φραγκάκη ξεκίνησε χθες. Για την Ιστορία, ο Χανιώτης γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2019, λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο «κανόνι» της Thomas Cook…

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Τίτλοι τέλους για τη ΔΕΠΑ Υποδομών. Από την 1η Σεπτεμβρίου περνά οριστικά και αμετάκλητα στην Italgas.

Το κλείσιμο της οικονομικής συναλλαγής του ΤΑΙΠΕΔ με την ιταλική εταιρεία θα γίνει στη διάρκεια πανηγυρικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη, με τη συμμετοχή των διοικήσεων του αγοραστή, της ΕΛ.ΠΕ. (που έχει το 35%) και του Ταμείου.

Με την έλευση της Italgas μπορούμε πια να μιλάμε για ιταλικό επεκτατισμό στην ελληνική αγορά ενέργειας. Η Snam στον ΔΕΣΦΑ και τον TAP, η Edison στην Elpedison και τον φορέα υλοποίησης του EastMed «ΥΑΦΑ Ποσειδών», ο ιταλικός Διαχειριστής μεταφοράς TERNA θα κατασκευάσει σε κοινό σχήμα με τον ΑΔΜΗΕ τη δεύτερη υποβρύχια ηλεκτρική σύνδεση με την Ιταλία.

Και έχουμε συνέχεια: η ENEL, που έχει αξιόλογη παρουσία στον τομέα ανάπτυξης των ΑΠΕ και βέβαια η ΖΕΝΙΘ, που ανήκει στον όμιλο της ENI.

Οι Ιταλοί ξανάρθαν!

 

LAMDA DEVELOPMENT: Νέα πρόσληψη στο τμήμα επικοινωνίας και marketing του ομίλου επιδιώκει η εισηγμένη, έχοντας ήδη ανοίξει τη «θέση» που αφορά σε senior συνεργάτη.

Η στήλη δεν γνωρίζει αν πρόκειται για προσθήκη στο υφιστάμενο staff ή για πλήρωση θέσης που «χηρεύει» (έχει σχεδόν επιβεβαιωθεί ότι από την εταιρεία αποχωρεί η Υβέτ Κοσμετάτου, έως το τέλος του χρόνου).
Συνεχίζονται πάντως οι ανακατατάξεις, που ξεκίνησαν από τις παραιτήσεις των κ.κ. Ζωντανού και Δανηλάτου, την έλευση του Δημήτρη Κίτσιου, την αναβάθμιση της Μ. Παΐζη, και την «εξπρές» παρουσία και αποχώρηση της Ελένης Βρεττού

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ι: Τρεις ελληνικοί προορισμοί, η Ρόδος, το Ηράκλειο και η Αθήνα, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Holidu, της εταιρείας τεχνολογίας που ειδικεύεται στα ταξίδια, με τους προορισμούς που «βουλιάζουν» από τουρίστες το καλοκαίρι. Την πρώτη τριάδα καταλαμβάνουν Ντουμπρόβνικ, Βενετία και Μπριζ, με τη Ρόδο να βρίσκεται στην 4η θέση, το Ηράκλειο να ακολουθεί στην 7η και την Αθήνα να έπεται στη 14η. Αυτά σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία που επεξεργάστηκε η εταιρεία.

Με βάση τα «φρέσκα κουλούρια», η διαθεσιμότητα για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι στο 34%, με το μέσο κόστος ανά διανυκτέρευση να διαμορφώνεται για το ίδιο διάστημα στα 233 δολάρια...

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΙ: Μία θέση στους top προορισμούς των Βέλγων κατέκτησε φέτος η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία. Σύμφωνα με στοιχεία της TUI, η οποία διαπιστώνει ζήτηση στα επίπεδα του 2019 τουλάχιστον γι’ αυτούς τους τρεις προορισμούς, το 1/3 των Βέλγων ταξίδεψε φέτος στην Ισπανία και το 22% των Βέλγων τουριστών επέλεξε φέτος να κάνει διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί, με τη Ρόδο και την Κρήτη να έχουν την τιμητική τους.

Δυνατό comeback έκανε, πάντως, φέτος η Τουρκία, την οποία επισκέφθηκε το 17% των Βέλγων ταξιδιωτών, με την τουρκική Ριβιέρα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v