Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2022

Αγορές: Η ανασφάλεια χτυπάει κόκκινο *Μήνυμα Λούλη για το αλεύρι *Κινήσεις ΤΧΣ με βλέμμα στην ΕΤΕ *Ο ΑΔΜΗΕ και η παράταση

Αγορές: Η ανασφάλεια χτυπάει κόκκινο *Μήνυμα Λούλη για το αλεύρι *Κινήσεις ΤΧΣ με βλέμμα στην ΕΤΕ *Ο ΑΔΜΗΕ και η παράταση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό δίνουν για το 2023 η jet2.com και η Jet2holidays, ξεκινώντας το πρόγραμμά τους για τη χώρα μας νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Οι δύο αεροπορικές θα δώσουν το σήμα για την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν πριν από το Πάσχα με πτήσεις προς Ρόδο και Χαλκιδική, συμβάλλοντας έτσι στην πολυπόθητη επιμήκυνση της σεζόν.

Τα προγράμματα της Jet2.com, που είναι και η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, και του βρετανικού tour operator Jet2holidays θα ξεκινήσουν με πτήσεις προς τη Χαλκιδική την 1η Απριλίου και πτήσεις προς τη Ρόδο από τις 2 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της επέκτασης στην Ελλάδα, μάλιστα, επίκειται αύριο παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων σε επιχειρηματίες του τουρισμού στα Χανιά.

Μετά τη Ryanair και τη Fraport Greece, σειρά παίρνουν οι Βρετανοί της jet2...

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ολιγοήμερη παράταση παίρνει ο διεθνής διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για την πώληση του 20% της θυγατρικής του, ΑΡΙΑΔΝΗ Interconnection. Η στήλη μαθαίνει ότι από τις 28 Σεπτεμβρίου που ήταν αρχικά, αύριο, Τετάρτη δηλαδή, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πάει για τις 5 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες λένε ότι την παράταση ζήτησαν διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι, για καθαρά διαδικαστικούς λόγους, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία της πρότασής τους. Ο ΑΔΜΗΕ δεν είχε λόγο να αρνηθεί, καθώς όλα δείχνουν ότι θα προσέλθουν υψηλού προφίλ διεθνείς επενδυτές. Άλλωστε, το εγγυώνται οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τον Διαχειριστή για τα υψηλά ίδια κεφάλαια τα οποία υποχρεούται να παρουσιάσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Η στήλη θυμίζει ότι η ΑΡΙΑΔΝΗ υλοποιεί και το έργο της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης, προϋπολογισμού περί το 1 δισ. ευρώ, με το project να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Άρα χρειάζεται τα κεφάλαια μιας εταιρείας, ως συνεταίρου.

Κοντή γιορτή!

 

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Απόφαση που τροποποιεί τη διάθεση των ποσών που άντλησε από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ποσό 18,73 εκατ. ευρώ που προοριζόταν να διατεθεί για επενδύσεις στον κλάδο ΑΠΕ αποφασίστηκε να κατευθυνθεί για την κάλυψη μέρους των δανειακών υποχρεώσεων και αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.

 

ΑΓΟΡΕΣ: Δεν πέρασαν παρά μερικοί μήνες από την εποχή που τα bund όλων των λήξεων είχαν μπροστά στο επιτόκιο ένα μείον. Οι επενδυτές δηλαδή πλήρωναν για να δανείσουν τη Γερμανία.

Περασμένα μεγαλεία καθώς σήμερα, μετά τη βουτιά στην -αντιστρόφως κινούμενη- τιμή, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς έχει σκαρφαλώσει στο 2,08%.

Τη Γερμανία, όμως, μην την κλαις. Η Ιταλία, με το δυσθεώρητο χρέος, μετά και τις χθεσινές κάλπες δανείζεται στη 10ετία με 4,48%. Πλησιάζει δηλαδή επικίνδυνα την Ελλάδα, η οποία με τον αντίστοιχο τίτλο στο 4,66% στρογγυλοκάθεται στο «μαξιλάρι» ρευστότητας και έχει βάλει στο συρτάρι τα σχέδια για νέα έξοδο στις αγορές.

Τι να πουν όμως και οι Βρετανοί, που με την «συνταγή Τρας» είδαν τη στερλίνα να αγγίζει το 1 προς 1 με το δολάριο και το 10ετές guilt να εκτοξεύεται στο 4,10%(!)

Περίοδος άκρας αβεβαιότητας και με τα χειρότερα μπροστά. Ηδη χθες οι traders τιμολογούσαν στο 100% ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην επόμενη συνάντηση σε αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης…

 

Ν. ΛΟΥΛΗΣ: «Η αστάθεια και η αβεβαιότητα στις αγορές σιταριού είναι ο κανόνας για φέτος! Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πού θα είναι οι τιμές», έγραψε χθες στον λογαριασμό του στο LinkedIn ο Νίκος Λούλης.

Η ανάρτηση του επικεφαλής των Μύλων Λούλη, του μεγαλύτερου Μύλου στην Ελλάδα, δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Επί της ουσίας ο κ. Λούλης προαναγγέλλει νέο κύμα ανατιμήσεων σε σιτάρι και αλεύρι.

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για πληθώρα προϊόντων, με βασικότερο εξ αυτών το ψωμί.

 

ΤΧΣ: Μετά την επιλογή συμβούλου για την αποεπένδυση από τις τράπεζες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχωρά γρήγορα, όπως πληροφορούμαστε, στην επιλογή των τριών επικρατέστερων «συμβούλων διάθεσης».

Οι προτάσεις θα υποβληθούν στον υπουργό Οικονομικών και εκείνος με τη σειρά του θα κάνει τη δική του σύσταση-πρόταση προς το ΤΧΣ. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αμέσως μετά θα επιλέξει τον σύμβουλο διάθεσης.

Το ζήτημα αφορά επί της ουσίας την πρόθεση διάθεσης ποσοστού περίπου 20% της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v