Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2022

Εστίαση: Τα lockdown τώρα στο εδώλιο - Οι Πεταλιοί, ο Gates και το 5αστερο-Γιατί οι ασφαλιστικές κοιτούν προς τον ΕΛΓΑ

Εστίαση: Τα lockdown τώρα στο εδώλιο - Οι Πεταλιοί, ο Gates και το 5αστερο-Γιατί οι ασφαλιστικές κοιτούν προς τον ΕΛΓΑ

ΜΥΚΟΝΟΣ. Ξεχάστε τα Spa της Ελβετίας. Σε λίγο διάστημα ένα ακόμα κέντρο αναζωογόνησης, κοινώς Spa, θα αποκτήσει και το νησί των ανέμων. Την επένδυση, επιλέξιμου κόστους 7,4 εκατ. ευρώ η οποία εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο, ετοιμάζει η υπό σύσταση εταιρεία «Mykonos Luxury Hotels ΑΕ».

 

DOPPLER. Τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 636 χιλ. ευρώ αναμένεται να ψηφίσει η προγραμματισμένη για την 16η Νοεμβρίου έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, μέσα από το ψαλίδισμα της ονομαστικής αξίας της μετοχής της από το 0,10 στο 0,04 ευρώ. Με από την «τεχνικού τύπου» αυτή παρέμβαση, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά εταιρείας θα υπερβούν και πάλι το ελάχιστο απαιτούμενο εκ του νόμου όριο του 50% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Με βάση τα στοιχεία του ισολογισμού της 30ης Ιουνίου, το μετοχικό κεφάλαιο της Doppler ανερχόταν στο 1,06 εκατ. ευρώ και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της στα 466 χιλ. ευρώ (ελαφρά κάτω από το 50%). Κατά το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, η Doppler επανέλαβε τον αντίστοιχο περσινό κύκλο εργασιών της (7,444 έναντι 7,423 εκατ. ευρώ) και υποχρεώθηκε σε μικρή ζημία (-77 χιλ. έναντι -94 χιλ. ευρώ).

 

ΕΣΤΙΑΣΗ. Επαγγελματίες της εστίασης και κράτος θα βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια σε λίγους μήνες. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι ορίστηκε για τις 8/2/2023 η πρώτη δικάσιμος στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για τις αγωγές που είχαν υποβάλει εστιάτορες και ιδιοκτήτες καφέ μπαρ διεκδικώντας αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο για το υποχρεωτικό lockdown λόγω κορωνοϊού.

Τα ποσά που διεκδικούν ποικίλουν ανά περίπτωση, καθώς οι αγωγές είναι προσωπικές, αλλά σε γενικές γραμμές κινούνται κάτω από τον μισό τζίρο του 2019.

Στο δικαστήριο αναμένεται πρόσθετη παρέμβαση από τη ΓΣΕΒΕΕ...

 

ΠΕΤΑΛΙΟΙ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχουν επανέλθει το τελευταίο διάστημα οι Πεταλιοί, το νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται νότια της Εύβοιας και είχε βρεθεί στο στόχαστρο ακόμη και του μεγιστάνα Μπιλ Γκέιτς!

Αυτή τη φορά, οι Πεταλιοί βρέθηκαν στο προσκήνιο, καθώς πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενέκρινε την υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του επενδυτικού project της υπό σύσταση εταιρείας «Evia Luxury Hotels».

Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει «την ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, δυναμικότητας 45 δωματίων - 120 κλινών στη Μεγαλόνησο Πεταλιών, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 6,3 εκατ. ευρώ.

 

ΕΛΓΑ. Θέμα χρόνου (εντός της παρούσας κυβερνητικής θητείας) φέρεται να είναι η κατάθεση σε διάλογο νομοθετικής πρότασης που θα αφορά τον ΕΛΓΑ και τα περιθώρια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων και των καλύψεών του προς τους αγρότες.

Αυτό που μένει να δούμε είναι το αν συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο θα αφήνει πεδίο δράσης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και αν ναι, ποιο θα είναι αυτό.

Σε κάθε μια από τις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος αναμένεται να παρέμβει στο διάλογο που θα ακολουθήσει, καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις.

Οψόμεθα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v