Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2022

To TXΣ, οι τράπεζες και οι νάρκες - Ο Ηρακλής και η κρίσιμη λεπτομέρεια - Τουριστική εταιρεία σε SPV της Alpha

To TXΣ, οι τράπεζες και οι νάρκες - Ο Ηρακλής και η κρίσιμη λεπτομέρεια - Τουριστική εταιρεία σε SPV της Alpha

ΕΜΠΟΡΙΟ: Νευρική κρίση προκάλεσε στην αγορά η συνεχής μετάθεση του ανοίγματος των καταστημάτων μια Κυριακή.

Η υπόθεση θύμισε το ελληνικό δημόσιο στα… καλύτερά του. Αρχικά είχε αποφασιστεί η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων στις 6 Νοεμβρίου. Μεσημέρι Σαββάτου το ΥΠΑΝ τη μετέφερε μία εβδομάδα αργότερα, λόγω της κακοκαιρίας «Εύα».

Μάλλον δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι 13 Νοεμβρίου ήταν ο Μαραθώνιος της Αθήνας και κατά συνέπεια το κέντρο απροσπέλαστο. Οπότε «κάηκε» και αυτό το σενάριο και νέα ημερομηνία ορίστηκε η 27η Νοεμβρίου, δύο ημέρες μετά την Black Friday.

Με αυτά και αυτά, πήρε φωτιά η… Εργάνη καθώς οι εταιρείες έπρεπε να αναπροσαρμόζουν συνεχώς ωράρια και ρεπό για τους εργαζόμενους. Λογικό είναι λοιπόν να ανησύχησαν βλέποντας ότι τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Ανάπτυξης να μεταθέσει και τη νέα ημερομηνία!

 

ΤΧΣ- ROTHSCHILD: Κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο της στρατηγικής αποεπένδυσης σε Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και στο υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να λάβει και εγκρίσεις. Επομένως, η πρόθεση αποεπένδυσης μπορεί να ανακοινωθεί τέλη του μήνα ή αρχές Δεκεμβρίου και η διαδικασία να τρέξει τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Από τη θεωρία στην πράξη, όμως, μεσολαβεί η… γεμάτη νάρκες από την υπόθεση υποκλοπών προεκλογική περίοδος.

 

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ: Παρά τη σιωπή της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα Eurostat, τράπεζες και αγορά θεωρούν, πλέον, βέβαιο ότι μέρος των κρατικών εγγυήσεων θα προσμετρηθεί στο χρέος, καθώς σε όλες σχεδόν τις τιτλοποιήσεις που εντάχθηκαν σε Ηρακλή, ο αναλαμβανόμενος κίνδυνος από πλευράς ιδιώτη επενδυτή υπολείπεται των ελάχιστων κριτηρίων που θέτει η μεθοδολογία.

Η μεθοδολογία έχει κλειδώσει και απομένει η τυπική γνωστοποίηση της απόφασης.

Υπάρχει μια ακόμη κρίσιμη λεπτομέρεια. Ο χειρισμός του θέματος των κρατικών εγγυήσεων από πλευράς Eurostat διενεργείται από τον Ιταλό Luca Ascoli, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Eurostat στην Ελλάδα, την επίμαχη περίοδο πριν σκάσει το χρέος.

Και όποιος καεί στον χυλό...

 

ALPHA BANK: Σε όχημα ειδικού σκοπού (SPV) του ομίλου Alpha Bank περνά τουριστική επιχείρηση, μετά από συμφωνία εξυγίανσης. Ειδικότερα μεταβιβάζεται το ενεργητικό και μέρος του παθητικού της εταιρείας. Το SPV έχει συσταθεί και πρόσφατα προχώρησε σε νέα ΑΜΚ, ύψους 5 εκατ. ευρώ. Πλέον, διαθέτει ίδια κεφάλαια 10 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, στις 8 Σεπτεμβρίου, η Alpha αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 20+20 εκατ. ευρώ σε ΑΕΠ Επαγγελματικών ακινήτων Ι και ΑΕΠ Σπάτων.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-TERRA: Η τράπεζα οριοθέτησε, εκ νέου, την περίμετρο του χαρτοφυλακίου ανακτηθέντων και ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιο Terra, μειώνοντας στα επίπεδα των 450-500 εκατ. ευρώ.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η περίμετρος και προσμετρηθεί η επίπτωση από την άνοδο του κόστους χρήματος, θα ζητηθεί από την κοινοπραξία Bain-Brook Lane και την Orion να υποβάλουν, ως εκ τούτου, νέες δεσμευτικές προσφορές.

Οι προηγούμενες δεσμευτικές επί περιμέτρου ακινήτων 800 εκατ. ευρώ. είχαν κατατεθεί στις αρχές Αυγούστου. Πριν κλιμακωθεί η άνοδος του Euribor...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v