Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2022

Η εκδήλωση της Axia και τα χαμόγελα - Κίνδυνος σοβαρής κρίσης στα Δυτικά Βαλκάνια - Σφηνάκια για Πετρόπουλο, Cenergy

Η εκδήλωση της Axia και τα χαμόγελα - Κίνδυνος σοβαρής κρίσης στα Δυτικά Βαλκάνια - Σφηνάκια για Πετρόπουλο, Cenergy

EVENT AXIA: Εκτιμήσεις θετικές έως ενθουσιώδεις μοιράστηκαν εκπρόσωποι του τουρισμού, αλλά και της αξιοποίησης ακινήτων στα αντίστοιχα «στρογγυλά τραπέζια» που φιλοξενήθηκαν στην εκδήλωση της AXIA Ventures.

Παρά τις υπαρκτές αβεβαιότητες και τη σκιά της ύφεσης πάνω από τις μεγάλες οικονομίες, τόσο ο Α. Ανδρεάδης (Sani/Ikos) και ο Α. Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ), όσο και ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης συνομολόγησαν πως σε μακροπρόθεσμη βάση το ελληνικό τουριστικό προϊόν εμφανίζει τις καλύτερες πιθανότητες ανάπτυξης στην Ευρώπη και μάλιστα με βιώσιμο τρόπο.

Στο ίδιο αισιόδοξο πνεύμα, οι Ά. Καρυτινός (Prodea Investments), Δ. Ανδριόπουλος (Dimand) και Β. Φουρλής (Trade Estate) τοποθετήθηκαν σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, εκτιμώντας ότι η ελληνική αγορά ακινήτων έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς λείπει ένα σύγχρονο και ποιοτικό προϊόν, για το οποίο η ζήτηση παραμένει αμείωτη.

Έτσι, παρά την τωρινή δύσκολη συγκυρία (το τέλος της οποίας κανείς δεν όρισε, ωστόσο θεώρησαν ότι θα έρθει μετά βεβαιότητας), όλοι οι παραπάνω συνεχίζουν να επενδύουν στο θετικό σενάριο.

Αισιόδοξη και η Alpha Bank, που επεσήμανε ότι θα έχει ολοκληρώσει το 90% του προγράμματος μετασχηματισμού έως τα τέλη του χρόνου.

 

MOH-MORE: Τον Ιούλιο του 2020 η MORE εξαγόρασε το 100% της Sentrade Holdings, με έδρα το Λουξεμβούργο, έναντι τιμήματος 4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω θυγατρικών σε Σερβία και Βόρεια Μακεδονία.

Ενάμιση χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2021, αποφάσισε να την οδηγήσει σε λύση.

 

OTE: Στην απορρόφηση της 100% θυγατρικής του ΟΤΕ Διεθνείς Λύσεις (OTE Globe) προχωρά ο ΟΤΕ, με ημερομηνία μετασχηματισμού την 31η Ιουλίου 2022.

 

KΟΣΟΒΟ: Θίξαμε το θέμα της αυξανόμενης έντασης ανάμεσα σε Σερβία και Κοσσυφοπέδιο, σε σχόλιό μας πριν από περίπου 15 μέρες. Προχθές ο ανώτατος διπλωμάτης της ΕΕ Ζοζέφ Μπορέλ μίλησε «για την πιο επικίνδυνη κρίση των τελευταίων 10 ετών» στις σχέσεις των δύο μερών, περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Δυτικά Βαλκάνια, σε όχι μεγάλη απόσταση από τα σύνορα της χώρας μας.

Η Σερβία προ ημερών δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τη γαλλογερμανική πρόταση για το Κόσοβο, χαρακτηρίζοντάς την «καρμπόν» με τη συμφωνία των δύο Γερμανιών, το 1972. Λίγες ημέρες νωρίτερα η Ρωσία κατηγόρησε τη Δύση ότι εξωθεί την κρίση προς τη σύγκρουση, ενώ η Δύση με τη σειρά της κατηγορεί τη Σερβία ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία και την υποστηρίζει.

 

Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η κινεζική BYD (την οποία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει η εισηγμένη Π. Πετρόπουλος), επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, υπέβαλε τελικά προσφυγή εναντίον της απόφασης της Επιτροπής που την απέκλειε από τον διαγωνισμό για την προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών λεωφορείων, 12 μέτρων και ελάχιστης αυτόνομης κυκλοφορίας 180 χλμ., προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ.

Όπως πληροφορούμαστε, ο κινεζικός όμιλος που έχει παραγωγική παρουσία στην Ευρώπη και είναι ο leader της αγοράς ηλεκτρικών λεωφορείων έδωσε τι δικές του απαντήσεις στις αιτιάσεις που τον έθεσαν εκτός της επόμενης φάσης του διαγωνισμού.

Το βλέμμα τώρα στις τελικές αποφάσεις της Επιτροπής.

 

CENERGY: Άνοδο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου καταγράφει η μετοχή της εισηγμένης, ποντάροντας στα αποτελέσματα εννεαμήνου που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη και ίσως σε κάποιες δηλώσεις της διοίκησης στο πλαίσιο του conference call της Παρασκευής.

Για το πρώτο (τα αποτελέσματα), όλοι στην αγορά θεωρούν βέβαιο ότι το σετ που θα ανακοινωθεί θα τους ικανοποιεί πλήρως.

Για το δεύτερο (άλλες ανακοινώσεις της διοίκησης, όπως π.χ. πιθανή συμφωνία με Orsted, ή το πώς θα εκμεταλλευτεί το ακίνητο της Πετζετάκις) αναμένουν στο ακουστικό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v