Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2022

Μητσοτάκης: Τα βαριά χαρτιά κόντρα στις υποκλοπές *ΕΤΕ-ΕΠΣΙΛ: Ο άγνωστος Χ *Πλειστηριασμοί σε Τεγόπουλο, Π. Βαρδινογιάννη

Μητσοτάκης: Τα βαριά χαρτιά κόντρα στις υποκλοπές *ΕΤΕ-ΕΠΣΙΛ: Ο άγνωστος Χ *Πλειστηριασμοί σε Τεγόπουλο, Π. Βαρδινογιάννη

MOH: Σε πλειστηριασμό βγαίνει στην Κύπρο το 8% της Motοr Oil Holdings, η οποία ελέγχει το 41,52% της Motor Oil, με πρώτη τιμή προσφοράς τα 88,93 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ποσοστό που φέρεται να ανήκει σε εταιρείες συμφερόντων Παύλου Βαρδινογιάννη.

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: H χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από «προεκλογικές ατάκες», περιείχε και τα βασικά σημεία της στρατηγικής του στον δρόμο προς τις εκλογές και σε «κλίμα υποκλοπών», όπως αυτά διαμορφώνονται και από τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων: Πιο «βαρύ χαρτί» του, τα εθνικά θέματα και οι επιτυχίες που έχουν καταγραφεί στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα της χώρας (από τον Έβρο μέχρι τους εξοπλισμούς), όπως τις αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη, με δεύτερο την οικονομική πολιτική, ιδίως στο σκέλος των επενδύσεων και του ψηφιακού εκσυγχρονισμού, καθότι η ακρίβεια «θολώνει» πολύ το κυβερνητικό αφήγημα ως προς την «τσέπη» του πολίτη.

Με αυτά τα δύο βασικά σημεία ως αντίβαρο, απέναντι στη ζημία της υπόθεσης των υποκλοπών, σκοπεύει ξεκάθαρα να κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα «μια κυβέρνηση που κάνει και λάθη, ή μια λάθος κυβέρνηση;» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο ίδιος έσπευσε να κάνει χθες και την αντιδιαστολή μεταξύ «Ν.Δ. με πρωθυπουργό Μητσοτάκη», έναντι «ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα», τόσες φορές, που να δημιουργεί την απορία αν απευθυνόταν και στο οικείο ακροατήριο, τοποθετούμενος έμμεσα απέναντι στις φήμες και στα σενάρια περί ενδεχόμενης παραίτησής του, εάν χειροτερέψει κι άλλο το θέμα των παρακολουθήσεων.

Περί αυτής της… ταμπακέρας, των υποκλοπών, ουδέν νεότερο ελέχθη από τον κ. Μητσοτάκη, παρά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων το τελευταίο τριήμερο. Αναφορές σε «κέντρα», επιχειρηματικά και άλλα που αντιμάχονται την κυβέρνηση, σε συκοφάντες της αντιπολίτευσης, αλλά και στον ρόλο της δικαιοσύνης, του «καταφυγίου μιας Δημοκρατίας», να διαλευκάνει την υπόθεση.

 

ΕΘΝΙΚΗ-ΕPSILON NET: Η αγορά έμαθε χθες επισήμως ότι επίκειται στρατηγική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Το «μειοψηφικό» ποσοστό συμμετοχής που θα πάρει η ΕΤΕ δεν έχει γνωστοποιηθεί επακριβώς, ούτε και το τίμημα ανά μετοχή. Ωστόσο με δεδομένη την κεφαλαιοποίηση της ΕΠΣΙΛ στα 325 εκατ. ευρώ, κι ένα 10% να πάρει η ΕΤΕ, το κόστος θα είναι στην περιοχή των 32,5 εκατ. ευρώ.

Άγνωστος «Χ» προς το παρόν και το περιεχόμενο της «στρατηγικής συμφωνίας», που φέρεται να έχει βασικό άξονα τον «σέξι τομέα» Fintech.

Δεδομένου ότι η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει εδραιωμένη παρουσία στο fintech και οι πληροφορίες μιλούν για πραγματοποίηση ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, μέσα από συστήματα που χρησιμοποιεί το όντως μεγάλο επιχειρηματικό πελατολόγιο της ΕΠΣΙΛ (κυρίως συστήματα λογιστικής παρακολούθησης και ERP), η αγορά περιμένει να δει τα «ντεσού» της στρατηγικής συμφωνίας, για να κρίνει. Κάτι που μάλλον φάνηκε και στο ταμπλό χθες.

 

Χ. Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ: Kινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το βιομηχανικό συγκρότημα της Ελευθεροτυπίας στο Κορωπί, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες αλλά και ξένοι επενδυτές φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ακινήτου της Χ. Κ. Τεγόπουλος.

Πρόκειται για το τελευταίο -και πιο σημαντικό- περιουσιακό στοιχείο της πτωχευμένης εταιρείας, καθώς βρίσκεται σε κομβική περιοχή στο Κορωπί, στη θέση «ΝΗΣΙΖΑ ΚΑΡΕΛΑ» εντός βιομηχανικής ζώνης, σημείο που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα αρκετές επενδυτικές δραστηριότητες.

Το ενδιαφέρον σχετίζεται και με το γεγονός ότι το «φιλέτο» βγαίνει σε πλειστηριασμό με καλή τιμή εκκίνησης, στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. πρόκειται για τον δεύτερο πλειστηριασμό), ενώ οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε άψογη κατάσταση, λόγω της αδιάλειπτης φύλαξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v