Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 21 2022

Σφαγή Πολάκη-Αδωνι για τα ευρώ του Κοκλώνη - Προϋπολογισμός: Κάτι ψήνεται για παροχές - Delivery μέχρι την πόρτα του ψυγείου!

Σφαγή Πολάκη-Αδωνι για τα ευρώ του Κοκλώνη - Προϋπολογισμός: Κάτι ψήνεται για παροχές - Delivery μέχρι την πόρτα του ψυγείου!

ΚΟΚΛΩΝΗΣ: Αίσθηση -και μπόλικες αναπαραγωγές- προκάλεσε η αποκάλυψη της στήλης για την επιδοτούμενη επένδυση που προωθεί ο γνωστός Νίκος Κοκλώνης. Οπως γράψαμε, ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής δημιούργησε εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ και πήρε πράσινο φως για να προχωρήσει σχέδιο ύψους 9,9 εκατ. ευρώ.

Χωρίς να το θέλει, όμως, η στήλη έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά της κόντρας μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αδωνι Γεωργιάδη.

“Γεια σου ρε Αδωνη, γεια σου ρε Παπαθαναση με τον Αναπτυξιακό σας!!!! «Άλλος με τη βάρκα μας» το καταντήσατε!!!! Πάλι εταιρεία με 4 χιλιάρικα μετοχικο κεφάλαιο εγκρίνεται να χρηματοδοτηθεί για πρόγραμμα υψους ΕΝΝΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ!!! («γνωστού παρουσιαστή» λέει,εγώ σήμερα τον έμαθα ,δεν βλέπω εδώ και χρόνια ούτε ως ζάπινγκ τα υποπροϊόντα των λάιφ σταιλ εκπομπών)», έγραψε στο Facebook o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 Ο γνωστός για τα γρήγορα αντανακλαστικά στα social media υπουργός Ανάπτυξης επέλεξε να απαντήσει μέσω Twitter:

«Ως προς τις νέες κατηγορίες του Πολάκη κατά του κ. Κοκλώνη, τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής: Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας "BARKINGWELL PROGRESS" υπήχθη στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 ν.4399/2016 (Ε’ κύκλος), τηρώντας τους όρους και τα κριτήρια του νόμου. Η ενίσχυση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε ύψος περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 20 νέες θέσεις εργασίας. Η καταβολή της επιχορήγησης εξαρτάται από την υλοποίησή της. Οι όροι και οι προϋποθέσεις (νεοσύστατη εταιρεία, χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο κ.λπ.) που αναφέρει η καταγγελία είναι όπως ακριβώς προβλεπόταν στον Νόμο του Σύριζα, τον οποίο και έχει ψηφίσει ο ίδιος ο κ. Πολάκης. Με το νέο νόμο μας αυτά έχουν αφαιρεθεί. Κοινώς έγινε ρεζίλι ο Παύλος!».

 Μέσω Twitter ήρθε και η απάντηση Πολάκη: Ο Αδωνης: Ενέκρινε τα λεφτά στο ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ. Ενέκρινε τα λεφτά στον Κοκλωνη… και βγαίνει ως τσιριχτός λαδεμπορας να πει πως φταίει ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ!!!!
Είναι λαμόγια ή δεν είναι;;;

Φυσικά από τον… χορό δεν θα μπορούσε να λείπει και ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο ίδιος ο τηλεπαρουσιαστής. Απαντώντας σε ερώτημα στο Twitter υποστήριξε ότι θα ακολουθήσουν αυξήσεις κεφαλαίου και μάλιστα χωρίς δανεισμό. Εξέφρασε δε το παράπονο γιατί «τα ακούει» αντί να εισπράττει μπράβο που προωθεί την επένδυση στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό.

Με επιδότηση εξωτερικού; θα αναρωτηθεί η στήλη.  

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Στις 12 το μεσημέρι αποκαλύπτεται δια της κατάθεσής του στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2023. Σε σχέση με το προσχέδιο, οι αλλαγές είναι σημαντικές. Ο στόχος για ανάπτυξη 2,1% το επόμενο έτος χαμηλώνει αισθητά και ο πήχης αναμένεται να μπει σαφώς κάτω από το 2%, ο πληθωρισμός αναθεωρείται ανοδικά από το 3% κοντά στο 5% σε ετήσια βάση και το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρει η οικονομία να μείνει μακριά από την απειλή της ύφεσης που σκιάζει την ευρωζώνη.

Για την κυβέρνηση, μεγάλο στοίχημα στον δρόμο προς τις κάλπες συνιστά η δημοσιονομική διαχείριση. Το πέρασμα από τα πρωτογενή ελλείμματα (1,7% του ΑΕΠ φέτος στο προσχέδιο) στα πρωτογενή πλεονάσματα (0,70% του ΑΕΠ του χρόνου) θα πρέπει να συνοδεύεται και από το κάτι τις υπό μορφή παροχών, δεδομένου ότι οι καιροί είναι χαλεποί και για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις.

Με την κατάθεση του προϋπολογισμού δεν αναμένονται ειδήσεις στο πεδίο των παροχών. Στην ψήφισή του όμως στις 17 Δεκεμβρίου όλο και κάτι ψήνεται…

 

CARREFOUR: Στα χνάρια της Amazon ο γαλλικός όμιλος, που το διάστημα αυτό δοκιμάζει μια νέα υπηρεσία. Όχι απλά παραδίδει τα προϊόντα στην πόρτα, αλλά τα βάζει και μέσα στο ψυγείο. Η αλυσίδα δοκιμάζει αυτή τη νέα υπηρεσία σε περιορισμένο αριθμό πελατών της στη Γαλλία. Για να μπορούν οι ντιλιβεράδες της Carrefour να έχουν πρόσβαση εντός της οικίας, οι πελάτες θα πρέπει να εγκαταστήσουν μια έξυπνη κλειδαριά από την Assa Abloy, συνεργάτη της Carrefour στο έργο. Έτσι ο ντιλιβεράς μπορεί να μπει στο σπίτι του πελάτη και να τακτοποιήσει τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα στο ψυγείο.

Και αν όλο αυτό σάς φαίνεται κάπως παράδοξο, η στήλη θέλει να σας ενημερώσει ότι ήδη 30 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά, σύμφωνα με εκτιμήσεις εταιρείας ερευνών, επιλέγουν τις αντίστοιχες λύσεις που προσφέρουν η Amazon και η Walmart.

 

SAINBURY'S: Και από τη Γαλλία στη Βρετανία. Η Sainsbury's ανακοίνωσε πτώση των διαδικτυακών πωλήσεων καθώς βλέπει τους πελάτες της να επιστρέφουν στις προ πανδημίας αγοραστικές συνήθειες.

Δεν είναι όμως αυτή η μοναδική είδηση. Αξιο λόγου ότι η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 500 εκατ. λίρες την τελευταία διετία για να συγκρατήσει τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων που πουλά κάτω από τον πληθωρισμό. Επίσης προχώρησε φέτος για δεύτερη φορά σε αύξηση μισθών, υπό το πρίσμα του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Ακούει κανείς;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v