Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2022

Δεύτερη δουλειά στήνει η First Sentier στην Ελλάδα - Νέο business plan από Lamda - Πήγε πίσω το project στα Αστέρια

Δεύτερη δουλειά στήνει η First Sentier στην Ελλάδα - Νέο business plan από Lamda - Πήγε πίσω το project στα Αστέρια

ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ: Επιβεβαιώνει η εισηγμένη τα πρόστιμα που επέβαλε η Πολεοδομία Αθηνών για τους περιβόητους τρεις ορόφους του ξενοδοχείου Coco Mat στην Ακρόπολη, ωστόσο, δηλώνει πως θα προσφύγει άμεσα για την άρση τους, καθώς και θα ενεργήσει κατά της απόφασης συμμόρφωσης του ΣτΕ, που ζητά από τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει σε έκδοση απόφασης για την κατεδάφιση των ορόφων.

Η εταιρεία θα βασιστεί στο προφανές, πως το 2017 είχε λάβει νόμιμη οικοδομική άδεια, που ανακλήθηκε το 2019 με νεότερη απόφαση και αλλαγή του ΝΟΚ.

Πάντως, το πρόστιμο ανέγερσης 4,7 εκατ. ευρώ και το πρόστιμο διατήρησης 2,3 εκατ. ευρώ (ετησίως) από την Πολεοδομία θα εγγραφεί στον ισολογισμό της, εξού και σχετική ερώτηση έχει υποβάλει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 

ENEL: Η First Sentier έχει πάρει teaser για τον διαγωνισμό πώλησης του 50% της ENEL Green Power Hellas, όπως και άλλα infrastructure funds (Macquarie) και private equity funds (Oak Hill). Μένει να φανεί αν επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι η First Sentier βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ΓΕΚ/Περιστέρη για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται η ολοκλήρωση του σχήματος χρηματοδότησης μέρους του τιμήματος από κοινοπραξία εγχώριων τραπεζών με επικεφαλής την Εθνική.

Στόχος να συμφωνηθεί η χρηματοδότηση πριν (φιλόδοξο) ή μετά τις γιορτές.

 

LAMDA-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιαστεί στις πιστώτριες τράπεζες της Lamda (Eurobank-Πειραιώς) το επικαιροποιημένο business plan για το project Ελληνικού. Θα περιλαμβάνει αναθεώρηση κόστους κατασκευής για τα έργα της πρώτης πενταετίας, λόγω ανόδου του κόστους και υψηλότερα έσοδα από πωλήσεις. Παράλληλα, σε συζητήσεις με τις τράπεζες βρίσκεται και η κοινοπραξία Brook Lane-Lamda (70%-30%), για τη χρηματοδότηση της επένδυσης του Πύργου Μικτής Χρήσης στο Ελληνικό.

Μέρος της επένδυσης θα μπορούσε να υπαχθεί στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

GRIVALIA HOSPITALITY-ΑΣΤΕΡΙΑ: Στο τέλος του 2023, με καθυστέρηση περίπου ενός έτους, βάσει του αρχικού πλάνου, προβλέπεται να ολοκληρωθεί το project One& Only Aesthesis (πρώην Αστέρια Γλυφάδας).

Η θυγατρική εταιρεία (Ναυσικά) που έχει υπενοικιάσει για λογαριασμό της Grivalia την έκταση προχώρησε πρόσφατα σε ΑΜΚ 40,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του έργου ανέγερσης ξενοδοχειακής μονάδας με bungalows και βίλες.

Για τον ίδιο λόγο συνάφθηκε δανεισμός 87 εκατ. ευρώ από τη Eurobank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v