Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2023

Παγωτά Δωδώνη: Στα «βράχια» η διάσωση - «Χρυσό παιχνίδι» 60'' στη Wall Street - Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, Viva και ΓΕΦΥΡΑ

Παγωτά Δωδώνη: Στα «βράχια» η διάσωση - «Χρυσό παιχνίδι» 60 στη Wall Street - Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, Viva και ΓΕΦΥΡΑ

B&F: Στις 16.1.2023 θα συνεχιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση για την έγκριση του σχεδίου μερικής διάσπασης, της έκθεσης αποτίμησης του κλάδου ακινήτων και του ισολογισμού μετασχηματισμού της 31.12.2021.

Η συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της συνεδρίασης της 28.12.2022 αφού χθες, που είχε προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση, ζήτησε αναβολή ο Βασίλης Μπιθαράς, βασικός μέτοχος με 34,54% και συνιδρυτής -μαζί με τη σύζυγό του- του brand BSB και του ομίλου B&F, που αντιπροσωπεύει και το brand γυναικείας ένδυσης Lynne.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2022 η διοίκηση της B&F αποφάσισε τη μερική διάσπαση του κλάδου των επενδυτικών ακινήτων και την εισφορά του σε νέα εταιρεία.

Με τον εταιρικό μετασχηματισμό η B&F διαχωρίζει τις εμπορικές δραστηριότητες από τις ιδιοκτησίες ακινήτων, στοχεύοντας στην απελευθέρωση πόρων για επενδύσεις εστιάζοντας στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της.

 

VIVA: Στη Werealize Com Ltd, συμφερόντων Καρώνη- Αντύπα, μεταβιβάστηκε η θυγατρική της Viva Wallet, Viva Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΜΑΕ, έναντι του συμβολικού τιμήματος του 1 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν εξαρχής εκτός συναλλαγής με την JP Morgan. Ως εκ τούτου, η μεταβίβασή της στη Werealize Com Ltd δεν αποτελεί διαφοροποίηση των συμφωνηθέντων.

Πρόκειται για το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της Viva, που εξαιρέθηκε από τη συναλλαγή με την JP Morgan.

 

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά την αποχώρησή του από μέτοχος (REDS) και μέλος του management team της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο Χρ. Παναγιωτόπουλος αποχώρησε και από μέλος του Δ.Σ. της Αττική Οδός.

Στη θέση του εκλέχθηκε ο Δημ. Ρεβέλας.

 

ΓΕΦΥΡΑ: Στη διανομή 15 εκατ. ευρώ από κέρδη παρελθουσών χρήσεων (2018-19) προχωρά η εταιρεία Γαλλο-ελληνικός Φορέας Υπερθαλάσσιας ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου (Γ.Ε.Φ.Υ.Ρ.Α. ΑΕ).

Η διανομή διενεργείται μερικούς μήνες μετά την πώληση σε Vinci και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις του ποσοστού που διατηρούσε η ΑΒΑΞ στην εταιρεία.

 

WALL STREET: Αίσθηση έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ μια νέα ανάλυση αναφορικά με τις συναλλαγές που σημειώθηκαν τα εξήντα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα.

Οπως προκύπτει από αυτή, ο όγκος συναλλαγών στα futures των 10ετών κρατικών ομολόγων ήταν περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερος από ό,τι σε οποιοδήποτε λεπτό προηγήθηκε της δημοσίευσης των σχετικών στοιχείων τις προηγούμενες 24 φορές.

Οι κινήσεις των τιμών μάλιστα ήταν εξίσου ακραίες, πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερες από ό,τι ήταν τα αντίστοιχα 60 δευτερόλεπτα πριν από τις τελευταίες 24 ανακοινώσεις.

Οι κινήσεις κρίνονται «εξαιρετικά ασυνήθιστες», αν και ακόμα κανείς δεν μπορεί να πιστοποιήσει «παρανομία».

Συνοδεύτηκαν ωστόσο από ταυτόχρονη άνοδο των futures στις μετοχές που εκτινάχθηκαν 1% υψηλότερα.

Μάλιστα, όποιοι πόνταραν σε καλά νέα δικαιώθηκαν, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν τελικά ότι οι τιμές αυξήθηκαν με μικρότερο του αναμενόμενου ρυθμό.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο ράλι σε μετοχές και ομόλογα.

 

ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ: Σε ναυάγιο οδηγείται η επιχείρηση διάσωσης της εταιρείας. Ο προτιμητέος επενδυτής, η First Runner, συμφερόντων του Αλέξανδρου Κατσιώτη, βασικού μετόχου της εισηγμένης στο ΧΑ ΕΛΓΕΚΑ, ανέκρουσε πρύμναν στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αν και η τελευταία αυτή εξέλιξη δεν έχει γνωστοποιηθεί επισήμως, στελέχη της Παγωτά Δωδώνη επιβεβαιώνουν το άδοξο τέλος της διαδικασίας μεταβίβασης των δανείων στον επενδυτή.

Τώρα, γιατί η First Runner φέρεται να επέλεξε να πετάξει λευκή πετσέτα, παραμένει άγνωστο. Πηγές με γνώση των εξελίξεων υποστηρίζουν ότι καθυστερούσε η διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας. Όμως καθυστέρηση υπήρχε και στην εκπόνηση του business plan από την πλευρά του επενδυτή, υποστηρίζουν άλλες πηγές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από όλα αυτά τα μπρος-πίσω, η μόνη χαμένη είναι η Παγωτά Δωδώνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v