Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2023

H ΕΤΕ και οι φήμες για τη χρηματιστηριακή - Παζάρι ΙΝΛΟΤ με ομολογιούχους - ΤΧΣ: Τα διαθέσιμα και η Attica Bank

H ΕΤΕ και οι φήμες για τη χρηματιστηριακή - Παζάρι ΙΝΛΟΤ με ομολογιούχους - ΤΧΣ: Τα διαθέσιμα και η Attica Bank

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ: Ποσό περίπου 5,5 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε η EY από τους τελευταίους (16-17 Ιανουαρίου) πλειοδοτικούς διαγωνισμούς 10 περιουσιακών στοιχείων της Μαρία ΑΒΕΕ (πρώην Αρβανιτίδης Super Market).

Οι αλυσίδες super market Μασούτης, Πίτσιος, Γούλας, Κρητικός και το Poseidon (Fortress), που έχει αγοράσει το χαρτοφυλάκιο Neptune, μεταξύ των αγοραστών.

 

EΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά την αποχώρηση Κωνσταντά. Μετρήσαμε 6 ξένους στα 11 μέλη. Μεταξύ αυτών, ο CEO Cauci Robert Constantin και ο πρόεδρος Klesyk Andrzej Piotr Henryk.

 

ΤΧΣ: Οικονομικές καταστάσεις 6μήνου και 9μήνου 2022 δημοσίευσε το ΤΧΣ την περασμένη εβδομάδα. Η είδηση είναι πλέον ότι τα ταμειακά του διαθέσιμα ανέρχονται σε 886,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων -ως- 329 εκατ. ευρώ θα βάλει στη νέα ΑΜΚ της Attica Bank.

 

ΤΧΣ ΙΙ: Η στρατηγική αποεπένδυσης του ΤΧΣ τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Δεκεμβρίου, μετά την επίσημη έγκριση της τελικής έκδοσης από τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Το προσχέδιο υποβλήθηκε στον ΥΠΟΙΚ για επισκόπηση και σχόλια στις 11 Νοεμβρίου. Στις 29 Νοεμβρίου, ο κ. Σταϊκούρας, αφού έλαβε υπόψη τη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδος, κοινοποίησε στο ΤΧΣ τα σχόλιά του επί του σχεδίου στρατηγικής και στις 13 Δεκεμβρίου το ΔΣ του ΤΧΣ ενέκρινε την τελική έκδοση.

 

ΕΘΝΙΚΗ: Με ισχυρή πιστωτική επέκταση (σ.σ. της τάξης του 1 δισ. ευρώ) ακούγεται ότι έκλεισε το τέταρτο τρίμηνο η Εθνική, καλύπτοντας την υστέρηση του τρίτου τριμήνου. Στο σύνολο του 2022, τα εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 2,3 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα ετοιμάζει ομάδα στελεχών εταιρικών χορηγήσεων που θα επιφορτιστούν με τις εκδόσεις εξωτερικού (σ.σ. κυρίως για επενδύσεις σε γειτονικές βαλκανικές αγορές). Στόχος της Εθνικής είναι να (ξανα)κτίσει, σταδιακά, χαρτοφυλάκιο εταιρικών χορηγήσεων στο εξωτερικό.

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν για απορρόφηση της NBG Securities από την τράπεζα διαψεύδονται κατηγορηματικά.

 

INLOT: Σε συζητήσεις με κατόχους ομολογιών λήξης 2024 βρίσκεται η Intralot, για ενδεχόμενο επέκτασης της διάρκειας της έκδοσης. Πρόκειται για plan B, στην περίπτωση που παραμείνουν απαγορευτικές οι συνθήκες για έξοδο στις αγορές και καθυστερήσουν οι κινήσεις ριζικής αναδιάρθρωσης που συζητά η διοίκηση με τους μεγαλομετόχους.

Στην Αθήνα ο Κορεάτης Soo Kim, αφεντικό της Standard General Master Fund, που αποτελεί εκ των μεγαλομετόχων της Intralot, για συζητήσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v