Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2023

ΜIG: Μεταξύ γρήγορου κέρδους και… σημαίας ο Ηλιόπουλος - Eurobank: Tips για το deal με BNP - Σφηνάκια για Αλουμύλ & ΜΟΤΟ

ΜIG: Μεταξύ γρήγορου κέρδους και… σημαίας ο Ηλιόπουλος - Eurobank: Tips για το deal με BNP - Σφηνάκια για Αλουμύλ & ΜΟΤΟ

ΜIG: Σχεδόν το 10% της εταιρείας άλλαξε χέρια χθες, με την Τράπεζα Πειραιώς να ξεπερνά με άνεση το ορόσημο της καταστατικής πλειοψηφίας των 2/3, φτάνοντας το 73,22%. Το ότι αυτό συνέβη μια μέρα μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο για την ολοκλήρωση του deal με τη STRIX, για την Attica Group, δημιούργησε την έντονη αίσθηση ότι έγιναν μεγάλες πωλήσεις και από την πλευρά Μάριου Ηλιόπουλου (φωτό) και λοιπών υποστηρικτών του.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε, τα κουκιά είναι μετρημένα. Όσοι παραμείνουν για να «παρενοχλήσουν» την Πειραιώς, προκαλώντας νέα συνέλευση -στην οποία θα κερδίσει νομοτελειακά η πλευρά της τράπεζας- θα χάσουν το ελκυστικότατο τίμημα «εδώ και τώρα» που προσφέρει η δημόσια πρόταση και πιθανώς θα εγκλωβιστούν στη MIG.

Επειδή λοιπόν πιστεύουμε ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος ως έμπειρος παίκτης είναι και πραγματιστής, δύσκολα τον βλέπουμε να απορρίπτει τα πολλά εκατομμύρια γρήγορου κέρδους που του προσφέρει η υπόθεση, απλά για να μην υποστείλει τη… σημαία.  

 

ΑΔΜΗΕ: Σε έκδοση πρώτης σειράς ομολογιών, ύψους 80 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο ΑΔΜΗΕ στα τέλη Μαρτίου. Την έκδοση κάλυψε κοινοπραξία εγχώριων τραπεζών.

Η έκδοση αποτελεί το πρώτος μέρος της σύμβασης ομολογιακού δανείου, συνολικού ποσού 150 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψε ο ΑΔΜΗΕ με τις τράπεζες τον Δεκέμβριο του 2021.

 

EUROBANK-BNP: Κατά 25 μονάδες βάσης αναμένεται να επιβαρύνει τους δείκτες εποπτικών κεφαλαίων του ομίλου η εξαγορά της θυγατρικής της BNP Paribas στη Βουλγαρία.

Η σύμβαση μεταβίβασης υπογράφηκε τον Γενάρη και η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος δευτέρου τριμήνου, υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

Στις 30/9/2022 η BNP Parsonal Finance Bulgaria λειτουργούσε δίκτυο 44 υποκαταστημάτων με συνολικά assets 450 εκατ. ευρώ, καταθέσεις κοντά στα 100 εκατ. ευρώ και πελατειακή βάση που υπερβαίνει τις 270 χιλιάδες. 

 

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τα κέρδη χρήσης 2022 του ομίλου ενέχουν μη επαναλαμβανόμενο ποσό 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο προήλθε από αντιστροφή πρόβλεψης απομείωσης ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. 

Η αντιστροφή διενεργήθηκε με αφορμή την επαναχρησιμοποίηση μέρους του μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας Ξάνθης. Υπενθυμίζεται ότι όταν διακόπηκε η λειτουργία του εργοστασίου της Ξάνθης, αναγνωρίστηκε πρόβλεψη απομείωσης 7,7 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό.

 

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η εισηγμένη αγοράζει από τις τράπεζες το υπόλοιπο 19,5% της Lion Rental (Sixt) έναντι τιμήματος 7,7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σε equity value 39,5 εκατ. ευρώ. Η Lion Rental (Sixt) έκλεισε τη χρήση 2022 με καθαρά κέρδη 7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Μοτοδυναμική είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής και απέκτησε στα τέλη του 2018 το 80,5% της Lion Rental από τις τράπεζες, μέσω ΑΜΚ, ύψους 15 εκατ. ευρώ, την οποία κάλυψε εξ ολοκλήρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v