Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 4 2023

Mytilineos: Πού έβαλε τον πήχη η αγορά - ΠΑΣΟΚ: Πού είναι το πρόγραμμα, οέο; - Σφηνάκια για MIG, Attica Group, ΟΤΕ, Κυριακούλη

Mytilineos: Πού έβαλε τον πήχη η αγορά - ΠΑΣΟΚ: Πού είναι το πρόγραμμα, οέο; - Σφηνάκια για MIG, Attica Group, ΟΤΕ, Κυριακούλη

MYTILINEOS: Ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά μεγέθη πρώτου τριμήνου και οι αναλυτές έχουν σπεύσει να βάλουν πολύ ψηλά τον πήχη για την εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίου

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα έσοδα, η μέση εκτίμηση (consensus) μιλά για 1,21 δισ. ευρώ, με τους πλέον αισιόδοξους να βλέπουν ακόμα και 1,3 δισ. ευρώ. 

Στη ζώνη των 190 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα EBITDA, με τη «χαμηλή» εκτίμηση στα 184 εκατ. και την υψηλή στα 196 εκατ. 

Τέλος, τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 110 εκατ. ευρώ. 

 

ATTICA GROUP: Μία ανάσα από την αναμενόμενη τιμή της δημόσιας πρότασης που θα κάνει η STRIX (υπολογίζεται στα 2,59 ευρώ), μόλις αποκτήσει τις μετοχές της ακτοπλοϊκής εταιρείας, έκλεισε χθες ο τίτλος που κινείται τελευταία σε χαμηλό εύρος διακύμανσης, αλλά πάντα πολύ κοντά στα υψηλά 5ετίας.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς τα έγγραφα για να υπογραφεί η συμφωνία μεταβίβασης της πλειοψηφίας της εταιρείας από τη MIG στη STRIX, καθώς το προβλεπόμενο διάστημα δημοσιοποίησης στο ΓΕΜΗ ολοκληρώθηκε, όπως αναμενόταν, χωρίς αντιρρήσεις.

 

ΜIG: Η συμπεριφορά της μετοχής θυμίζει τώρα… καρυδότσουφλο. Διόλου παράξενο αφού η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει σχεδόν το 88%, ακριβώς επειδή μεγάλο ποσοστό των υπολοίπων, ας πούμε ένα 10%, τις έχει τόσο ξεχασμένες τις μετοχές, που δεν τις έδωσε στη δημόσια προσφορά με την τρελή αποτίμηση των 200 εκατ. ευρώ.

Τι μένει; Ένα μικρό ποσοστό ίσως της τάξεως του 2%, που προσπαθεί, κατά τα φαινόμενα, να βγάλει μεροκάματο. Τις προηγούμενες μέρες απανωτές βουτιές και ξαφνικά χθες... 30% άνοδος!

 

ΠΑΣΟΚ: Η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει ολοταχώς αλλά αναλυτικό πρόγραμμα με… αριθμούς, ωσάν αυτά που παρουσίασαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα δεν έχουμε δει.

Το παλαιό κείμενο του Δεκεμβρίου 2022 (που έτσι κι αλλιώς έπασχε βαριά από έλλειψη αριθμών) έχει ξεπεραστεί από τις προεκλογικές εξελίξεις και τις υποσχέσεις (φρούδες ή όχι, θα το δείξει η… ιστορία) των μεγάλων αντιπάλων.

Δεδομένου του ιδεολογικού αλλά και τεχνοκρατικού παρελθόντος της συγκεκριμένης παράταξης, η έλλειψη επικαιροποιημένου αναλυτικού προγράμματος έχει παραξενέψει πολλά στελέχη της αγοράς, ιδίως όταν υπάρχει πλέον προοπτική συγκυβέρνησης.  

Ένα πρόγραμμα με αριθμούς, έστω και χωρίς φαντεζί σκηνικά, βρε αδερφέ… 

 

ΡΟΔΟΣ: Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στη Ρόδο, μετά τα θλιβερά επεισόδια της περασμένης εβδομάδας με τους βανδαλισμούς σε οχήματα του τοπικού συνεργάτη της Uber, CoolRhodes

Παράλληλα, φουντώνουν και οι νομικές αντιπαραθέσεις, καθώς η εταιρεία γνωστοποίησε χθες ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά εκπροσώπων ιδιοκτητών ταξί για τοποθετήσεις τους, τις οποίες καταγγέλλει ως «ψευδείς δηλώσεις». 

Η εταιρεία αποκρούει τις κατηγορίες των οδηγών ταξί, επισημαίνοντας ότι έχει αδειοδοτηθεί και τηρεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο ενώ «καταδικάζει τη βία και τις παράνομες πράξεις σε βάρος των ανθρώπων και της περιουσίας της, οι οποίες καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Παρέμβαση στο θέμα χθες είχαμε και από τον ΣΑΤΑ, που κάλεσε τις διοικήσεις των σωματείων ταξί στις περιοχές που δραστηριοποιήθηκε η Uber σε κοινή σύσκεψη.

 

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Αρνητική έκπληξη προκάλεσαν στους επενδυτές τα αποτελέσματα 2022 της Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες, καθώς ενώ περίμεναν ένα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με το 2021 (επιπτώσεις από πανδημία), τελικά είδαν τις ζημίες να διευρύνονται από τα 2,13 στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Αυτό δεν έμεινε άλλωστε απαρατήρητο και στο ταμπλό του ΧΑ, όπου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή υποχώρησε κατά 23,2% και μάλιστα με υψηλό όγκο συναλλαγών (115.887 τεμάχια), τον υψηλότερο εδώ και 46 μήνες!

Διαβάζοντας πάντως τις λογιστικές καταστάσεις της εισηγμένης, προκύπτει ότι ο ναυτιλιακός όμιλος αύξησε το 2022 τον κύκλο εργασιών του από τα 20,7 στα 28,7 εκατ. ευρώ και σημείωσε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 3,7 εκατ. ευρώ, με τις οποίες περιόρισε τον καθαρό του δανεισμό στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Όσο για τη ζημία των 2,9 εκατ. ευρώ, αυτή οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο έκτακτο κονδύλι «προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων από ναύλα ιδιοχρησιμοποιούμενων σκαφών αναψυχής), ύψους 1,916 εκατ. ευρώ.

Ας ελπίσουμε φέτος, που αναμένεται μια καλύτερη τουριστική χρονιά διεθνώς, η εισηγμένη να τα πάει καλύτερα.

 

ΟΤΕ: Φουντώνουν τα σενάρια για την τύχη της Telekom Romania Mobile Communications, που απέμεινε στον οργανισμό, μετά την πώληση της εταιρείας σταθερής στη χώρα. Το ενδιαφέρον για την εταιρεία κινητής της Ρουμανίας είναι αυξημένο, ωστόσο ο ΟΤΕ ακόμα δεν έχει αποφασίσει πώς θα κινηθεί.

Οι αποφάσεις δεν αποκλείεται, όμως, να έρθουν σύντομα, καθώς το τιμόνι της εταιρείας ανέλαβε ο κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης, που παράλληλα διατηρεί τις θέσεις του: ως πρόεδρος του Δ.Σ. της TKRM, Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ και μέλος Δ.Σ. ΟΤΕ.

Ο δεύτερος «ισχυρός» άνδρας του ΟΤΕ, μετά τον Μ. Τσαμάζ, θα πάρει στα χέρια του τη διοίκηση της ρουμανικής θυγατρικής, με στόχο να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το συμφέρον για ΟΤΕ και DT και τις επόμενες κινήσεις.

Τα συνολικά έσοδα της Telekom Romania Mobile διαμορφώθηκαν σε 73 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο, μειωμένα κατά 11,8%, κυρίως ως αποτέλεσμα της μείωσης στα τέλη τερματισμού (MTR) και του αντικτύπου από τις δραστηριότητες MVNO (εικονικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου), οι οποίες καταργήθηκαν στο 2ο μισό του 2022.

Από την άλλη πλευρά, η συνολική πελατειακή βάση σημείωσε σημαντική αύξηση στο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v