Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2023

Χρηματιστήριο: Το… πάρτι και η ΔΕΗ - Τσίπρας: Το τελευταίο χαρτί - Τα μεγάλα bonus στον ΟΤΕ

Χρηματιστήριο: Το… πάρτι και η ΔΕΗ - Τσίπρας: Το τελευταίο χαρτί - Τα μεγάλα bonus στον ΟΤΕ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Μεγάλος ωφελημένος από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα η αγορά, που δεν έχει κρύψει την προτίμησή της στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Η τελευταία, ειδικά στο θέμα των επενδύσεων -το έχουμε επισημάνει και παλαιότερα-, έχει αποδειχθεί παρασάγγας πιο φιλική από κάθε προηγούμενη.

Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δεύτερη κάλπη στις 25 Ιουνίου και κατάκτηση άνετα αυτοδύναμης κυβέρνησης, κι αυτό σίγουρα δεν το έχει προεξοφλήσει πλήρως η αγορά.

Κατά συνέπεια, αν δεν υπάρξουν δυσμενείς μεταβολές στο γενικότερο περιβάλλον, υπάρχει σημαντικό upside.

Αρχής γενομένης από σήμερα, ίσως έχουμε κανονικότατο «πάρτι»!

 

ΔEΗ: Τα ποσοστά της κάλπης αίρουν τις όποιες αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει συνέχεια στο management υπό τον Γιώργο Στάσση (φωτ.) και στην πλήρη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της.

Εδώ και καιρό παλεύει να ξαναπεράσει την τιμή της αύξησης, δηλαδή τα 9 ευρώ, πιθανόν να το καταφέρει σύντομα

 

ΟΤE: Υψηλές και φέτος οι προτεινόμενες επιβραβεύσεις των ανώτατων στελεχών του ΟΤΕ με βάση την υπεραπόδοση έναντι των στόχων που επιτεύχθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ προτείνεται να λάβει bonuses που αντιστοιχούν αθροιστικά (ετήσια αμοιβή επίτευξης στόχων χρήσης 2022 και επιβράβευση για υπεραπόδοση στους στόχους τετραετίας 2019-22), σε 25,72 μικτούς μηνιαίους μισθούς.

Ο CFO Χαράλαμπος Μαζαράκης θα λάβει, εφόσον εγκρίνουν οι μέτοχοι, 9,67 μικτούς μηνιαίους μισθούς, ως ειδικό πριμ απόδοσης και άλλους 11,77 μισθούς, ως μεταβλητό χρηματικό ποσό, για την υπεραπόδοση στους στόχους του προγράμματος 2019-22.

Η τακτική γενική συνέλευση καλείται επίσης να εγκρίνει την ακύρωση 7.417.049 ιδίων μετοχών.

 

ΣΕΡΡΕΣ: Οι γνωρίζοντες τα της περιοχής το είχαν προβλέψει εξαρχής. Ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής βγήκε πρώτος (ξανά) στο νομό.

Η σημασία του επωνύμου αποδείχτηκε πολύ βαρύτερη της πολιτικής ευθύνης για τα Τέμπη.

Το ερώτημα (που θα απαντηθεί τον Ιούλιο) είναι αν θα ξαναπάρει υπεύθυνη θέση στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: Περίπου ένα μήνα για να ρεφάρει, έστω κατά ένα μέρος, τη χθεσινή πανωλεθρία έχει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα πρέπει να παίξει το τελευταίο του χαρτί, με τους δυσμενείς όρους εσωστρέφειας που δημιουργεί πολιτικά και επικοινωνιακά το μέγεθος της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και το πολύ χαμηλό ποσοστό της παράταξης.

Εάν πάντως στις επόμενες εκλογές υπάρξει επανάληψη τέτοιας συντριπτικής ήττας, είναι περίπου βέβαιο ότι θα προκύψει θέμα διαδοχής, παρότι όλοι γνωρίζουν ότι… έτοιμος διάδοχος μάλλον δεν υπάρχει.

Εάν προκύψει τέτοιο θέμα και εφόσον τελεσφορήσει, ακούμε ότι είναι πολύ πιθανό η κύρια φυσιογνωμία διαδοχής που θα προκύψει, να είναι γένους… θηλυκού!  

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v