Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 18 2023

Κασιδιάρης: Τι να (μην) ψηφίσουν τα… ορφανά - ΑΣΟΕΕ: Υποψήφιοι βουλευτές διαφόρων χρωμάτων - Σφηνάκια για Public, MIG

Κασιδιάρης: Τι να (μην) ψηφίσουν τα… ορφανά - ΑΣΟΕΕ: Υποψήφιοι βουλευτές διαφόρων χρωμάτων - Σφηνάκια για Public, MIG

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Με χθεσινή ανάρτησή του, ο φυλακισμένος πρώην  βουλευτής της Χρυσής Αυγής απέφυγε να πει στα… ορφανά του αποκλεισμένου κόμματός του τι να ψηφίσουν, τους είπε όμως τι να ΜΗΝ ψηφίσουν.

Πρωτίστως Νέα Δημοκρατία, ενώ η «σύστασή» του είναι να φανούν «ιδιαίτερα καχύποπτοι  με όσους πέρασε εκπρόθεσμα ο ελεγχόμενος Άρειος Πάγος (ΕάνΠλεύση) και με όσους προβάλλει η λίστα Πέτσα (ΤζήμεροΝίκη)». Πρόσθεσε δε ότι «στις 21 Μαΐου ούτε ένας Έλληνας ΔΕΝ πρέπει να απέχει από την εκλογική διαδικασία. Η συμμορία που απέκλεισε το κόμμα μας από τις εκλογές έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο: Να μας απογοητεύσει και να μας σύρει στο λευκό, το άκυρο και την αποχή».

Το καταγράφουμε, διότι το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, πριν αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο, κατέγραφε σημαντικά ποσοστά (που οι δημοσκόποι θεωρούσαν ότι ήταν ικανά για να μπει στη Βουλή), άρα το κατά πόσο θα προσέλθουν και το τι θα ψηφίσουν όσοι δήλωναν ότι το υποστηρίζουν, ίσως έχει σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση των συσχετισμών της κάλπης.

 

ΑΣΟΕΕ: Επειδή κάποιοι στη στήλη έχουμε ως «alma mater» την πασίγνωστη ελληνική οικονομική σχολή που ονομάζεται πλέον Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είπαμε να παινέψουμε λίγο το ακαδημαϊκό σπίτι μας, γνωρίζοντας ότι απόφοιτοί της είναι και πολλοί αναγνώστες.

Από τους κόλπους της ΑΣΟΕΕ προέρχονται υποψήφιοι βουλευτές σε διάφορες περιοχές και για διάφορα πολιτικά γούστα. Ενδεικτικά, διότι σχεδόν σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι, έχουμε τη Ζαχαρούλα Αγρογιάννη - Μουκριώτου που είναι υποψήφια βουλευτής Α' ΑΘΗΝΩΝ του ΠΑΣΟΚ, τον Τρύφωνα Αλεξιάδη που είναι υποψήφιος βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάνο Επιτροπάκη υποψήφιο βουλευτή Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, τον (πασίγνωστο βεβαίως) Κυριάκο Πιερρακάκη υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιο βουλευτή Α’ ΑΘΗΝΩΝ της Νέας Δημοκρατίας, τον Παναγιώτη (Πάνο) Σκουρολιάκο, υποψήφιο βουλευτή Ανατολικής Αττικής  του ΣΥΡΙΖΑ και τον Βασίλη-Πέτρο Σπανάκη υποψήφιο βουλευτή Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας.

Φοιτητής της ΑΣΟΕΕ υπήρξε και ο πρόεδρος της «Εθνικής Δημιουργίας» Θάνος Τζήμερος.

 

ΜIG: Στο +29,93% (!) και με αξία συναλλαγών σχεδόν 220.000 ευρώ έκλεισε χθες. Χωρίς εμφανή λόγο και αιτία. Κυριολεκτικά «φτερό στον άνεμο» κάποιων.

Η εταιρεία ως έχει σήμερα, δύσκολα θα δικαιολογούσε αποτίμηση στην περιοχή των… 100 εκατ. ευρώ, ήτοι πάνω από 33% κάτω από εκεί που βρέθηκε χθες!  

 

ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ: Στην πώληση της Ενιπέας ΑΕ σε θυγατρική του ομίλου LightSource BP προχώρησε η Archirodon, χωρίς να διαρρεύσουν οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας.

Η Ενιπέας ΑΕ κατέχει άδεια σύνδεσης για φωτοβολταϊκά μέγιστης ισχύος παραγωγής 630 MW στον Δήμο Φαρσάλων ενώ η Light Source BP ολοκλήρωσε την πρώτη συστάδα φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα (225 MW στην Κοζάνη).

 

PUBLIC: Νέα αύξηση κεφαλαίου ύψους 40 εκατ. ευρώ για την εταιρεία αποφάσισε στις 7 Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντός του 2022 κεφαλαιακή «ένεση», ύψους 60,6 εκατ. ευρώ, από την Olympia Group, ενώ άλλα 50 εκατ. ευρώ έβαλε στο τέλος του 2021. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v