Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 21 2023

Νέες μεταγραφές… κέντρου στη Νέα Δημοκρατία - Tips από τη ΓΣ της Eurobank - Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, ΤΙΤΑΝ, Κορδέλλου

Νέες μεταγραφές… κέντρου στη Νέα Δημοκρατία - Tips από τη ΓΣ της Eurobank - Σφηνάκια για ΑΔΜΗΕ, ΤΙΤΑΝ, Κορδέλλου

EUROBANK: Παρά την απόσυρση μέτρων στήριξης, την άνοδο επιτοκίων και τις πληθωριστικές πιέσεις που μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, η Eurobank δεν έχει δει ως σήμερα σημαντική αύξηση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.

«Οι επιπτώσεις στο χαρτοφυλάκιο είναι περιορισμένες και επιτρέπουν την εκτίμηση ότι θα παραμείνουν απολύτως διαχειρίσιμες» ανέφερε, χθες, στην τακτική γενική συνέλευση μετόχων, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φωκίων Καραβίας (φωτό).

 

EUROBANK II: Στόχος της Eurobank παραμένει η διαρκής ενίσχυση της παρουσίας της στις αγορές Κύπρου και Βουλγαρίας.

Στην Κύπρο, αξιοποιώντας την ευκαιρία που προέκυψε, η Eurobank απέκτησε το 29% της Ελληνικής, τράπεζας με δραστηριότητες απολύτως συμπληρωματικές εκείνων της Eurobank Cyprus, ενώ στη Βουλγαρία αγόρασε τις τοπικές δραστηριότητες της BNP.

 

ΤΙΤΑΝ: Παρά το χθεσινό υψηλό δωδεκαμήνου και το +50% που έχει σημειώσει η μετοχή από την αρχή της φετινής χρονιάς μέχρι σήμερα, ο τίτλος εξακολουθεί να βρίσκεται στα προ πενταετίας επίπεδα.

Ο Όμιλος έχει μπει εδώ και χρόνια πολύ δυναμικά στο μέτωπο της πράσινης μετάβασης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε σαφώς καλύτερο επίπεδο από τον ανταγωνισμό. 

Μόλις χθες ανακοίνωσε τη Venture Capital πρωτοβουλία του, μέσα από την οποία έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο να επενδύσει 40 εκατ. δολάρια στο μέτωπο των πράσινων τεχνολογιών.

 

ΑΦΟΙ ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Στο +7,69% έκλεισε χθες στο ταμπλό του ΧΑ η Αφοί Κορδέλλου, στο +5,58% η ανταγωνιστική ΣΙΔΜΑ και στο +9,96% η Μπήτρος Συμμετοχών που κατέχει το 25% της ΣΙΔΜΑ.

Από τις τρεις μετοχές ξεχώρισε η ΚΟΡΔΕ, λόγω και της μεγαλύτερης αξίας των συναλλαγών (190,7 χιλ. ευρώ).

Στα 14,86 εκατ. η αποτίμηση της εταιρείας (στα 23 εκατ. τα ίδια κεφάλαια, στα 23,4 εκατ. ο καθαρός δανεισμός), που πιθανότατα θα εμφανίσει -όπως όλος ο κλάδος- πτωτικά αποτελέσματα στο πρώτο εξάμηνο και καλύτερα στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Ο κλάδος θα ευνοηθεί από την προβλεπόμενη αύξηση των επενδύσεων στη χώρα.

 

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στο +14,5% βρέθηκε χθες η μετοχή του Χαϊδεμένου, που χρόνια τώρα ήταν στο ταμπλό ξεχασμένη από… θεούς και από ανθρώπους.

Με ζημιογόνα κατά κύριο λόγο αποτελέσματα εδώ και πολλά χρόνια, επλήγη έντονα από τη γενικότερη συγκυρία, ωστόσο συγκαταλέγεται στις λίγες εταιρείες του κλάδου που κατάφεραν να επιβιώσουν.

Στα «συν» ο σύγχρονος εξοπλισμός της, το γεγονός ότι διαπραγματεύεται μόλις στο 35% της λογιστικής της αξίας, καθώς και η ακίνητη περιουσία που διαθέτει.

 

ΑΔΜΗΕ: Αιφνίδιο άλμα 6,6% για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ στη χθεσινή συνεδρίαση, κλείνοντας σε υψηλά 17 μηνών, στα 2,42 ευρώ. 

Μάλιστα, η κίνηση έλαβε χώρα με τον υψηλότερο όγκο του τελευταίου εξαμήνου (διακινήθηκαν πάνω από 1,6 εκατ. «κομμάτια» ή το 0,7% του μετοχικού κεφαλαίου, με τις συναλλαγές σε αξία να υπερβαίνουν τα 3,8 εκατ. ευρώ). 

Για την ξαφνική κίνηση οι εκτιμήσεις της αγοράς διίστανται. Αλλοι μιλούν για το επικείμενο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τα έσοδα του ΑΔΜΗΕ από τη Ρυθμιστική Αρχή και άλλοι κάνουν λόγο για άνοδο στη λογική των συγκριτικών αποτιμήσεων (ανεβαίνει όποια μετοχή έχει μείνει πίσω). 

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί και οι άνθρωποι! Όχι ότι δεν έχουμε ξαναδεί το έργο, αλλά το επισημαίνουμε γιατί έχει τη σημασία του. Αυτή τη φορά, ο λόγος για τη Ζέφη Δημαδάμα, για τα… μάτια της οποίας «σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος -μέχρι χθες- η κ. Δημαδάμα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ως η νέα Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου προφανώς αφορά τα ανοίγματα που πραγματοποιεί στον χώρο του κέντρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία συνεχίζονται, ως φαίνεται, και μετά τις εκλογές.

Η κυρία Δημαδάμα δεν ήταν υποψήφια στις πρόσφατες εκλογές, ωστόσο σε ανακοίνωσή της είχε δηλώσει «στρατιώτης της παράταξης» (του ΠΑΣΟΚ, ντε), διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα» και συντασσόμενη με τον «αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη».

Κατόπιν των νέων δεδομένων, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος ανακοίνωσε τη διαγραφή της από το κόμμα, κάτι πάντως που δεν πρέπει να στεναχώρησε ιδιαίτερα την ίδια.

Μία άλλη μεταγραφή της ΝΔ από το κέντρο και συγκεκριμένα από το Ποτάμι, είναι αυτή του Νίκου Μηλαπίδη, πρώην διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος ορίστηκε γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πάντα ελκυστικός τελικά αυτός ο… μεσαίος χώρος!

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v