Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2023

Ντιλς που δεν έπιασαν τα ραντάρ!-F-35: Οποιος καεί στο χυλό…- Σφηνάκια για Alpha Bank, ΞΥΛΚ, ΜΕΝΤΙ

Ντιλς που δεν έπιασαν τα ραντάρ!-F-35: Οποιος καεί στο χυλό…- Σφηνάκια για Alpha Bank, ΞΥΛΚ, ΜΕΝΤΙ

ALPHA BANK: Κλείνει σήμερα ο κύκλος της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου από τις συστημικές τράπεζες.

«Last but not least» που λένε και οι αγγλοσάξονες η Alpha Bank (φωτ. ο Βασίλης Ψάλτης), με την Optima να εκτιμά ότι θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη β’ τριμήνου στη ζώνη των 150 εκατ. ευρώ (28% υψηλότερα σε ετήσια βάση).

Η πρόβλεψη κάνει λόγο για καθαρά έσοδα από τόκους 434 εκατ. ευρώ (+3% σε τριμηνιαία βάση και +44% σε ετήσια βάση), επηρεασμένα από την αρνητική πιστωτική επέκταση στο τρίμηνο και τα υψηλότερα κόστη προθεσμιακών καταθέσεων.

Από την πλευρά της, η Eurobank Equities προβλέπει κερδοφορία 169 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, πάνω από τη μέση εκτίμηση της αγοράς.

 

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Από τις ελάχιστες μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης που δεν πήραν… χαμπάρι την ευρύτερη διόρθωση της αγοράς χθες.

Για μια ακόμα ημέρα με υψηλές -για τα δεδομένα του τίτλου- συναλλαγές (πάνω από 200 χιλιάδες τεμάχια ή 86 χιλιάδες ευρώ) πέτυχε διψήφια κέρδη (11,68%), παρότι ξεκίνησε τη συνεδρίαση με οριακές απώλειες.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο +40% σε τρεις μόλις συνεδριάσεις…

 

MEDICON: Ισοπαλία αγοραστών και πωλητών, καθώς ο τίτλος στη χθεσινή συνεδρίαση έκλεισε αμετάβλητος. Το αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο όγκος συναλλαγών που άγγιξε τις 100.000 μετοχές, κάτι που είχε χρόνια να παρατηρηθεί.

Σχεδόν στο 14% η απόδοση το τελευταίο επταήμερο.

 

F-35: «Οποιος καεί στο χυλό φυσά και το γιαούρτι», λέει η γνωστή παροιμία που μάλλον ταιριάζει γάντι στην περίπτωση των ΗΠΑ και του μαχητικού F-35. Το πρόγραμμα έχει υποφέρει από ουκ ολίγες φορές από υπερβάσεις κόστους και καθυστερήσεις.

Τώρα διαβάζουμε στον διεθνή τύπο ότι το Πεντάγωνο αποφάσισε να «παγώσει» πληρωμές 7 εκατ. δολαρίων για κάθε ένα από τα 4 μαχητικά που αναβαθμίστηκαν από την Lockheed Martin. Τα αεροσκάφη θα «αποθηκευτούν» μέχρι οι δοκιμές να δείξουν ότι το νέο software το οποίο εγκαταστάθηκε προσφέρει όσα υπόσχεται.

Βάση σχεδιασμού το νέο λογισμικό θα επιστρέψει, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά περισσότερων όπλων υψηλής ακρίβειας και την καλύτερη πληροφόρηση αναφορικά με τις κινήσεις εχθρικών αεροσκαφών. Η αναβάθμιση που ονομάζεται «TR-3» αυξάνει 37 φορές την υπολογιστική ισχύ και 20 φορές την μνήμη.

Θυμίζουμε ότι στη σειρά για απόκτηση του μαχητικού πέμπτης γενιάς έχει μπει και η Ελλάδα

 

DEALS: Υπάρχουν συμφωνίες που κάνουν θόρυβο, λόγω του τιμήματος, και άλλες που περνάνε κάτω από το ραντάρ.

Οι τελευταίες, όμως, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη δομή της αγοράς και τις ισορροπίες του συστήματος. Τέσσερις από αυτές, που με έναν τρόπο συνδέονται, κυοφορούνται το διάστημα αυτό. Η πρώτη αφορά την Ποτοποιία Θράκης που αποφάσισε να δώσει τη διανομή του τσίπουρου και του ούζου της σε έναν ισχυρό παίκτη.

Ο τελευταίος που σχετικά πρόσφατα πήρε το βάπτισμα του πυρός στην αγορά της μπύρας, ετοιμάζει να φτιάξει και το δικό του τσίπουρο με θεσσαλική συνταγή.

Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Όπως μαθαίνει η στήλη ο πολυσχιδής επιχειρηματίας «φλερτάρει» με τρία οινοποιία και ετοιμάζεται για νέα κίνηση στην μπύρα.

Τα νεότερα από Σεπτέμβριο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v