Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 14 2023

Καλό… Σεπτέμβρη για τις εκκρεμότητες του Ηρακλή-Εξτρα ρευστότητα για Ελλάκτωρ

Καλό… Σεπτέμβρη για τις εκκρεμότητες του Ηρακλή-Εξτρα ρευστότητα για Ελλάκτωρ

ΥΠΟΙΚ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της αγοράς ότι θα υπογραφόταν προ της ραστώνης του Δεκαπενταύγουστου, η έγκριση υπαγωγής των τριών εκκρεμών εδώ και μήνες τιτλοποιήσεων (Frontier II, Sunrise III και Solar) στον Ηρακλή ΙΙ.

Την προηγούμενη εβδομάδα δεν συνεδρίασε η σχετική Επιτροπή του ΥΠΟΙΚ και λογικά η έγκριση μεταφέρεται για αρχές Σεπτεμβρίου.

 

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Τη διεύρυνση του αριθμού μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής (5μελής πλέον) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης. Πέραν του διευθύνοντος συμβούλου, Εμμανουήλ Μαραγκουδάκη, στην Επιτροπή θα μετέχουν τέσσερα ανώτατα διευθυντικά στελέχη (Γ. Αγραφιώτης, Μιχ. Βερροιόπουλος, Εμ. Φαφαλιός και Ηλ. Παϊζάνης).

Οι… Εκτελεστικάριοι θα συνέρχονται μια φορά την εβδομάδα, εφόσον απαιτείται, ενώ πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται αυτοδίκαια ο εκάστοτε CEO.

Αποχώρησε από την εταιρεία ο μέχρι πρόσφατα εμπορικός διευθυντής, Λ. Δημητρίου.

 

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: Ρευστότητα της τάξης των 207 εκατ. ευρώ μετέφερε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στα ταμεία της από τη θυγατρική της κατά τη διάρκεια του 2022, η οποία, προφανώς, χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμή του ευρωομολόγου ή για άλλους σκοπούς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις εξέδωσε ομολογιακό δάνειο 175 εκατ. ευρώ, που κάλυψαν Eurobank και Alpha Bank. Το δάνειο συνάφθηκε, με σκοπό την αποπληρωμή δανεισμού, που είχε λάβει από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, καθώς και την κάλυψη από τη θυγατρική ομολογιακού δανείου, το οποίο θα εξέδιδε η μητρική.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, αμφότερες οι προαναφερθείσες κινήσεις υλοποιήθηκαν. Η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις εξόφλησε, με χρήση δανεισμού και ταμειακών διαθεσίμων, δάνειο 120 εκατ. ευρώ, που είχε λάβει από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και κάλυψε ομολογιακή έκδοση της μητρικής. Έτσι, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ χρωστούσε στην «κόρη» στα τέλη Δεκεμβρίου 97,5 εκατ. ευρώ.

Κατά τα λοιπά η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις σχημάτισε ζημιά απομείωσης 43,8 εκατ. ευρώ για αξία συμμετοχή σε θυγατρικές. Το συντριπτικό μέρος της αφορά σε ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ. Παράλληλα, η εταιρεία παραχωρήσεων διαθέτει σωρευμένη πρόβλεψη 34,3 εκατ. ευρώ για τους κεφαλαιοποιημένους τόκους της ΜΟΡΕΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v