Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2023

Ο «κουμπαράς» 60 εκατ. του Β. Ψάλτη για το μέρισμα-Τα εισοδήματα στις ΗΠΑ και το μυστήριο -Tips για ΣΑΡ, ΒΙΟΚΑ

Ο «κουμπαράς» 60 εκατ. του Β. Ψάλτη για το μέρισμα-Τα εισοδήματα στις ΗΠΑ και το μυστήριο -Tips για ΣΑΡ, ΒΙΟΚΑ

ALPHA: Η διοίκηση της τράπεζας, όπως και αυτές των άλλων τριών συστημικών, έχει επαναλάβει αρκετές φορές, κατά τους τελευταίους μήνες, την πρόθεσή της να εισηγηθεί τη διανομή μερίσματος από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης. Υπενθυμίζεται η σχετική αναφορά του CEO Βασίλη Ψάλτη (φωτ.) στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα τριμήνου. «Προτεραιότητά μας είναι η διανομή μερίσματος 20% από τα κέρδη του 2023», δήλωνε τότε

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα προέβη σε αναθεώρηση της πολιτικής διανομής μερισμάτων, η οποία εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Βάσει της εγκριθείσας μερισματικής πολιτικής η Alpha έχει συσσωρεύσει το πρώτο εξάμηνο πρόβλεψη μερίσματος ύψους 60 εκατ. ευρώ (20% κερδών εξαμήνου).

Αυτός είναι κουμπαράς!

 

ALPHA ΙΙ: Προεργασία για πώληση χαρτοφυλακίου με δάνεια λιανικής χωρίς εξασφαλίσεις (κυρίως καταναλωτικά) κάνει η Alpha Bank, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της σχεδίου για την περαιτέρω μείωση των καθυστερημένων ανοιγμάτων.

Πήρε στο πρώτο εξάμηνο πρόσθετη ζημιά απομείωσης για τα δάνεια του εν λόγω χαρτοφυλακίου, ύψους 11,1 εκατ. ευρώ.

 

ALPHA III: Ιδρύθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού ομίλου Alpha Services & Holdings, με ταυτόχρονη διακοπή από τον περασμένο Μάιο των αποταμιευτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων που ήταν σε ισχύ. 

Το σχήμα παροχών προβλέπει εργοδοτική εισφορά 2%, ανεξαρτήτως της συμμετοχής του εργαζόμενου. Εάν η εισφορά εργαζόμενου είναι ίση ή μεγαλύτερη του 3% (πλαφόν το 25%) η εργοδοτική εισφορά αυξάνει ανάλογα.

 

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: «Ξύπνησε» εχθές η μετοχή που αναρριχήθηκε σε υψηλά 18 μηνών με σημαντική άνοδο 5,55% και υψηλό τζίρο.

Ο τίτλος μπορεί να συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, όμως δεν έχει ακολουθήσει το ράλι των blue chips, καθώς εμφανίζει άνοδο μόλις 1,7% τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, συνεχίζεται η συστηματική στήριξη του «χαρτιού» τόσο από την εταιρία με αγορές ιδίων μετοχών, όσο και από τον CEO Κυριάκο Σαράντη.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη ακύρωσε πρόσφατα πάνω από 3 εκατ. ίδιες μετοχές ή το 4,3% του μετοχικού κεφαλαίου, σε μια έμμεση ανταμοιβή των μετόχων.

Το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 18,65%, ενώ τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 52,70% και το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 11,32% από 8,80% το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους, χωρίς νέες ανατιμήσεις.

 

DOTSOFT: Πρεμιέρα σήμερα για την εταιρία πληροφορικής που μπαίνει στο ταμπλό της Εναλλακτικής Αγοράς με τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης στα 3,85 ευρώ ανά μετοχή (εισάγει 3.120.000 μετοχές).

H εταιρία λογισμικού και εφαρμογών από τη Θεσσαλονίκη έχει εξελιχθεί σε βασικό πυλώνα των έργων «Smart City», έχοντας υπογράψει πάνω από 20 σχετικές συμβάσεις.

Τελευταία εταιρία που εισήλθε στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ ήταν η εμπορική Med ΑΒΕΕ, στις 10 Ιουλίου. Εκτοτε καταγράφει άνοδο 17,65%.

 

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Σε νέα υψηλά 193 μηνών στα 3,25 ευρώ σκαρφάλωσε η μετοχή με άνοδο 3,17%. Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση το «χαρτί» είδε και τα 3,47 ευρώ, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά κίνηση άνω του 10%. 

Για να χάσει ωστόσο μεγάλο μέρος των κερδών στη συνέχεια…

 

ΗΠΑ: Την αισιοδοξία των αμερικανών για τα εισοδήματά τους - για να μην προσφύγουμε σε λιγότερο κολακευτικούς χαρακτηρισμούς - καταδεικνύει μεγάλη έρευνα της Charles Schwab για τους στόχους συνταξιοδότησης. 

Στην έρευνα σημειώθηκε ότι το μέσο ποσό που θεωρούν οι αμερικανοί πολίτες ότι πρέπει να έχουν αποταμιεύσει για να συνταξιοδοτηθούν ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο 1,8 εκατ. δολάρια, με το 86% να αναφέρει ότι είναι πολύ κοντά ή ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό να πετύχει το στόχο. 

Ωστόσο, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις, το μέσο υπόλοιπο στους λογαριασμούς συνταξιοδότησης (401k) ενός τυπικού αμερικανικού νοικοκυριού ανέρχεται σε μόλις 27.000 δολάρια ενώ σύμφωνα με τον φορολογικό κολοσσό Vanguard, τα ρευστά συνολικά περιουσιακά στοιχεία του μέσου νοικοκυριού δεν υπερβαίνουν τα 26.000 δολάρια, με το ποσό να ανεβαίνει στα 47.000 δολάρια στις ηλικίες 55-64. 

Δυο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν. Είτε οι αμερικανοί πάσχουν από αθεράπευτη αισιοδοξία, είτε κρύβουν καλά τα κεφάλαιά τους από το βλέμμα της εφορίας…  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v