Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2023

Κλειδώνει την πρωτιά η Mytilineos - Medicon: Οι συναλλαγές και τα… μυστήρια - Goldman Sachs: Από το αυτί και στο γραφείο!

Κλειδώνει την πρωτιά η Mytilineos - Medicon: Οι συναλλαγές και τα… μυστήρια - Goldman Sachs: Από το αυτί και στο γραφείο!

MYTILINEOS: Πρώτα με οργανική ανάπτυξη και τον τελευταίο χρόνο με εξαγορές η Mytilineos Energy & Metals αποκτά κρίσιμη πελατειακή βάση, που θα της επιτρέψει να «κλειδώσει» την πρώτη θέση ανάμεσα στους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου και τη δεύτερη στη εγχώρια λιανική αγορά προμήθειας.

Αυτός ο πρώτος κύκλος εξαγορών (Watt & Volt, Unison, Volterra, EfaEnergy) διασφαλίζει στην εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίoυ (φωτ.) τη δυνατότητα να καλύψει τον στρατηγικό στόχο της, να έχει μερίδιο 20-25% ως το 2024.

Η στήλη πληροφορείται ότι δεν αποκλείονται και άλλες εξαγορές, εφόσον βέβαια προκύψουν δελεαστικές ευκαιρίες. Και στο μεταξύ, «χτίζει» την παρουσία της στην αγορά με βεντάλια ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, απευθυνόμενη στις ανάγκες του καταναλωτή του ενεργειακού μέλλοντος: έξυπνη ενέργεια, πράσινη ενέργεια, εξοικονόμηση, διαχείριση ενέργειας, ηλεκτροκίνηση.

Εξού και η δημιουργία της Avokado, που έχει αναλάβει να δημιουργήσει το απαραίτητο λογισμικό και τις λύσεις για το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος.

Με την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών για τις εξαγορές, η Watt & Volt πρώτα και στη συνέχεια η Volterra θα απορροφηθούν από την Protergia, και δεν θα υπάρχουν πλέον τα φερώνυμα brand names στην αγορά.

 

MEDICON: Από την 1η Αυγούστου έως και χθες άλλαξαν χέρια στο ταμπλό του ΧΑ μέσα σε 16 μόλις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις 933.319 μετοχές της Medicon Hellas (κάτι παραπάνω από το 21% της εταιρείας), όταν κατά το παρελθόν ο όγκος των συναλλαγών σπάνια ξεπερνούσε τα 4.000 τεμάχια ημερησίως.

Μόνο χθες και προχθές ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 313.268 τεμάχια, ή στο 7,1% της εταιρείας!

Επισημαίνεται ότι σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της εταιρείας δήλωσαν άγνοια για τους υψηλούς τζίρους, τονίζοντας ότι ερευνούν την όλη κατάσταση.

Ποιοι λοιπόν «θυμήθηκαν» ξαφνικά την «περιφερειακή» μετοχή της Medicon Hellas και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν οι περισσότεροι Έλληνες επενδυτές επιδίδονται σε… μακροβούτια;

Η λογική λέει ότι αν υπάρχουν κάποιοι συστηματικοί αγοραστές στη μετοχή θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες μέσα από κάποια ή κάποιες χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, στον βαθμό που ένας τουλάχιστον εξ αυτών έχει ξεπεράσει το όριο του 5%.

Αν όχι, τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ότι κάποιοι αγοράζουν και πουλάνε ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό μετοχών.

Ένα είναι σίγουρο: Κάτι… τρέχει με τη Medicon.

 

INTRACOM: Μια από τις μετοχές που ξεχώρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με άνοδο 3,45% σε πτωτική συνεδρίαση και υψηλούς τζίρους, καθώς άλλαξαν χέρια πάνω από 400.000 μετοχές.

Η μετοχή εμφάνισε υψηλές πτήσεις και στη συνεδρίαση της Τρίτης, καταγράφοντας κέρδη άνω του 8% στην εβδομάδα, προσεγγίζοντας σε απόσταση «αναπνοής» το υψηλό των 2,28 ευρώ, που αποτελεί και σημαντική αντίσταση για το «χαρτί».

Κεκτημένη ταχύτητα ή… κάτι παραπάνω;

 

GOLDMAN SACHS: Από το αυτί και... στο γραφείο είναι το μότο του χρηματοοικονομικού κολοσσού. Και αυτό γιατί ξεκινά νέα προσπάθεια ώστε να αναγκάσει τα στελέχη της να επιστρέψουν στο μοντέλο της πενθήμερης παρουσίας στο γραφείο.

Τα ανώτερα στελέχη της Goldman Sachs εμφανίζονται απογοητευμένα με την απροθυμία πολλών να επιστρέψουν στο προ Covid μοντέλο εργασίας. Δεν είναι τα μόνα. Η Citi φρόντισε να ενημερώσει το προσωπικό ότι θα αντιμετωπίσει συνέπειες αν δεν συμμορφωθεί με την πολιτική του ομίλου σε ό,τι αφορά την παρουσία στο γραφείο, κραδαίνοντας μεταξύ άλλων τη μείωση μισθών.

Η νέα προσπάθεια της Goldman Sachs δείχνει πως αν και πέρασαν χρόνια από την εποχή των lockdown, οι εταιρείες πρέπει να επιστρατεύσουν ακόμα και απειλές για να πετύχουν την επιστροφή στην κανονικότητα.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v