Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2023

JP Morgan-Allianz: Στο ίδιο λάθος θεατές; *Χωρίς… αντίδωρο οι μέτοχοι της Foodlink *Σφηνάκια για Jumbo, Intrakat

JP Morgan-Allianz: Στο ίδιο λάθος θεατές; *Χωρίς… αντίδωρο οι μέτοχοι της Foodlink *Σφηνάκια για Jumbo, Intrakat

JUMBO: Από την αρχή βρέθηκε σε ρόλο οδηγού στη χθεσινή αντίδραση της εγχώριας αγοράς. Παράλληλα, η εταιρεία του Απ. Βακάκη (φωτ.) αναρριχήθηκε και στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την αξία συναλλαγών. Αναμενόμενο καθώς πέρασαν έξι πακέτα συνολικής αξίας 14,4 δισ. ευρώ.

Τα πρώτα δύο για 256 χιλιάδες κομμάτια σε τιμή 27,5 ευρώ (αξία 7,04 εκατ. ευρώ) έγιναν το μεσημέρι. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα για 261 χιλιάδες τεμάχια σε τιμές 28,14 και 28,16 ευρώ.

Κλείσιμο στα 28,12 ευρώ, με απόδοση το τελευταίο «δύσκολο» επταήμερο στο 6,7%.

 

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Από τις μετοχές που πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Βρέθηκε να υποχωρεί έως και 13,2%, στα 2,73 ευρώ, μετά από δημοσίευμα για ΑΜΚ και μάζεψε γρήγορα τις απώλειες μετά τις δηλώσεις της διοίκησης. Κλείσιμο στα 3,05 ευρώ (-3%), με τις συναλλαγές να ξεπερνούν σε αξία τα 5,1 εκατ. ευρώ.

Ακόμα και μετά από αυτή την εξέλιξη, ο τίτλος κρατά τις «δυνάμεις» του με οριακή πτώση σε διάστημα 30 ημερών και απόδοση 82,6% στο τρίμηνο.

 

FOODLINK: Μετά από κάποιες τακτικές γενικές συνελεύσεις εισηγμένων εταιρειών που έγιναν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού (για παράδειγμα Μύλοι Κεπενού στις 4 Αυγούστου, Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες στις 7 Αυγούστου), έρχεται τώρα η εισηγμένη, η οποία καλεί τους μετόχους της στις 10 Σεπτεμβρίου (στην εκπνοή της προθεσμίας), ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ.

Ούτε… αντίδωρο από τον παπά της ενορίας τους δεν θα προλάβουν να πάρουν οι μέτοχοι της εισηγμένης που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη γενική συνέλευση.

Εκτός βέβαια από το αντίδωρο, οι μέτοχοι της Foodlink θα στερηθούν και το μέρισμα, καθώς η περυσινή χρήση ήταν ζημιογόνος.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Πεπεισμένοι ότι η ύφεση στις ΗΠΑ πλησίαζε, μερικοί από τους πιο γνωστούς διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, όπως η JP Morgan και η Allianz, «φόρτωσαν» αμερικανικά κρατικά ομόλογα ελπίζοντας ότι θα πάρουν πίσω τη χασούρα που υπέστησαν το 2022.

Το στοίχημα, όμως, δεν βγήκε. Ειδικά την περασμένη εβδομάδα, όταν οι αποδόσεις των treasuries έφτασαν σε υψηλό 16ετίας, ο πόνος στα χαρτοφυλάκιά τους ήταν μεγάλος. Και συνεχίστηκε χθες Δευτέρα, οπότε η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε ακόμα υψηλότερα στο 4,32%.

Παρά το... κάζο επιμένουν στην ίδια στρατηγική και δηλώνουν, όπως διαβάζουμε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αγοραστές σε κάθε πτώση της τιμής των ομολόγων (και άρα ανόδου της απόδοσης).

Υπάρχουν και άλλοι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, μεταξύ αυτών οι Abrdn Investments, Columbia Threadneedle Investments, DoubleLine Capital και TCW Group. Ολοι υποστηρίζουν ότι η αμερικανική οικονομία μόλις αρχίζει να απορροφά τον αντίκτυπο από τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve. Επικαλούνται δε τη βαθιά ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, ένας σταθερός προάγγελος της ύφεσης και επιμένουν να ποντάρουν σε αύξηση της τιμής των τίτλων.

Το ζήτημα είναι αν αυτή τη φορά θα έχουν δίκιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v