Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2023

Tips από το rebalancing στο ΧΑ *Onlyfans: Ο Ουκρανός και τα 338 εκατ. δολάρια! *UBS: Τα κέρδη-μαμούθ και το προσπέρασμα

Tips από το rebalancing στο ΧΑ *Onlyfans: Ο Ουκρανός και τα 338 εκατ. δολάρια! *UBS: Τα κέρδη-μαμούθ και το προσπέρασμα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του rebalancing, με την πρώτη να εισέρχεται στον MSCI Greece και τη δεύτερη να υποβαθμίζεται στον small cap.

Χθες άλλαξε χέρια το 4,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς (φωτ. ο Χρ. Μεγάλου). Συνολικά από τη συνεδρίαση της 11ης Αυγούστου, οπότε έγινε γνωστή η ένταξή της στον δείκτη, οι συναλλαγές αντιστοιχούν στο 8,14% του συνόλου. Ο τίτλος υποχώρησε κατά 5,11%.

Στην περίπτωση της Τέρνα Ενεργειακής στο συγκεκριμένο διάστημα μεταβιβάστηκε πάνω από το 10% των μετοχών. Εγιναν συνολικά συναλλαγές 11,98 εκατομμυρίων μετοχών (10,14% του μ.κ.), με τη μετοχή ωστόσο να παραμένει αμετάβλητη: 16,6 ευρώ στις 11 Αυγούστου, 16,61 ευρώ στο χθεσινό κλείσιμο.

Χαμηλό στις 11 Αυγούστου τα 16,03 ευρώ.

 

INTRALOT: Θετικά υποδέχτηκε η αγορά τους σχεδιασμούς της διοίκησης για την αναδιάρθρωση των δανείων και την επέκταση των δραστηριοτήτων.

Ο τίτλος συνέχισε χθες την ανοδική πορεία κλείνοντας με κέρδη σχεδόν 10% στο 0,7 ευρώ, παρότι έχει μπροστά της μια σημαντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους έως 120 εκατ. ευρώ.

Υψηλό έτους το 0,76 που πέτυχε στις 17 Φεβρουαρίου.

 

ONLYFANS: Η στήλη δεν γνωρίζει αν είναι αληθινά τα ποσά που ακούγεται ότι εισπράττουν κάποιοι από τους celebrities που αξιοποιούν την πλατφόρμα, η οποία ως γνωστόν απευθύνεται σε ενήλικες, υπάρχει όμως κάποιος που σίγουρα χτύπησε φλέβα χρυσού.

Πρόκειται για τον Leonid Radvinsky, τον ουκρανικής καταγωγής ιδιοκτήτη που έβαλε φέτος στην τσέπη μερίσματα 338 εκατ. δολαρίων!

Πολλές από τις πλατφόρμες που άνθησαν την περίοδο των lockdown δυσκολεύονται στη μετά-Covid εποχή. Δεν φαίνεται, όμως, αυτό να ισχύει στην περίπτωση της Onlyfans, που συνεχίζει να αναπτύσσεται ως μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το 2022 οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της αυξήθηκαν στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Τα έσοδά της σημείωσαν άνοδο κατά 17% σε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανέβηκαν στα 525 εκατ. δολάρια, επιτρέποντας τη διανομή του πλούσιου μερίσματος. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, φιλοξενεί 3,1 εκατομμύρια «δημιουργούς», τους οποίους ακολουθούν 238,8 εκατομμύρια θαυμαστές.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Tim Stokely και ο πατέρας του Guy, που ξεκίνησαν την προσπάθεια το 2016 αλλά πούλησαν το 2018 στον Leonid Radvinsky (επιχειρηματία και ιδιοκτήτη πορνογραφικών ιστοσελίδων), μάλλον θα τραβούν τα μαλλιά τους...

 

UBS: Εκρηκτική ήταν η αύξηση της τιμής της μετοχής μετά τη... με το στανιό διάσωση της Credit Suisse. Η άνοδος πάνω από 30% έχει προσθέσει 27 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση.

«Κερασάκι στην τούρτα» η ανακοίνωση χθες ιστορικά υψηλών κερδών για το σύνολο του κλάδου στην Ευρώπη.

Με αγοραία αξία που ισοδυναμεί με 92 δισ., η ελβετική τράπεζα αναρριχήθηκε πλέον στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών, ξεπερνώντας κατά πολύ την BNP Paribas που κατείχε τη θέση.

Ωστόσο, η ελβετική τράπεζα έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης. Αυτός ο τίτλος ανήκει στην HSBC Holdings, με κεφαλαιοποίηση περίπου 147 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v