Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2023

Yποκλοπές: Η... πενηντάρα βαραίνει το κλίμα - Coca Cola: Η Three Cents και το νέο κοκτέιλ - Εξυγίανση στην Alpha Leasing

Yποκλοπές: Η... πενηντάρα βαραίνει το κλίμα - Coca Cola: Η Three Cents και το νέο κοκτέιλ - Εξυγίανση στην Alpha Leasing

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ: Τα χθεσινά δημοσιεύματα στα «ΝΕΑ» εδώ και εδώ, σύμφωνα με τα οποία οι κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator δεν ήταν δύο ή τρεις, φαίνεται να επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην υπόθεση, επαναφέροντάς την δυναμικά στο προσκήνιο.

Διότι μπορεί να μην ήταν… χίλιοι δεκατρείς κατά το γνωστό άσμα του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά, όπως γράφουν πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι στα «ΝΕΑ», ήταν μια… πενηντάρα ατόμων! Που σημαίνει ότι λογικά δεν υπάρχει πλέον σύμπτωση αλλά ένα κοινό κέντρο που έκανε τη δουλειά και στις δύο περιπτώσεις. Κάτι που, εφόσον ισχύει, καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα της κυβέρνησης περί παράνομων υποκλοπών μέσω Predator, από κάποιους… αγνώστους.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η σημερινή επίσκεψη Στέφανου Κασσελάκη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη (φωτ.) -με εντολή της οποίας οι σχετικές έρευνες έφυγαν άρον άρον από τους εισαγγελείς που τις διεξήγαγαν και πέρασαν στον Άρειο Πάγο- μάλλον αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ακόμη μεγαλύτερη σημασία ίσως έχει όμως η δημόσια παρότρυνση που έκανε προ ημερών ο Χάρης Καστανίδης (ο οποίος είναι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ εξ όσων γνωρίζουμε) για συνεργασία με την «άλλη αντιπολίτευση», ώστε να επιληφθεί ξανά η Βουλή του θέματος και να εξεταστούν τα στοιχεία που ολοένα προκύπτουν.

Στο ίδιο κλίμα άλλωστε κινήθηκε πρόσφατα και ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος, απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Ενα καλό ισπανικό μάθημα μπορούν να πάρουν οι καταναλωτικές οργανώσεις της χώρας μας.
Με την αξία του καλαθιού στα είδη παντοπωλείου να έχει αυξηθεί 30,8% τα τελευταία δύο χρόνια, ο Οργανισμός Καταναλωτών (OCU) της χώρας έτρεξε μια μεγάλη έρευνα. Κάλυψε περισσότερες από 100.000 τιμές προϊόντων σε 1.108 καταστήματα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε 65 πόλεις της χώρας.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ποιες αλυσίδες αύξησαν τις τιμές περισσότερο από άλλες, ποια είναι η μέση τιμή του καλαθιού και πόσα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν οι Ισπανοί αν επέλεγαν τη φθηνότερη αλυσίδα.

Με το μέσο ετήσιο καλάθι να φτάνει τα 6.109 ευρώ προέκυψε ότι η διαφορά μεταξύ των πιο ακριβών και των φθηνότερων καταστημάτων σε μια πόλη είναι 1.056 ευρώ. Πρακτικά, όσοι επιλέγουν το φθηνότερο κατάστημα της περιοχής τους μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 17,5% του ετήσιου προϋπολογισμού.

Τέτοιες διαφορές τιμών, πάντως, δεν πολυβλέπουμε στις ελληνικές αλυσίδες…

 

COCA COLA: Ηταν Αύγουστος του 2022, όταν η CC Beverages Holdings II B.V., εταιρεία του ομίλου της Coca-Cola HBC AG, εξαγόρασε έναντι 45 εκατ. ευρώ τη Three Cents.

Τότε η είδηση είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον. Πέρασε, όμως, στα ψηλά η απόσυρση, τον περασμένο Μάρτιο, των προϊόντων της Three Cents από τα ράφια των σούπερ μάρκετ και η έμφαση στον κλάδο του HORECA.

Ο λόγος ήταν ο εμπορικός «πόλεμος» από εγχώριο παίκτη, το pink αναψυκτικό του οποίου σπάει τα ταμεία, λόγω και της τιμής του, όπως υποστηρίζουν ανταγωνιστές.

Αυτό το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της συμπεριφοράς των καταναλωτών εντός και εκτός σπιτιού -σ.σ. στα σούπερ μάρκετ, οι καταναλωτές έχουν την επιλογή να αναζητήσουν φθηνότερες επώνυμες ή ιδιωτικές ετικέτες- δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Coca Cola HBC. Το παραδέχθηκε πρόσφατα και ο CEO της The Coca Cola Company James Quincey, ο οποίος δήλωσε πως στα σούπερ μάρκετ είναι ευκολότερο για τους καταναλωτές να επιλέξουν ιδιωτικές ετικέτες, κάτι που δεν συμβαίνει με την κατανάλωση εκτός σπιτιού.

 

COCA COLA ΙΙ: Εν τω μεταξύ ορατή θέση στα «σκληρά» ποτά αναζητά η πολυεθνική. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε σε συμφωνία με την Pernod Ricard, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο, έτοιμο προς κατανάλωση κοκτέιλ με βασικά συστατικά την Absolut και τη Sprite.

Το προϊόν θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές αρχές του 2024.

 

ALPHA LEASING: Την εξυγίανση της εν Ελλάδι δραστηριότητάς της σε χρηματοδοτικές μισθώσεις ολοκληρώνει η Alpha Bank, με βάση το πλάνο μετασχηματισμού Andros.

Το πλάνο προβλέπει τη διάσπαση της Alpha Leasing και τη δημιουργία νέας εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων, στην οποία θα περιέλθει το ενήμερο χαρτοφυλάκιο της Leasing. Κάτι αντίστοιχο έχουν πράξει ήδη άλλες συστημικές τράπεζες.

Ταυτόχρονα, 82 ανακτηθέντα ακίνητα, λογιστικής αξίας 62,3 εκατ. ευρώ, πρόκειται να μεταφερθούν στη Skyline Real Estate, το 65% της οποίας θα αγοραστεί, βάσει δεσμευτικής σύμβασης, από την κοινοπραξία Dimand-Premia. Τέλος, θα πωληθεί χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων χρηματοδοτικών μισθώσεων, αξίας 59,8 εκατ. ευρώ, σε αδειοδοτημένη εταιρεία Leasing τρίτου επενδυτή.

Λόγω των προβλέψεων και των ζημιών απομείωσης, η Alpha Leasing προχώρησε σε δύο ΑΜΚ αθροιστικού ύψους 35 εκατ. ευρώ τη διετία 2021-22, τις οποίες και κάλυψε η Alpha μέσω της Alpha Συμμετοχών (βραχίονας των χρηματοοικονομικών θυγατρικών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v